به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از اصفهان، ویژه برنامه انجمن علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه اصفهان به مناسبت روز دانشجو، با موضوع "هویت فراموش شده، رسالت ناتمام" روز گذشته در تالار صدر دانشگاه اصفهان برگزار شد.
در این برنامه جهانبخش خانجانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و سخنگوی اسبق وزارت کشور گفت: تعاملات غیر رسمی میان تعدادی از گروهها که با پیوندهای متعدد در هر نهاد برای هدفی منظم به هم متصل میشوند، را میتوان به عنوان یک جنبش یاد کرد، که این جنبشها بعضاً همراه با منازعات، اعتراضات و تضادها هستند و در مجموع بیانگر یک خواسته کلی است.
خانجانی: جنبشها، خواستههایی فراتر از حکومتها و دولتها دارند
وی با اشاره به ویژگی جنبشها تاکید کرد: از هر جنبشی نمیتوان به عنوان یک جنبش اعتراضی و برانداز یاد کرد؛ چرا که جنبشها عموماً از نقد تا تغییر و تعویض در نوسان هستند.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی بیان داشت: جنبشهای اجتماعی در غالب احزاب و گروهها، تشکلها، نهادها و صنوف متبلور میشوند و ضرورتاً کسانی که عضو این جنبشها هستند دنبال گروه سیاسی در حاکمیت نیستند.
خانجانی با بیان اینکه جنبشها معمولاً بی سر و بدون رهبرند، افزود: برخی از جنبشها به صورت گروه گروه فعالیت دارند، که میتوانند یک جریان را در دانشگاه یا در جامعه راهاندازی کنند؛ این جنبشها ایدئولوژیهای متفاوتی دارند.
وی ضمن تأکید بر تأثیر شبکههای اجتماعی مجازی مثل وایبر و واتس اپ تصریح کرد: یک شبکه اجتماعی میتواند یک تور گسترده ایجاد کند، و مطمئن باشید که این شبکهها طی فرآیندی میتوانند به صورت مؤثری یک جامعه را متحول کنند.
سخنگوی اسبق وزارت کشور خاطرنشان کرد: جنبشها، خواستههایی فراتر از حکومتها و دولتها دارند، به همین سبب است که با حکومتها دید و فهم یکسانی از مسائل داشته ندارند و بین آنها تعارض به وجود میآید.
خنجانی در پایان بیان داشت: دولتها برای مهار جنبشها، با شعار به اصطلاح برقراری نظم و امنیت دست به سرکوب مردم میزنند، و تراکنشهای این جنبشها در مجموع حاکمان را وادار به پاسخ و پاسخگویی میکند.
نقاشی: همه تشکلهای دانشگاه به غیر از انجمن اسلامی، در راستای جریان اصولگرایی فعالیت میکنند
همچنین در این برنامه حسین نقاشی، دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه توسعه دانشگاهها و آموزش عالی در دوره اول و دوم نظام شاه توسعه آمرانه بوده، گفت: در ادامه کار انگیزه و ایدئولوژی باستانگرایانه نیز به آن افزوده شد.
وی بیان داشت: در دوره دوم پهلوی و پس از ۱۳۲۰ کمکم جنبشهای دانشجویی و انجمنهای دانشجویی در دانشگاهها آغاز به شکلگیری کردند و پس از کودتای ۲۸ مرداد در ۱۶ آذر و شهادت سه دانشجوی دانشگاه تهران نخستین جرقههای حرکت دانشجویی زده شد.
دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: از همان ابتدا، جنبشهای دانشجویی پیامهایی مبنی بر اینکه جنبش دانشجویی محلی برای مقابله با استبداد و سیاست استبدادانه است؛ به جامعه مخابره میکردند.
نقاشی بیان داشت: دانشگاه جایگاه عقلانیت اجتماعی است و فضای دانشگاهی با محافظهکاری در تضاد کامل است.
وی با اشاره به یکی بودن اهداف کلی همه تشکلهای دانشجویی تصریح کرد: تمام تشکلهای دانشجویی مثل جامعه اسلامی، بسیج دانشجویی، دفتر تحکیم فعلی، انجمن اسلامی مستقل و جنبش عدالتخواه همه در راستای جریان سیاسی اصولگرایی کشور است.
دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشگاه تهران همه جریانهای سیاسی را اصولگرا دانست و تأکید کرد: امروز همه تشکلهای موجود در سطح دانشگاه به غیر از انجمن اسلامی، در راستای جریان اصولگرایی فعالیت میکنند.
نقاشی در پایان گفت: جریان دانشجویی مسلماً باید سه فاکتور مشخص دینداری، عدالتطلبی و اعتقاد به دموکراسی داشته باشد تا بتواند به طور پیوسته در جایگاه سیاسی دانشگاه ماندگاری و اصالت داشته باشد.