به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از کرمان، علیرضا رزم، حسینی استاندار کرمان شب گذشته با نمایندگان تشکلهای دانشجویی دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست نماینده هر کدام از تشکلها با اشاره دیدگاههای خود را مطرح کردند.
تشکلها اکنون در خواب هستند
علیرضا جوکارزاده، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان در این نشست گفت: توسعه سه شاخه کمی، کیفی و کمی و کیفی به همراه عدالت دارد که نوع سوم در جامعه ما و فرمایشات رهبری مورد بحث است و رهبری آن را پیشرفت عنوان کردند.
وی بیان داشت: این پیشرفت الگوهایی دارد که در جامعه اسلامی ایرانی باید مدنظر باشد و بار پیشرفت را در جوامع بشری معمولا قشر تحصیل کرده به عهده دارند.
جوکارزاده افزود: پیشرفت زمینههای زیادی دارد و بخش فرهنگ به فرموده رهبری به عنوان روح فعالیتهای جامعه است؛ اما در حال حاضر به مقوله فرهگ کمتر توجه شده است.
وی ادامه داد: تشکلها که باید در زمینه فرهنگ پیشقراول باشند، اما اکنون در خواب هستند.
به لحاظ بودجهای مشکلات فراوانی داریم
معینالدینی، نماینده جمعیت اسلامی دانشگاه آزاد بردسیر نیز در این نشست گفت: از جمله مشکلات دانشجویی این است که نتوانستیم برای روز دانشجو کاری کنیم.
وی بیان داشت: دانشگاه آزاد بردسیر مانند شهر بردسیر آن چنان که باید دیده نشده است، استاندار با دانشگاه آزاد بردسیر همکاری بیشتری نسبت به قبل داشته باشند.
معینالدینی تصریح کرد: اکنون به لحاظ بودجهای مشکلاتی زیادی داریم و نمیتوانیم دانشجویان را راضی کنیم، درخواست ما این است که دید خود را نسبت به دانشگاه آزاد بردسیر بیشتر کنید و همکاری بیشتری داشته باشید.
نباید همه دانشجویان را زیر سوال ببریم
بکتاشی، نماینده جمعیت اسلامی دانشگاه آزاد کرمان بیان داشت: مسئولان به دانشجویان بهای ویژه دهند و این امکان را فراهم کنند تا نخبگان دانشجویی ما بتوانند در سطح کلان کشوری حضور یابند و کار کنند.
وی افزود: مسئولان ما از این امر و اشتباهات دانشجویان هراس نداشته باشند، نباید همه دانشجویان را زیر سئوال ببریم.
بکتاشی با اشاره به توسعه اقتصادی تصریح کرد: در زمانی که بیشترین ظرفیت اجرایی برای یک فرد است، یعنی ۲۰ تا ۲۵ سالگی برای آنها دانشگاه گذاشتهایم و در این زمان بیشترین خلاقیت را دارد، سرگرم درس خواندن است و بعد دوران سربازی و زندگی و دغدغههای دیگر ایجاد میشود و زمانی برای خلاقیت و تفکر نمیرسد.
وی گفت: رشتههای دانشگاهی همانند رشتههای پزشکی کارآموزی داشته باشند و به طور همزمان در شرکتها و طرحها حضور یابند و به صورت عملی کار کنند.
اتحادیهای در زمینه تشکلها و جنبش دانشجویی تشکل شود
سعادتی، نماینده جامعه اسلامی دانشگاه آزاد کرمان نیز در دیدار با استاندار کرمان گفت: جنبش دانشجویی اکنون بیشتر درونگرا است و فقط در فعالیتهای دانشگاه فعالیت دارند و جایی برای فعالیت برونگرایی جنبش دانشجویی وجود ندارد.
وی افزود: در این زمینه پیشنهاد میشود تا اتحادیهای در زمینه تشکلها و جنبش دانشجویی تشکل دهید.
نماینده جنبش عدالت خواه دانشگاه باهنر: انتظار ما از دانشگاه عدالت خواهی است
نماینده جنبش عدالتخواه دانشگاه شهید باهنر نیز در این نشست گفت: نقش دانشجو همان طور از اسم آن برمیآید تولید علم در زمینه سیاسی، اقتصادی و مرتبط با فرهنگ است.
وی بیان داشت: به تعبیر رهبری عدالتخواهی انتظار ما از دانشگاه است و عدالت بدون پیشرفت بهتر از پیشرفت بدون عدالت است؛ اما چقدر مسئولان و استاندار ما از این دانشجویان استفاده میکنند.
نماینده جنبش عدالتخواه دانشگاه شهید باهنر تصریح کرد: از فکر، علم، ذوق و توان دانشجو چقدر برای توسعه استفاده میشود و در زمینه ارتباط با صنعت چقدر از دانشجو استفاده شده است.
وی گفت: با وجود معادن متعدد در استان و سرمایه بالا، اما مشاهده میشود که عدالت اجتماعی نیست و یا کمرنگ است.
نماینده جنبش عدالتخواه دانشگاه شهید باهنر خاطرنشان کرد: از مسئولان درخواست داریم در فضای دانشجویی شرکت کنند و درد دلهای دانشجویان را بشنوند و بازخوردها را بگیرند.
استاندار در مسائل فرهنگی با مدیریت جهادی وارد شود
شریفی از بسیج دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان داشت: پرداختن به اقتصاد و فرهنگ نیازمند مدیریت جهادی مسئولان و عزم ملی دارد و با توجه به سابقه استاندار در اقتصاد امیدواریم این شعار محقق شود.
