به گزارش گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، کتاب اندیشههای اقتصادی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) تحت عنوان راهبردهای اقتصادی با رجوع به بیانات معظمله در طول دوره زعامت ایشان، الگوی مناسبی از نحوه نگرش ایشان به حوزه اقتصاد به جویندگان و مشتاقان این حوزه ارائه میدهد که در هفت فصل تدوین شده است.
در فصل اول این مجموعه به تشریح ارکان اقتصاد در جامعه اسلامی پرداخته و «نیروی انسانی»، «کار»، «تولید»، «ثروت» و «سرمایه» را به عنوان زیربنای چرخه اقتصادی کشور معرفی میکند.
در فصل دوم لزوم اهتمام به «اجرای عدالت» در کنار «پیشرفت و حرکت اقتصادی» که از اهداف قانون اساسی و نظام اسلامی است، مورد توجه قرار گرفت.
فصل سوم به بررسی موضوعات مهمی نظیر «اصل ۴۴ قانون اساسی»، «اهداف قانونگذار از تدوین طرح مذکور» و وظایف مسئولان در اجرای این طرح و «سند چشمانداز ۲۰ ساله»، «طرح تحول اقتصادی»، «صندوق توسعه اقتصادی» میپردازد.
فصل چهارم سعی دارد با بررسی نظرات و دیدگاههای رهبر انقلاب در باب «استقلال اقتصادی»، «اقتدار اقتصادی»، «کشاورزی»، «صنعت»، «بازرگانی» تعریفی روشن و جامع ارائه دهد وظایف مسئولان در این امر را مشخص کند.
مسائل پیش روی اقتصاد کشور مانند «مفاسد اقتصادی»، «مبارزه با فساد»، «اقتصاد مقاومتی» و مسائلی از این دست موضوع فصل پنجم کتاب حاضر را شامل میشود.
فصل ششم تلاش دارد «دشمنشناسی» و «لزوم برخورداری از بصیرت اقتصادی» را به عنوان ضروریات متذکر شده و سیاستهای مختلف دشمنان را برای ضربه زدن به اقتصاد کشور را تبیین کند.
در فصل هفتم و انتهایی کتاب، راهبردی اقتصادی شامل «رجوع به اقتصاد اسلامی»، «جهاد علمی و اقتصادی» و «اقتصاد مقاومتی» به عنوان راهکارهای اساسی در راستای رفع مشکلات و کاستیهای اقتصادی جامعه اسلامی ایران معرفی میشود.
امید است با توجه و عمل به نظرات و دیدگاههای اقتصادی رهبر معظم انقلاب در این زمینهها شاهد پیشرفت همهجانبه کشورمان ایران اسلامی و تحقق اهداف تعیین شده در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی باشیم.