به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو» علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان سفر یک روزه خود به کشور سوریه در نشست مشترک خبری با محمد جهاد اللحام رئیس مجلس این کشور، به جایگاه سوریه در مقابله با رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: سوریه یکی از کشورهای پیشرو در مبارزه با اسرائیل بود آن هم در زمانی که بسیاری از کشورهای منطقه خود را به خواب زده بودند، در همان شرایط سوریه در صف اول مبارزه با این رژیم قرار داشت.
به گزارش خانه ملت رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: ما فداکاریهای ملت سوریه را در جنگ علیه اسرائیل و همچنین جنگهای دهه اخیر و همچنین 33 روزه و 22 روزه فراموش نمیکنیم و به به خوبی می دانیم که بسیاری از کشورهایی که امروز فقط سخنرانی میکنند و ادعای مبارزه با رژیم صهیونیستی را دارند در جنگ 33 روزه و 22 روزه یا سکوت کرده و یا به این رژیم کمک کردند.
سوریه در شرایط کنونی تاوان ایستادگی برابر رژیم صهیونیستی را میدهد
وی ادامه داد: فکر میکنم سوریه در شرایط کنونی تاوان ایستادگی برابر رژیم صهیونیستی را میدهد و به همین دلیل معتقدیم که باید در کنار دولت و ملت سوریه ایستاد و از آنها حمایت کرد.
دکتر لاریجانی با تأکید بر اینکه این حمایت از سوریه به معنای عدم وجود مشکل در این کشور نیست، اظهار داشت: ممکن است اشکالاتی وجود داشته باشد که قطعاً باید حل شود اما اشکالات در مسائل مربوط به دموکراسی با توپ و تانک حل شدنی نیست.
وی ادامه داد: در 4 سالی که ملت و دولت سوریه برابر تروریستها مقاومت میکنند مسائل مهمی مکشوف شد؛ نکته اول اینکه این تروریستهایی که 4 سال است با دولت سوریه به ادعای ایجاد دموکراسی میجنگند وارد عراق شدند و آنجا را نیز اشغال کردند در حالی که در عراق مشکل دموکراسی وجود نداشت.
کشورهای حامی تروریست گروه های تروریستی ایجاد می کنند و بعد نمی توانند آنها را کنترل کنند
رئیس مجلس ادامه داد: این نشان میدهد که مشکل چیز دیگری است و این همان حرفی بود که ما از همان ابتدا میزدیم و میگفتیم موضوع تروریستها و برخی از کشورها دموکراسی نیست.
دکتر لاریجانی افزود: ما خطاب به کشورهای حامی این تروریستها میگفتیم که شما این گروههای تروریستی را ایجاد میکنید ولی در آینده نمیتوانید آنها را کنترل نمایید.
پس از دخالت آمریکا از کشورهای منطقه، یک گروه تروریستی از آن ها برمی خیزد
وی ادامه داد: این سؤال مهمی است که در منطقه ما به وجود آمده که چرا هر کشوری که آمریکاییها و کشورهای غربی در آن دخالت میکنند پس از این دخالت یک گروه تروریستی از آنجا برمیخیزد؛ آمریکاییها در افغانستان دخالت کردند و یک گروه تروریستی از آنجا برخواست و همچنین در سوریه و عراق نیز دخالت کردند و بعد از آن داعش به وجود آمد.
دکترلاریجانی با بیان این که نگاه آمریکا به مسئله تروریست یک نگاه تاکتیکی است، گفت: این نوع نگاه یک اشتباه استراتژیک است و حالا آرام آرام متوجه میشوند که چه بلایی را برای جهان ایجاد کردهاند.
رییس مجلس شورای اسلامی خطر گروههای تروریستی و توطئههای آمریکا را به کشورهای اسلامی گوشزد کرد و افزود: آمریکاییها آتش ایجاد کرده و مشکلاتی را برای منطقه به جای میگذارند و برخی کشورهای مسلمان منطقه باید متوجه باشند که بیجهت مشکلاتی را برای برادران خود در منطقه ایجاد نکنند و به بهانه مسائل فرقهای به جان هم نیفتند.
وی با اشاره به بیانات امام راحل(ره) مبنی بر برادر بودن تمام فرقههای اسلامی، تصریح کرد: امروز اهمیت این کلام امام(ره) را در جامعه اسلامی بیشتر از قبل میبینیم؛ امیدوارم در این جریان جدید که در منطقه آغاز شده بسیاری از ناخالصیها از بین برود و روحیه اخوت، وحدت و یکپارچگی در امت اسلامی جایگزین رفتارهای تکفیری شود.
لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: در بحث راهحل سیاسی مشکل سوریه، همیشه باید توجه داشت که در اینگونه مسائل نوعی فریبکاری نیز ممکن است وجود داشته باشد. امروز تقریبا همه کشورها چه غربی و چه کشورهای عربی میگویند مسئله سوریه راهحل سیاسی دارد و من مطمئن هستم که بسیاری از آنها راست میگویند و باور آنها این شده که این موضوع راهحل سیاسی دارد ولی من یقین دارم برخی از آنها خلاف میگویند چراکه در عمل به تحریک اقدامات نظامی میپردازند.
وی ادامه داد: باید به هر ۲ موضوع سیاسی و نظامی توجه کافی داشت. امروز مسائل و گفتوگوهای سیاسی که خیلی مهم هست وزن خود را دارد و در مورد آن نباید اغراق کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع کاهش قیمت نفت، اظهار داشت: نگاه ما در این زمینه با رهبران سوریه نزدیک است اما این هم یکی از اشتباهات است که تصور میکنند با موضوع نفت میتوانند مسائل مهم و استراتژیک منطقه را تغییر دهند.
لاریجانی با اشاره به اینکه ما ایرانیها شرایط بسیار سختتر از شرایط فعلی را نیز تحمل کردهایم، یادآور شد: در زمان جنگ تحمیلی تمام کشورهای بلوک غرب و شرق و منطقه عربی بر علیه ما بودند و ما در آن زمان نفت را به قیمت هر بشکهای 7 و 8 دلار میفروختیم اما هم جنگ و هم کشورمان را اداره کردیم.
وی افزود: ما روشها و سناریوهای مختلفی را برای اداره کشور در شرایط مختلف داریم اما این بار فراموش نمیکنیم که چه کشورهایی در زمینه کاهش قیمت نفت توطئه کردند.