به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، نشست دانشجویی «بررسی زوایای پیدا و پنهان فتنه 88» با حضور سه تن از فعالین سابق و فعلی دانشجویی دانشگاههای آذربایجان شرقی در دفتر پایگاه خبری تحلیلی زیتون برگزار شد.
در این نشست وهاب حسنی، فعال سابق دانشجویی دانشگاه صنعتی سهند؛ محمد امین کریمی فرد، فعال سابق دانشجویی دانشگاه شهید مدنی و متین منتظمی، دبیر جامعه اسلامی دانشگاه تبریز حضور داشتند.
در فتنه 88 اصل نظام مورد هدف قرار گرفته شده بود
وهاب حسنی: به نظرم قبل از اینکه وارد اهمیت 9 دی بشویم باید قبل از آن بررسی کنیم که چه عاملی 9 دی را پدید آورد.خب رهبر انقلاب سال قبل فرمودند:مملکت در فتنه 88 تا لبه پرتگاه جلو رفت.من میخواهم بگویم چه کسانی این وضعیت را پدید آوردند؟شما وقتی اندیشکده های امریکایی را مطالعه میکنید می بینید در فتنه 88 اصل نظام هدف قرار گرفته شده بود.حتی در جزوات پیدا شده حزب مشارکت هم میتوان این رد پا را دید.لذا معتقدم ابتدا باید فتنه 88 را تحلیل کرد.
محمد امین کریمی فرد: من هم تشکر میکنم از از عوامل زیتون که این فرصت را فراهم کردند.بنده اهیمت 9 دی را از یک بعد بررسی می کنم.سرمایه اصلی انقلاب اسلامی یکی محتوای دینی و دیگری پشتوانه مردمی است.در 9 دی این پشتوانه مردمی به داد محتوای دینی انقلاب آمد.9 دی اهمیت اش از آنجایی است که آن پشتوانه به صحنه آمد.چه با زبان ادبیات دموکراسی خواهی و چه با ادبیات دینی حضور مردم در حماسه 9 دی خاتمه فتنه گری فتنه گران بود.
متین منتظمی:جای تشکر دارد که این فرصت را زیتون فراهم آورده است.بنده هم موافقم که قبل از حماسه 9 دی به فتنه 88 بپردازیم.باید به خیلی مسائل پرداخته شود اینکه چرا با یک ادعای توهم امیز تقلب فتنه را پدید آوردند؟شما وقتی که از چراغ قرمز رد بشوید جریمه می شوید حتی اگر مریض هم داشته باشید این قانون است.در انتخابات هم کسانی که برای انتخابات کاندیدا می شوند میدانند که انتخابات سازوکار خودش را دارد و با قبول این سازوکار وارد عرصه شده اند.در فتنه 88 هم جمهوریت را زیر پا گذاشتند و هم اسلامیت نظام را.من خیلی ها را می شناسم که به سران فتنه رای داده بود اما بعد از انتخابات پشیمان بودند و میگفتند کسی که قانون را زیر پا گذاشته چطور می تواند به قانون پایبند باشد؟
وهاب حسنی: من نقدی به دوستان رسانه ای ارزشی دارم و آن این که همواره در موضع انفعال قرار دارند.جریانی که در دهه هفتاد به نام اصلاح طلبی شکل گرفت همان جریان چپ گراست و رفرم شده و عنوان اصلاحطلبی به خود گرفته است.ما یک بحث تاریخی داریم.جریان نفاقی در کشور ما از دهه های قبل بوده و در ظاهر بحث وحدت و امثال این را نشر می دادند اما در موقع بحران ، احقاداً بدریهً و خیبریه میشوند.شما فتنه 88 را ملاحظه کنید ببنید سخنان اینها چگونه است؟ یکی میگوید رای احمدی نژاد روستایی است و مال ما بالا شهری.رهنورد می گوید:موسوی داماد لرستان است و حتماً رای بالایی داشته است.مردم برای این جریان مهم نیستند و صرفاً رسیدن به قدرت معنا و مفهم دارد.آنچه که برای این جریان اصالت دارد قدرت است.برای این جریان قدرت چنان مهم است که اگر لازم باشد امثال خاتمی را هم کنار می زنند.شما ببنید در ماجرای رییس بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در سال 83 چه بلایی سر خاتمی آوردند.
