به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، نشست امپراطوری دلار روز سه شنبه 18 آذرماه به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان در تالار صدر دانشکده اقتصاد برگزار شد.
در این نشست ضمن بررسی موضوع پیمانهای پولی دو جانبه، قسمت هایی از مستند استعمار دلار نیز پخش شد و آقای حسین حاجیلو، دانشجوی دانشگاه تهران وکارشناس اقتصاد سیاسی، به تبیین و تحلیل ابعاد این مستند پرداخت.
وی در ابتدای جلسه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در مورد سناریوی دشمن برای نظام اسلامی و حرکت بیداری اسلامی بیان کرد که ما هم اکنون در یک جنگ اقتصادی تمام عیار قرار داریم.
حاجیلو با دسته بندی تحریم ها، تحریم های بانکی و نفتی را مهم تر و موثرتر از تحریم های دیگر دانست.
وی با اشاره به روند تاریخی توافقات پولی در دنیا و کنفرانس برتون وودز، نحوه انتخاب دلار به عنوان ارز واسط در مبادلات پولی بین کشورها را بیان کرد و هم چنین ضمن برشمردن منافع سیاسی و اقتصادی جهانروا شدن دلار از آن با عنوان سلطه دلار نام برد.
دانشجوی دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه امریکا به وسیله دلار می تواند به مبادلات پولی و بانکی سایر کشورها دسترسی پیدا کند و از این طریق سایر کشورها ازجمله ایران را مورد تحریم قرار دهد، از پیمان های پولی دوجانبه به عنوان راه حل این تحریم ها یادکرد. پیمان پولی دو جانبه، پیمانی است که میان دو کشور بسته می شود، تا بدون استفاده از ارز واسط (دلار و یورو) و با استفاده از ارز محلی طرفین مبادلات تجاری انجام بگیرد.
حاجیلو در این نشست گفت علی رغم اینکه مهم ترین تحریم ها در مورد ایران تحریم نفت و گاز و تحریم مبادلات مالی و بانکی است، درتوافق ژنو به این تحریمها به طور جدی پرداخته نشده است. این در حالی است که ایران می تواند با به کارگیری پیمان های پولی دوجانبه تاحدود 55درصد و با پیمان های پولی سه جانبه تا مرز 80درصد واردات خود را تسویه کند و بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور را کاهش دهد و در آن هنگام دیگر لازم نخواهد بود که امتیاز خاصی برای لغو تحریم های بانکی بدهیم.
وی در پاسخ به پرسش دانشجویان حاضر مبنی بر اینکه چرا تاکنون بانک مرکزی اقدامی در راستای این پیمان ها انجام نداده است، با اشاره به پیگیری مسؤلان انجمن اسلامی مبنی بر دعوت از کارشناسان بانک مرکزی و عدم پذیرش این دعوت از سوی مسؤلان ذیربط، خواستار پاسخگویی بانک مرکزی در این زمینه شد. این کارشناس هم چنین بیان کرد که پیمانهای پولی دوجانبه تاکنون توسط حدود 30 کشور جهان انجام گرفته است، این در حالی است که ایران با وجود گذشت بیش از سه سال از آغاز جنگ اقتصادی تمام عیار، تاکنون هیچ پیمان پولی را با سایر کشورها امضا نکرده است و کم کاری بانک مرکزی در مورد تحریم های بانکی محرز است.