به گزارش خبرنگار"خبرگزاری دانشجو" از مشهد، مهدی مصطفوی، عضو شورای راهبردی روابط خارجی امشب در همایش"چشم انداز ایران در تحولات نظم نوین جهانی" در مشهد با بیان اینکه تنها ایران و آمریکا هستند که توان گفتمان سازی در جهان را دارند گفت: امام خمینی(ره) جمعه آخر ماه مبارک رمضان را روز قدس اعلام کردند که این یک گفتمان بسیار قوی در جهان شد.
شیعه به محوریت ایران گفتمان جدید خود را درپیاده روی اربعین ایجاد کرد
وی ادامه داد: روز قدس در جمعه پایانی ماه رمضان قرار گرفت زیرا امام میدانستند که این روز در جهان قابل تکرار نیست و در پایان ماهی قرار گرفته که مسلمانان جهان به خدا نزدیکتر هستند و ایستادگی بر روی پای خود دارند.
مصطفوی در ادامه با بیان اینکه شیعه به محوریت جمهوری اسلامی ایران گفتمان جدید خود را در نهضت کریلا و پیاده روی اربعین ایجاد کرده، خاطرنشان کرد: ایران در راهپیمایی بینظیر اربعین حسینی که تجمع میلیونی شیعیان جهان را به عهده دارد الگوهای بیمانند خود در کربلای حسین را به جهان معرفی میکند.
اخوان المسلمین در جهت ایجاد یک نظام حکومتی با شکست مواجه شد
عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه اگر ما از توان و قوای خود در گفتمان سازی در جهان به صورت عملیاتی در جهان استفاده کنیم میتوانیم شیعه را در جهان به صورت قدرتمند ظاهر کنیم افزود: تشیع توانسته خود را به عنوان یک نظام حکومتی به جهان معرفی کند در حالی که اخوان المسلمین هر کاری توانست کرد؛ اما متاسفانه در جهت ایجاد یک نظام حکومتی با شکست مواجه شد.
وی با بیان اینکه این نظر شخصی من است که لفظ متاسفانه را برای شکست اخوان الملسمین به کار میبرم خاطرنشان کرد: این را به این دلیل میگویم که اخوان المسلمین به لحاظ فقدان مبانی فکری و اعتقادی و ناتوانی سیاسی خود شکست خورد و این آرزو را که چرا شیعه تنها در جهان حکومت داشته باشد و حکومت خود را از مرزهای خود تا عراق، سوریه، افغانستان، لبنان و غیره فراتر برساند، بر دلشان ماند.
فلسطین تنها به خاطر پایبندی به ایران توانسته خود را حفظ کند
مصطفوی حضور ارکان شیعه در دولتهای افغانستان و عراق را برای اولین بار در طول شکل گیری حکومت در این دو کشور عنوان و خاطرنشان کرد: سوریه به دلیل جایگاه شیعه اکنون روی پایش ایستاده و فلسطین تنها به خاطر پایبندی به ایران توانسته خود را حفظ کند.
وهابیت عربستان داعش را قبول ندارد
عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه داعش به دلیل مبانی فکری ضعیف اکنون در میان هیچ کدام از فرقههای اهل سنت جایگاه ندارد گفت: حتی وهابیت عربستان نیز داعش را قبول ندارد و مطمئن باشید به زودی این گروه تروریستی شکست خود را به چشم خواهد دید.
مشهد یکی از محورهای مهم و تاثیر گذار در تبیین تفکر تمدن اسلامی است
وی با بیان اینکه مشهد یکی از محورهای مهم و تاثیر گذار در تبیین تفکر تمدن اسلامی است خاطرنشان کرد: جریان بیداری اسلامی با وجود ناتوانی مصر که موجب شده کمی از سرعت این جریان کاسته شود به قوت خود باقی است و به فرموده مقام معظم رهبری یک جریان زنده است.
مصطفوی بیان داشت: موتور محرکه بیداری اسلامی تفکر شیعه است که براساس مردم سالاری دینی میتواند خود را در جهان مطرح کند.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی جایگاه مشهد را جایگاهی بین المللی دانست و گفت: تنها نگاه داخلی نباید به این شهر باشد بلکه مشهد باید جایگاه بین المللی خود را در میان زائرینی که از همه جای جهان در این شهر حضور پیدا میکنند مشخص کند.