چرا خاتمی و هاشمی تاکنون در حتی یک مورد از کلمه فتنه استفاده نکرده اند
محمد امین کریمی فرد: اگر اتفاقاتی نمی افتاد و ما نمی دیدم، می گفتیم احتمالاً یک سوء تفاهم ساده است اما آنچه که اتفاق افتاد ما را به این گمان رهنمون نمیکند.وقتی همه ی شبکه های اجتماعی از قبیل توییتر و فیس بوک و .. در اختیار این جریان بود نشان می دهد که فتنه ای با هدایت و پشتیبانی غربیها شکل گرفته است.اما اینکه چرا فتنه 88 شکل گرفت باید گفت:انقلاب اسلامی در دنیای امروز خلاف موج آب حرکت می کند و جلو میرود و فتنه 88 برای جلوگیری از جلوروندگی انقلاب شکل گرفت.اینکه فتنه 88 را صددرصد همین فتنه گران داخلی طراحی کرده اند من معتقد به آن نیستم و اعتقاد دارم غربیها پشت این جریان بوده اند.
متین منتظمی: من میخواهم گریزی بزنم به اویل انقلاب و مباحث شهید آیت.مرحوم شهید آیت همان موقع موسوی را شناخته بود و اسنادی در دست داشت که نشان میداد ، موسوی با غرب ارتباط دارد و روزی که مرحوم حسن آیت شهید شدند آن اسناد نیز گم شد.یعنی میخواهم بگویم که موسوی از ابتدا با غرب سر وسری داشته است.بعد از فتنه 88 دشمن برای تحریم جری شد و این قابل اثبات است.خب دشمن و غرب برای پشتیبانی از این جریان با تمام قوا به میدان آمدند از بی بی سی و صدای امریکا گرفته تا خود اوباما و سارکوزی و نتانیاهو و ...چرا قبل از اینکه آرا شمارش بشود خانمی می آید و میگوید اگر موسوی رییس جمهور شد بریزید خیابان! این یعنی چی؟چرا کشور را به لبه پرتگاه سوق دادند؟انتظاری که از اقایان هاشمی و خاتمی می رفت جلوگیری و اعلام موضع بود که نه تنها سکوت کردند بلکه به این جریان کمک نمودند.چرا وقتی رهبرانقلاب از کلمه فتنه استفاده می کند هاشمی و خاتمی تا بحال یک کلمه در مورد فتنه حرف نزدند؟!
برخیها ناخود اگاه به قافله انقلاب پیوستند و الان باورشان شده که واقعاً انقلابی هستند
محمد امین کریمی فرد: من متقدم اینها ناخودآگاه به قافله انقلاب پیوستند و بعدها خودشان هم باورشان شد که انقلابی هستند.خب معیار و میزان انقلاب حضرت امام هستند ما که ادعایی نداریم و نسبت فامیلی با امام نداریم ما فرزندان معنوی امام هستیم اما اینها که ادعای بودن و شاگردی با امام را دارند چرا با آرمانهای انقلاب اینگونه رفتار میکنند؟اینها لیاقتشان رسیدن به مناصب بالایی حکومتی در نظامی نبود که امید مستضعفان عالم است.الان هم جسورانه میگیوند تازه به دوران رسیده ها ادعای انقابی گری نکنند من میخواهم بگویم مگر انقلابی بودن به سن و سال است؟خب با این استدلال، شهدای ما که همه انها در جوانی پای انقلاب ایستادند تازه به دوران رسیده بودند.اساساً حد اینها در حد انقلاب نبود و سال 88 بهانه ای شد تا ذات خود را نشان دهند.
