به گزارش گروه اقتصادی "خبرگزاری دانشجو"، بانک مرکزی متوسط قیمت خرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 1393.9.21 را اعلام کرد. بر این اساس، قیمت 5 قلم کالا در هفته مورد بررسی افزایش، یک قلم کاهش و 5 قلم نیز ثابت مانده است.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت پنیر غیر پاستوریزهن نسبت به هفته قبل معادل 0.5 درصد کاهش داشت و بهای سایر اقلام این گروه بدون تغییر بود. تخم مرغ معادل 4.1 درصد افزایش یافت و شانه ای 83000 الی 109000 ریال فروش می رفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک معادل 0.2 درصد کاهش و قیمت برنج وارداتی غیر تایلندی و برنج داخله درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب بهای عدس بدون تغییر بود و قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.3 درصد تا 2.8 درصد افزایش یافت.
میوه و سبزی های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادن زیر نظر شهرداری هندوانه عرضه نمی شد و انگور عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه بهای هنداونه معادل 52.1 درصد و انار 0.3 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.2 درصد تا 5.4 درصد کاهش یافت. در گروه سبزی های تازه بهای پیاز معادل 2 درصد و سبزی های برگی 0.1 درصد افزایش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.1 درصد تا 11 درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش بهای گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود. قیمت گوشت مرغ معادل 0.5 درصد کاهش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته بهای قند و شکر، چای خارجی و انواع روغن نباتی بدون تغییر بود.
بر پایه این گزارش، لبنیات در هفته مورد بررسی نسبت به هفته مشابه سال قبل 11.2 درصد، تخم مرغ 2.7 درصد، برنج 5.8 درصد، میوه های تازه 46.2 درصد، سبزی های تازه 25.3 درصد، گوشت قرمز 1.7 درصد، قند و شکر 5.9 درصد، چای 11.7 درصد و روغن نباتی نیز 3.8 درصد افزایش نشان می دهد.
در این بخش قیمت حبوبات 3.6 درصد و گوشت مرغ 10.8 درصد کاهش یافته است.