به گزارش"خبرگزاری دانشجو"-علیرضا قربانی، رئیس دانشگاه پیامنور گنبد کاووس، بسیج به فرمان معمار کبیر انقلاب اسلامی در پنجم آذر سال 1358 در راستای تحقق ارتش بیست میلیونی تشکل گرفت بیشک یکی از مهمترین نهادهای انقلابی است که در به ثمر رساندن ماموریتهای خود کارنامه درخشانی داشته و رهبرمعظم انقلاب عضویت در آن را افتخار خود دانستهاند.
بسیج به لحاظ لغوی به معنای سامان و اسباب ساز و سازمان جنگ: عزم و اراده، آماده سفر شدن و آماده ساختن نیروهای نظامی یك كشور برای جنگ میباشد( دهخدا ،1372). در اساسنامه بسیج مستضعفین، بسیج را به این صورت تعریف كردهاند: «بسیج نهادی است تحت فرماندهی مقام معظم رهبری كه هدف آن نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن و جهاد در راه خدا و گسترش حاكمیت قانون خدا در جهان طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران و تقویت كامل آن است»
میتوان گفت بسیج با اسلام تولد یافته، آن گاه که پیامبر(ص) از مردم در مسجد دعوت به عمل آورده و در تدارک یک تصمیم مهم برای جامعه اسلامی بودهاند که از جنگ و جهاد تا هر تصمیم مهم دیگری را میتوان نقطه آغاز این شجره طبیه دانست.
پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) میدانستند اگر کار به مردم واگذار شود با احساس مسئولیت و تعهد توام خواهد بود. امام خمینی (ره) در این رابطه چنین میفرمایند: «قضیه بسیج، همان مسئلهای است كه در صدر اسلام بوده است. این مسئله جدید نیست، در اسلام سابقه داشته است و چون مقصد ما اسلام است، باید هر جوانی یك نیرو باشد برای دفاع از اسلام و همه مردم و هر كسی در هر شغلی كه هست مهیا باشد برای جلوگیری از كفر و هجوم بیگانگان»
در فرازی دیگر امام (ره) فرمودند: مملكت اسلامی باید همهاش نظامی باشد و تعلیمات نظامی داشته باشد همچنین هدف از تشكیل بسیج را قرآن چنین بیان کرده: « انفروا خفاقا و ثقالا و جاهدوا باموالكم و انفسكم فی سبیل الله ذلكم خیر لكم ان كنتم تعلمون» سوره توبه آیه 40 با كیفیت مختلف حركت كنید و كوچ كنید؛ در حالی كه با بار سبك هستید. مجهز باشید و جهاد كنید با مال و جانتان در راه خدا.
طبیعی است امروز در مقابل خطراتی كه انقلاب اسلامی را تهدید میکند، باید به گونهای منطقی و شیوهای صحیح با آن خطر برخورد كرد، حتی مقدم بر آن تدابیر پیشگیرانه را دنبال کرد. امام خمینی (ره) در مورد اهمیت و ضرورت تشكیل بسیج فرمودند: "دفاع از اسلام و كشورهای اسلامی امری است كه در مواقع خطر، تكلیف شرعی و الهی و ملی است و برتمام قشرها و گروهها واجب است."
ضرورتهای تفکر بسیجی در افکار حضرت امام (ره) به وضوح قابل فهم است: "الان در راس همه مسائل اسلامی ما قضیه مواجهه با آمریكاست. باید تمام تجهیزات ما بطرف این دشمن باشد. مبادا یك وقتی یك تبلیغات سویی بشود و نظرهای ما تشتت پیدا بكند و افكارمان گرفتار افكار مختلف بشود ... باید الان همه افكار یك چیز باشد.
چطور در آن وقتی كه ما در مواجه با قدرت شیطانی داخلی بودیم هیچ تشتتی در كار نبود. همه با هم یك فكر داشتید و الله اكبر میگفتید و مقابله با یك چنین قدرتی میكردید شما الان میدانید كه مقابله ما با یك قدرتی است كه قدرتش صدها برابر زیادتر از آن قدرت قبلی است.
شما امروز یك چنین حالی دارید و مملكتمان یك چنین حالی دارد. مملكت شما الان یك حالی دارد كه اگر دیر بجنبیم برای همیشه تا آخر از بین رفتهایم. همه باید یكصدا باشند. سرو صدای امروز حفظ مقابله با آمریكاست ...
باید همه قوایمان را مجتمع كنیم برای نجات دادن این كشور باید اگر مسائلی برایمان پیش بیاید هرچه هم سخت باشد تحمل كنیم. باز هم من تكرار میكنم كه بدانید شما با یك قدرتی مواجه هستید كه اگر غفلت بشود مملكتتان از بین میرود، غفلت نباید بكیند غفلت نكردن به این است كه همه قوا را و هرچه فریاد دارید بر سر آمریكا بكشید، هرچه تظاهرات بر ضد آمریكا بكنید قوای خودتان را مجهز بكیند و تعلیمات پیدا كنید و به دوستانتان تعلیم بدهید"
امسال که با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی نام گرفته بیش از پیش توجه به تفکر بسیج حائز اهمیت است؛ چرا که بدون این تفکر آرمانهای انقلاب اسلامی تحقق نخواهد یافت. بیشک پیروزیهای عظیم ملت در سایه حضور و مشارکت همه جانبه مردم شریف و انقلابی بوده و هست و این الگویی جهانی است که هر ملتی بخواهد روی پای خود بایستد باید از تمام توان و ظرفیتاش استفاده کند. به ویژه نیروهای داوطلب که بسیج یک نمونه مثال زدنی از این نیروهاست. دلدادگان به انقلاب با افتخار و جان بر کف در مدرسه عشق (بسیج) عضوند.
در واقع بسیج یادآور همان ویژگیهایی است که رهبری معظم انقلاب از بسیجی نام بردهاند: بسیجی اهل ارتباط با خدا؛ اهل اخلاص در عمل؛ اهل کار برای رضای خدا؛ اهل گمنامی و بی نشانی؛ اهل حضور در صحنه؛ اهل عمل مجاهدانه؛ اهل زندگی شهادت طلبانه؛ اهل تلاش عاشقانه و مومنانه؛ صاحب اراده و همت بلند؛ پیشرو بودن و خط شکنی؛ دغدغهمندی و مسئولیت پذیری؛ آرمانخواهی توام با عملگرایی؛ اهل بصیرت؛ دشمن شناسی؛ نظم و انضباط؛ اعتدالگرایی؛ فعال و با نشاط و پاسدار خطوط فاصل است.