وی با اشاره به مثلث توسعه اقتصادی استاندار کرمان بیان داشت: در این الگو به نظر میرسد، سرمایهگذاران فرماندهان جهاد اقتصادی هستند نه سربازهای آن، چرا که نمایندگان دولت و مجلس موظف هستند موانع را از جلوی پای آنها بردارند.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: اما آنچه مورد نیاز برای جلوگیری از افزایش فساد، مسئله نظارت و وجود ریلهای قانونی است که کسی نتواند از آن تخلف کند و از مسیر عدالت و توسعه دور شود.
شریفی تصریح کرد: ائمه جمعه در مثلث توسعه اقتصادی به عنوان ناظر معرفی شدند، اما با بررسی بندهایی که به عنوان وظایف آنها ذکر شده صوری بودن یا ناکافی بودن نظارت به وضوح دیده میشود.
وی با اشاره به بندهای وظایفی که برای ائمه جمعه در مثلث توسعه دیده شده است، افزود: در این بندها بیشتر حمایت است تا نظارت و کاری که با نظارت انجام نشود، موجب و بستر فساد است.
شریفی بیان داشت: با توجه به حسن سابقه استاندار، ما دانشجویان انقلابی و بسیجی ادامه دهنده راه شما هستیم و لازم میدانیم شاید بهتر است طرح مذکور مورد بازبینی قرار گیرد.
عضو بسیج دانشگاه شهید باهنر کرمان خاطرنشان کرد: تولید به درستی به عنوان اولویت اول شناخته شده است؛ اما بهتر است ارتباط با صنعت و حمایت از شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری به صورت جدی مورد تاکید قرار گیرد.
وی با اشاره به اردوهای جهادی گفت: آنچه به عنوان توسعه و پیشرفت از آن نام میبریم باید به جنوب استان هم برسد، آنچه مشاوران جوان استاندار در جنوب استان کرمان حس کردند، محرومیت است.
شریفی تصریح کرد: البته ما کمر همت بستهایم، این محرومیت را بزداییم، بسیج دانشجویی در دو نوبت هر سال به خدمترسانی مردم محروم میپردازد و با هماهنگی بیشتر بسیج دانشجویی و استانداری میتوان بخش قابل توجهی از محرومیت را از بین برد.
وی تصریح کرد: وضعیت فرهنگی شهر و استان جای نقد زیادی دارد، باید علاوه بر اقتصاد به توسعه و پیشرفت فرهنگی نیز پرداخت، اینکه چند شیرینیفروشی متولی فرهنگ شهر شوند، عاقبتش همان است که میبینیم.
شریفی ادامه داد: مسئله کنسرتهای پیاپی و عدم پرداختن به موضوعات اولویتهای اصلی از جمله حجاب، جمعیت و امر به معروف و... مسائلی است و میطلبد استاندار با مدیریت جهادی وارد شود.
وی افزود: ثمره اصلی انقلاب روی کار آوردن نظام ارزشی و به عبارتی فرهنگ اسلامی است و در صورت عدم پیگیری، مطالعه، پژوهش و نظارت خدای ناکرده بسیاری از خونهای ریخته شده پایمال میشود.
باید به دانشجویان فرصت داده شود
ایرانمنش، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان گفت: دانشجو برای اینکه در توسعه نقش داشته باشد از قبل باید زیرساخت برای وی فراهم باشد.
وی افزود: دانشجو نقش مشاور برای استاندار در توسعه شهری داشته باشد، توسعه اقتصادی که مسئله مهمی است دانشجو میتواند نقش ایفا کند، اما به شرط اینکه ابزار و وسایل داشته باشد.
دبیر جامعه اسلامی دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان داشت: با توجه به ظرفیت استان و جاذبهای گردشگری، معدن و کشاورزی از این ظرفیتها استفاده نمیشود، چه استفادهای از دانشجو برای حل این مسائل وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: باید فرصت به دانشجو داده شود و از دانشجویان نخبه استفاده شود.
دبیر تشکل تدبیر و امید دانشگاه باهنر کرمان: قدرت استاندار در یک استان از یک وزیر بیشتر است
مرعشی، دبیر تشکل تدبیر و امید دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان داشت: خدا را شاکریم که استاندار کرمان برخلاف برخی استانها هم جهت با پیام تاریخی انتخابات ۲۲ خرداد انتخاب شد.
وی افزود: به عقیده من نقش و قدرت استاندار در استان از نقش و قدرت یک وزیر بیشتر است.
دبیر تشکل تدبیر و امید دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: با توجه به طرح مثلث توسعه، جایگاه نیروهای دانشگاهی و نیروهای جوان همسو با جریان اعتدال و همفکران رئیس جمهور و آیتالله هاشمیرفسنجانی در این طرح کجا است.
مرعشی خطاب به استاندار کرمان بیان داشت: با توجه به یک صدایی و انحصار فضای دانشجویی در هشت سال دولت قبل، آیا برنامهای عملی برای تربیت نیروهای تاثیرگذار در این طرح دیدهاید.
وی گفت: این گلهمندی در اذهان دانشگاه، دانشجویان و جوانان استان وجود دارد که شما در انتصابات خود به چه میزان در به کارگیری نیروهای جوان اصلاحطلب یعنی همان یاران رئیس جمهور در انتخابات ۹۲ اهتمام داشتهاید.
دبیر تشکل تدبیر و امید دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: چرا هنوز مدیران دولت قبل در میان انتصابات شما دیده میشوند.
مرعشی تصریح کرد: استاندار کرمان جایگاه دانشجو را در توسعه کجا میدانید و چه برنامهای برای استفاده از نیروی جوان و فکر نو دانشجو دارید.