به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حسن قاضیزاده هاشمی چهارشنبه شب در پایان سفر خود به کردستان در جمع خبرنگاران در فرمانداری قروه اظهار داشت: با شروع طرح تحول نظام سلامت، فشار زیادی متوجه نیروهای بهداشتی و درمانی است که بازنشستگی و فاصلهگیری نیروها در کنار کار زیاد و عدم صدور مجوز استخدام، مزدی بر علت شده است.
وی با ابراز امیدواری مبنی بر اینکه در آینده، معاونت پرستاری و معاونت توسعه منابع انسانی بتوانند نظارت بیشتری بر نیروها داشته باشند، افزود: در زمینه نیروهای خدماتی و نیروهای بین پرستار و بیمار هم کمبودهایی داریم و از این بابت شرمنده مردم هستیم.
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی افزود: در حال حاضر 95 هزار نیرو داریم که ردیف مجوز استخدام ندارند و حقوق آنان از محل درآمدهای اختصاصی پرداخت میشود.
به گفته این مسئول، میزان برخورداری تخت از پرستار در اروپا 7 تا 8 و در ژاپن 13 تا 14 است.
وی با بیان اینکه در بازدید از بیمارستانهای سطح استان مشاهده شد که همراهان بیمار مشغول مراقبت هستند، گفت: کمبود پرستار، در رضایتمندی بیماران تاثیرگذار است.
بیماران روانی و سوختگی مظلومترین بیماران در کشور
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه بیماران سوختگی و روانی را از مظلومترین بیماران در کشور برشمرد و افزود: به رغم حوادث ناشی از حوادث در محیط کار و جادهها حتی در خود تهران هم خدمات بیماران سوختگی نزدیک به صفر است که امیدواریم با تقویت بیمهها و بخش خصوصی این بیماران تحت حمایتهای خاص قرار گیرند.
وی یکی دیگر از بیماران مظلوم را معلولین جسمی معرفی کرد و افزود: این بیماران در زمینه توانبخشی هم خدمات محدودی دارند و کمکهایی که از طریق بهزیستی به آنان ارائه میشود در مقایسه با محرومیتی که دارند بسیار ضعیف است و احتیاج ویژهای به توانبخشی و کاردرمانی دارند.
وی در زمینه ارائه خدمات بین جادهای در کردستان هم، گفت: امیدواریم با کمک هلال احمر تصمیمی جدی برای کردستان بگیریم.
هاشمی با ابراز تاسف از نبود آمبولانس هوایی در استانی که کوهستانی و برفگیر است، گفت: در حال حاضر برای حوادث زمستانی از استان کرمانشاه در این زمینه، برای کردستان کمک گرفته میشود.
در کردستان با کمبود 40 پزشک مواجه هستیم
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه از نگاه ویژه به مناطق کمتر توسعه یافته در اجرای طرح تحول نظام سلامت، گفت: جهتگیری این طرح به سمت مردم و مخصوصا مردم مناطق کمتر توسعه یافته است.
هاشمی با بیان اینکه در کردستان تعداد کمبود پزشک را در حداقل داریم، گفت: در حال حاضر با کمبود 40 پزشک در کردستان روبهرو هستیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از پزشکان بیکار به حرفههای غیر مورد علاقه خود با درآمد پایدار مشغول هستند، گفت: قانون بومیگزینی به منظور جذب مازاد بر ظرفیت نیروهای تخصص، فوقتخصص و سایر رشتهها در مناطق محروم، به زودی اجرایی میشود.
برای مبارزه با قلیانسراها ضمانت اجرایی نداریم
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ادامه پاسخ به سئوالات خبرنگاران، به نبود ضمانت اجرایی برای قانونی که در زمینه قلیانسراها ابلاغ شده اشاره کرد و افزود: تلاش ما تنها در حد اطلاعرسانی و توصیه است.
وی اعتیاد از هر نوعی را عاملی برای رفتن به سمت تباهی برشمرد و افزود: در حوزه بهداشت باید تغییر رفتار ایجاد شود تا به دنبال آن شاهد تغییر فرهنگ باشیم.
هاشمی در پاسخ به سئوال دیگری، بر لزوم تربیت نیروی انسانی در قالب نیازها تاکید کرد و افزود: در 6 ماه نخست حضور من در وزارتخانه 26 دانشکده مجوز گرفتند که هدف اصلی آن آموزش نیروهای مورد نیاز است.
کردستان صادرکننده سفیران سلامت باشد
این مسئول در بخش دیگری از پاسخ به سئوالات مطرح شده، گفت: یکی از آرزوهای ما این است که کردستان به قطب آموزش عالی کشور بدل شود.
هاشمی افزود: در عرض کمتر از یک سال 3 رشته تخصصی جراحی عمومی، هوشبری و در این سفر هم طب اورژانس به مجموع رشتههای علوم پزشکی کردستان اضافه شد تا کمکی به ارتقای دانشگاه باشد.
وی افزود: امید است کردستان روزی نه تنها در زمینه درمان استانهای همجوار و کشورهای همسایه، مهمتر از آن در زمینه آموزش از مراکز پررونق کشور باشد و سفیران سلامت را به دیگر کشورها صادر کند.
این مسئول همچنین از اعزام تیم پزشکی به کردستان برای رصد بیماریهای احتمالی ناشناخته ناشی از اثرات سوء بمبارانهای شیمیایی خبر داد و گفت: این تیم پیش از این در سردشت هم فعالیتهایی داشته است.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پایان از افزایش ماندگاری پزشکان و ارائه خدمات جانبی در درمانگاههای بخشهای سریشآباد، دزج، دلبران و بلبان آباد خبر داد و گفت: در این درمانگاهها، خدمات بیشتری در ساعات تعطیل ارائه میشود.