محمد امین کریمی فرد: نه من معتقدم غربیها از اول پشت این ماجرا بودند.آقای ابراهیم یزدی ماهها قبل از انتخابات در دیدار با یکی از موثرین فتنه میگوید:آمریکا توصیه کرده باید کسی بیاید و کاندیدا شود که بتواند پروژه تقلب را جا بیندازد.اینکه چرا با وجود هاشمی و خاتمی،میر حسین کاندیدا می شود در همین قالب قابل بررسی است.
وهاب حسنی: من نظری به صحبتهای آقای کریمی دارم و خیلی هم مشتاقم به بحث تاثیر فتنه بر تحریمها بیندازم.اما آنچه که من میفهمم این بود که این ها افق نگاه امام را نداشتند وحتی در جنگ هم اینها خودشان را نشان دادند.این ها همه مسائل را با نگاه مادیگری تحلیل میکنند.که پیشرو این جریان هم آقای هاشمی است.آقای خاتمی سال 91 در یک دیدار دانشجویی اعتراف میکند که من به موسوی گفتم تقلب امکان ندارد. من میگویم چرا این را آنموقع علنی نکردید و هشت ماه کشور را به مرز آشوب و غارت کشیدید.جالب تر اینکه الان هم نمی خواهند علناً بگویند تقلب نشده است.
محمد امین کریمی فرد: آقای خاتمی فیلم بازی میکند و میخواهد با این جملات پای خارجی ها را از این ماجرا بیرون بکشد.
وهاب حسنی: آقای خاتمی چرا در خفا میگوید تقلب نشده اما نمیتواند علناً به این موضوع اعتراف کند.چون منافع حزب خود را بر منافع ملت ترجیح میدهد.
متین منتظمی: سال 78 همین اصلاحطلبان فتنه کوی دانشگاه را شکل دادند و در سال 88 هم اصلاحطلبان با ادعای تقلب فتنه را خلق کردند.سئوا من این است؛ شورای نگهبان که عوض نشده چطور سال 88 اختلاف 11 میلیونی را تقلب قلمداد کردند و سال 92 اختلاف هفت دهم درصدی را دموکراتیک ترین انتخابات خواندند؟یکی از سفرای دولت موسوی خودش به من گفت صحنه گردان اصلی در بحث تقلب آقای ب ن ز بود و موسوی عروسک خیمه شب این ماجرا بود.
وهاب حسنی: من یک مقدمه کوتاه بگویم از ابتدای دولت احمدی نژاد که انرژی هسته ای ایران با سیاست تهاجمی ادامه یافت از سال 84 تا 87 سه تا قطعنامه بر علیه ایران در شورای امنیت صادر شد.در قطعنامه سوم شما ملاحظه میکنید که اجماع حداکثری شکل نمیگیرد و سیاست تهاجمی ایران نتیجه داده بود.دو روز قبل از انتخابات اوباما به رهبر انقلاب نامه می نوسد که ما براساس منافع مشترک گفتگو کنیم.در چنین شرایطی که دشمن به دنبال گفتگو و مصالحه با جمهوری اسلامی بود با وقوع فتنه 88 لحن امریکا عوض می شود.در اثنای فتنه، بودجه 55 میلیون دلاری کنگره برای مقابله با جمهوری اسلامی تصویب می شود.دشمن برای تشدید فشار ها حریص شده بود.تحریمهای نفتی و بانکی ما که پاشنه آشیل ما هم شده تصویب کنگره ی آمریکاست و این بعد از فتنه 88 اتفاق افتاد.همزمان بازوی رسانه ای ایران را قطع میکنند و شبکه های ماهواره ای ما را از یاهوست و عرب ست کنار میگذارند.خسارات فتنه 88 به همین ها محدود نمی شود.طبق اعلام شهرداری تهران بیش از 63 میلیارد تومان به اموال عمومی آسیب زده شد.2/2 میلیارد تومان به بانکهای تهران خسارت وارد شد.بیش از 34 نفر جان خود را از دست دادند خب چه کسی پاسخگوی اینهاست؟
متین منتظمی: نکته ای من به ذهنم میرسد اینکه قطعنامه نقض حقوق بشر زمانی صادر شد که فتنه گران به شهید سازی روی آوردند.تولید قدرتی که با حضور مردم در سال 88 اتفاق افتاده بود با فتنه آقایان خنثی شد.