شهروندان بومی مشهد بیداری اسلامی را در میان زائرین خارجی تبلیغ کنند
وی ادامه داد: شهروندان بومی مشهد بیدرای اسلامی را در میان زائرین خارجی تبلیغ کنند تا هر فرد در بازگشت به شهر خود بیداری اسلامی را ترویج کند.
نحوه شکل گیری شورای راهبردی
مصطفوی در خصوص نحوه شکل گیری شورای راهبردی توسط مقام معظم رهبری گفت: این شورا حدود 9 سال پیش توسط مقام معظم رهبری جهت مطالعه و بررسی کارهای مطالعاتی دراز مدت شکل گرفت که این شورا بتواند مطالعات را انجام و در اختیار رهبر انقلاب قرار دهد؛ حتی بازوی مشورتی در مسائل مهم کشور برای ایشان باشد.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه چنین شوراهایی در کشورهای بزرگ جهان از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه و چین وجود دارد خاطرنشان کرد: این شورا از ابتدا بنا نداشته به صورت تبلیغاتی عمل کند و در حال حاضر چهار عضو دارد که مسئولیت چهار کمیته را بر عهده دارند.
وی افزود: کمیته سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و امنیتی-دفاعی چهار کمیته تشکیل دهنده شورای راهبردی هستند که اعضای این شورا از ابتدا در دو دوره چهار ساله تا سه ماه پیش حضور داشتند که از سه ماه پیش تمام اعضای این شورا به جز ریاست شورا که آقای خرازی است تغییر کردهاند.
مصطفوی در ادامه بابیان اینکه این کمیتهها هر کدام با مراکز پژوهش و تحقیق در ارتباط هستند خاطرنشان کرد: این کمیتهها ظرفیتهای مطالعاتی را جمع آوری و چکیده آن را در اختیار مقام معظم رهبری قرار میدهند.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه رهبر انقلاب در جمع علمای شیعه که به ایرن آمده بودند گفتند" باید برای چند ده سال آینده برنامه داشته باشید" تصریح کرد: ما در شورای راهبردی تلاش میکنیم توقع مقام معظم رهبری برای ترسیم ایران در آینده و چگونه رسیدن به آنچه ما میخواهیم را برآورده سازیم.
وی با بیان اینکه آنچه را که ما ترسیم میکنیم در اختیار شورای امنیت ملی، مجلس و دولت قرار میدهیم خاطرنشان کرد: ما امیدواریم بتوانیم یک قدم بالاتر از موضوعی که رهبر معظم انقلاب فرمودند حرکت کرده و بدانیم که قرار است در آینده ایران در چه جایگاهی و منطقه نسبت به ایران در چه شرایطی قرار داشته باشد.
مصطفوی در پاسخ به این سوال که آیا سند و قانونی در خصوص چگونه دنبال کردن منافع ملی در دیپلماسی خارجی در دولتهای مختلف وجود دارد بیان داشت: تنها اسناد بالادستی ما که به صورت کلی وجود دارد؛ یکی سند چشم انداز بیست ساله و برنامههای پنج ساله که در مراکز اصلی نظام مانند مجلس شورای اسلامی، تشخیص مصلحت نظام و دولت تصویب و عملیاتی میشود.
عضو شورای راهبردی روابط خارجی در بحث سیاست خارجه، اصول کلی تصویب شده که دولتها باید در آن چارچوب عمل کنند؛ اما دولتها هر کدان سلایق خاص خود را دارند که منافع ما در آن سلایق اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه در یک دولت ممکن است در خصوص انرژی هستهای محکم و اعتقادی حرکت شود و در دولتی دیگر ممکن است این تفکر وجود داشته باشد که با وضع بودجه و تنوع منابع در کشور نیاز به اتکا در انرژی هستهای خیلی ضروری نیست گفت: در خصوص انرژی هستهای کلیاتی در برنامه پنج ساله آورده شده؛ اما نکته بسیار مهم این است که رهبر انقلاب در نظام ما جایگاهی دارند که ناظر بر سه قوه و بر رفتار دستگاههای کلان کشور نیز هستند. موضوعاتی مانند هستهای از آن سری موضوعاتی است که رهبر انقلاب بر آن نظارت دارند و جای نگرانی در این خصوص وجود ندارد.