به گزارش خبرنگار" خبرگزاری دانشجو "از مشهد، حاجیان شهری امروز در آمفی تئاتر پردیس دانشگاه فردوسی مشهد در جمع دانشجویان رشته کشاورزی، با یادآوری این مطلب که سازمان نظام مهندسی در خراسان رضوی از سال 82 تشکیل شد، گفت: این سازمان در طی این سالها گسترش زیادی داشته است و هماکنون 15 هزار عضو ثبت نام شده دارد که از این میان 4000 نفر فعال هستند.
وی افزود: در سال 67 قانون افزایش بهروری در مجلس به تصویب رسید که در ذیل آن نقش سازمان نظام مهندسی کشاورزی نیز تدوین شده است.
رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی خراسان رضوی با بیان این مطلب که یکی از مشکلات فارغالتحصیلان برای ورود به عرصه کشاورزی نداشتن آموزش کاربردی است، تصریح کرد: نظام مهندسی کشاورزی وظیفه خود میداند که دانشجویان رشته کشاورزی را با آموزش کاربردی توانمند کند.
حاجیان ادامه داد: بحران دیگری که امروز بخش کشاورزی با آن مواجه است خشکسالی است.
وی به وجود آمدن تعدادی از مشکلات کشاورزی را از زمان قانون اصلاحات اراضی قبل انقلاب اسلامی دانست و گفت: شعار آن سالها این بود که باید کشاورزی را رها کرد و به سمت صنعتی شدن رفت.
رئیس سازمان مهندسی کشاورزی خراسان رضوی تصریح کرد: بخشی از سرمایه در آن سالها از بخش کشاورزی خارج و به سمت صنعت سوق داده و به تبع آن مهاجرت به شهرها آغاز شد.
حاجیان در ادامه با بیان این نکته که در زمانی که شعار صنعتی شدن را سر میدادند محصولات آن از کشورهای دیگر وارد ایران میشد، افزود: متاسفانه نه تنها کشور در کشاورزی دچار مشکلات عدیدهای شد؛ بلکه در صنعت هم پیشرفتی حاصل نشد.
وی یکی از راهکارهای برون رفت از معضلات کشاورزی را سرمایه گذاری در این بخش دانست و گفت: نرخ سود تسهیلات در کشاورزی کمتر از 15 درصد است و میانگین بازده سرمایه 13درصد میباشد؛ این به این معنا است که اگر کسی در این بخش سرمایه گذاری کند تنها دو درصد سود میبرد.
رئیس سازمان مهندسی کشاورزی خراسان رضوی با بیان این مطلب که اگر سرمایه کشاورزی درست هزینه شود بسیاری از معضلات آن قابل حل خواهد بود، گفت: در استان 85 درصد تسهیلات آبیاری تحت فشار است که به صورت بلاعوض در جای دیگر هزینه میشود.
650 تشکل مانند تعاون تولید، کشاورزی و نظام صنعتی در استان خراسان رضوی داریم
در ادامه ناصری مقدم، معاون سازمان تعاون روستایی با اعلام اینکه در استان خراسان رضوی 650 تشکل مانند تعاون تولید، کشاورزی و نظام صنعتی داریم، بیان داشت: این تشکلها در راستای اصل 44حرکت میکنند.
وی در ادامه مشکل کشاورزی را کمبود تعاونی و شرکتهای سهامی زارعی و وجود خرده دهقانی دانست، تصریح کرد: باید سیستم خردهدهقانی را تبدیل به ده تعاون و شرکت سهامی زراعی کنم تا بتوانیم در تولید بیشتر و تجاری سازی محصولات کشاورزی موفق باشیم.
معاون سازمان تعاون روستایی خراسان رضوی اضافه کرد: ما باید راندمان آبیاری را به آسانی در واحدهای بزرگ تولید کشاورزی نجات دهیم و به سمت تعاونی شدن بیاوریم.
ناصری مقدم افزود: با وجود اینکه در استان خراسان رضوی 140 تعاون و سهامی زراعی داریم؛ اما متاسفانه اعتبار کمی به آنها اختصاص داده شده است.
وی با بیان این مطلب که تعادل در بازار، رسالت تعاون روستایی است، گفت: برای تحقق این امر در بازار اقداماتی مانند عمده خرید محصولات به صورت توافقی و نه تضمینی و هدایت حرکت دلالان در بازار به سمتی که موجب سوده دهی منطقی بشود بدون حذف آنان باید صورت پذیرد.