محمد امین کریمی فرد: جمهوری اسلامی برای اینکه بتواند به ارمانهای خود برسد باید کشورهای اسلامی را در کنار خود داشته باشد اثری که فتنه 88 درکشورهای اسلامی گذاشت موضوعی است که مغفول مانده و زیاد به ان پرداخته نمی شود خب نظامی که امید مستضعفان جهان است چرا باید اینگونه تضعیف شود؟
روایت تاثیر فتنه بر اقتصاد ایرن به روایت رسانه های داخلی
وهاب حسنی: وال استریت ژورنال در گزارش خود آورده، فتنه ره اوردی که داشته کاهش 58 میلیارد دلاری سرمایه گذاری خارجی در ایران بوده است.اسفند 89 لس انجلس تایمز می نویسد سبزها خواستار تحریم جدی ایران هستند.نیک آهنگ کوثر هم که میگوید مهدی هاشمی در تشدید تحریمها دست داشته است حال چه را آقای هاشمی و دیگر آقایان در این خصوص اعلام موضع نمیکنند؟
وهاب حسنی: اتکای نظام به مردم یک اتکای واقعی و حقیقی است. این نیست که نظام موقع انتخابات و راهپیمایی ها به دنبال مردم باشد در طول انقلاب مردم خود متولی امورات بوده اند از جنگ تحمیلی گرفته تا مذاکرات هسته ای .مردم پای کاربوده اند.اساساً معتقدم مخاطب انقلاب مردمند.در الگوی حکومت اسلامی که همان "امام و امت" هست، این محقق شده است و نقطه تعالی ما هم همین بوده است.
متین منتظمی: ما نظامی داریم که کاشت داشت و برداشت آن با مردم بوده است و این یک عامل اصلی دارد و آن اسلام است و وجهه اسلامی نظام است که مردم با تمام وجود پای کارند.در کنار این انگیزه ی پیروی از رهبری هم عامل اثر گذار دیگری است که مردم اعتماد کامل به رهبرشان دارند.
مردم پای همه چیز نظام نیستند
محمد امین کریمی فرد: همین مردمی که میگوییم من سئوال می کنم چرا همین مردم در خرداد و مرداد نیامدند تا بساط فتنه گران را جمع کنند؟من معتقدم آن اصلی که مردم را پای کار کشاند وجهه دینی نظام بود.مردم پای همه چیز نظام نیستند پای فساد نیستند پای اشرافیگری مسئولان نیستتند و... مردم صرفاً پای ارمانها و اهداف انقلاب اسلامی هستند.
وهاب حسنی: راحت طلبی بلای خانمان سوز ماست.ما در سال 88 به تبیین موضوع نپرداختیم و رهبری تنها این مسئولیت را به دوش کشید.
محمد امین کریمی فرد: ما متاسفانه فاصله گرفتیم از شعارهای امام.اگر لیبرالیسم فرهنگی نبود آیا سران فتنه می توانستند 13 میلیون رای جمع کنند ما در این حوزه کم کاری کرده ایم.
متین منتظمی:ما تنبل بار امده ایم.آقا بارها گرا را به ما داده اند و ما متاسفانه دنبال آن نرفتیم . درهمین دیدار اخیر با دانشجویان گفتند که نباید منتظر باشبد تا رهبری چیزی را بگوید و شما دنبالش بروید.
متین منتظمی: حصر تصمیم شورای عالی امنیت ملی است و الا مردم خواسته شان را در 9 دی اعلام کرده اند و اعدام کمترین سزای این هاست.
محمد امین کریمی فرد: رفع حصر ممکن نیست.دوستان عرض خود میبرند و زحمت ما میدارند.در قانون اساسی برای شورای عالی امنیت این جایگاه را قائل شده اند که بتواند حکم صادر کند.ما مطالبه ی محاکمه ی همه فتنه گران را داریم.