به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، خودکشی با وجود آن که درمتون مذهبی ما امری مردود ومذموم به شمار میرود، اما گاهی به گونه های مختلف درگوشه وکنار جامعه، فردی برای رهایی ازبن بست های خانوادگی ، اجتماعی، اقتصادی وتحصیلی خود را مجازات می کند وبه نوعی با مرگ خود درصدد پاک کردن صورت مساله
برمی آید.
اما براهل تحقیق آشکار است که مشکلی فرد خودکشی کننده، را به صورت انفجاری به سمت چنان تصمیم خطرناکی سوق می دهد، ریشه درانباشت مسائلی دارد که آن را به صورت غصه وافسردگی در ذهن خود پرورانده است وبا زورگویی یا ناکامی،اعصابش به هم ریخته شده وعدم تحمل ناکامی منجر به خودکشی می شود.
برای مثال سالها پیش دختر نوجوانی به خاطر اعتراض به رفتار مادر در زمینه ی کتک زدن وتنبیه وی درمقابل دیدگان همسایگان، خود را به آتش کشیده تا پاسخی بر اثبات هویت خویش وناتوانیاش درتغییر وضعیت موجود دختران هم سن وسالش باشد که والدین واعضای خانواده حق ندارند با تحمیل خواسته یا تعدی به حقوق انسانی سایر اعضاءحرکتی ایذایی از خود بروز دهند.
درمهر ماه امسال نیز دریکی از روستاهای دره شهر، دختری درپاسخ اجحاف و زورگویی و کتک خوردن توسط یکی از اعضای خانوادهاش به عمر خود خاتمه داد، تا جامعه را دراین جریان قرار دهد که سزاور شکسته شدن حرمتش درمقابل دیگران نیست.
آن گونه که گفته اند این دختر بعد از اتمام کار پرمشقت کشاورزی وخستگی درحال استراحت با پرخاشگری یکی از اعضای خانواده مبنی برانجام فعالیتی مجدد مواجه می شود و با توجه به عدم تحمل دست به خودکشی زده وبا این اقدام خانواده ومحیط اجتماعی خود را متاثر می کند.
بررسی های صورت گرفته حاکی از آن است که علت اکثر خودکشی های به وقوع پیوسته به عوامل مختلفی بستگی دارد:
1-خلا مذهبی واخلاقی درهنگام خودکشی فرد را درمقابل مشکلات ناتوان ساخته و تنها راه نجات را درنابودی خویش می بیند.
2-ناکامی وناتوانی دراثبات شخصیت وهویت،افراد را دچاریاس وافسردگی می کند و هنگامی که توان مقابله با آزار واذیت خانوادگی را نداشته باشند،تنها راه نجات را درلحظات بحرانی،خودکشی یا خودسوزی می دانند.
3-شکست درعشق وتحصیل هم از عوامل خودکشی بوده اند.
4-فقر وتنگدستی وناتوانی درانجام وظیفه ی خانوادگی واجتماعی ومقروض بودن و ترس از آبروریزی یا زندان به خاطر بدهکاری به بانک ها ویا اشخاص حقیقی نیز افرادی را به کام مرگ کشانده است.
5-گاهی نیز بیماری های لاعلاج واعتیاد افرادی را چنان مایوس کرده است که قبل از فرارسیدن مرگ،خود به استقبال مرگ می روند.
6-نزاع های خانوادگی هم درخودکشی موثر بوده است.
7-بیکاری و نداشتن شغل نیز عامل دیگری در خودکشی است.
8-برخی نیز به خاطر جلب عاطفه ودلسوزی دیگران خودکشی کرده اند.
به هرحال با توجه به نکات ذکرشده باید برای کاهش خودکشی وپیشگیری از آن تمهیدهایی اندیشید تا به رفع عوامل خودکشی کمک کرده وافراد بتوانند به زندگی عادی وانسانی خود ادامه دهند وعشق وامید ونشاط به زندگی شان شور و حال ببخشد.