به گزارش در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، آیت الله علم الهدی در همایش همگرایی اصولگرایان با بیان اینکه همه جریانات معاند صدر اسلام برای براندازی مکتب اهل بیت جمع شده بودند گفت: محور 240 سال عمر سیاسی اسلام از رحلت پیامبر تا غیبت یک محور است مظلومیت اهل بیت بود.
امام جمعه مشهد گفت: پس از 1400 سال حاکمیت اسلام ناب که همواره مورد سرکوبگری قرار گرفته بود به انقلاب اسلامی ایران رسید و در جمهوری اسلامی تبلور پیدا کرد.
وی افزود: انقلاب اسلامی را از این دیدگاه باید بنگریم که تحقق آرمان هایی بود که بیش از دو قرن اولیای خدا به خاطر آن زجر و مظلومیت کشیدند.
علم الهدی خاطر نشان کرد: ماهیت انقلاب این است که نتیجه اش حاکمیت اهل بیت است انقلاب از شروع خود در سنگر داخلی با جبهه نفاق و با جبهه استکبار در سنگر خارجی شروع به مبارزه کرده و 36 سال است که این مبارزه ادامه دارد.
امام جمعه مشهد به تعریف خود از جریان اصولگرایی پرداخت و گفت: جریان اصولگرایی تباری است از انسان های جان بر کف و ایثارگر که می خواهند آرمان هایی که معصومین به خاطر آن زجر کشیده اند تحقق یابد و در نهایت به حاکمیت معصوم چهاردهم برسد.
وی در خصوص استراتژی های مطلوب برای حرکت سیاسی گفت: همان طور که اصل آرمان ها به اهل بیت وصل است استراتژی مان نیز باید برگرفته از اهل بیت باشد. روش اهل بیت و استراتژی آنها در مسائل سیاسی این بود که هر موقع که فشار دشمن زیاد می شد و جریانات مخالف ولایت با توان بیشتری به عرصه می آمدند اهل بیت بزرگترین عاملی که به آن متسمک می شدند منسجم کردن مردم و طرفداران ولایت بود.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه زمان امام هادی و امام حسن عسگری (ع) در تاریخ سرکوب گری تاریک ترین نقاط بود گفت: روش این دو امام معصوم در آن شرایط حساس منسجم سازی و تشکل سازی بود که در نهایت زمینه را برای غیبت طولانی فراهم کردند و این که امروز شیعه پس از 1400 سال در عرصه های گوناگون قوی ظاهر می شود به برکت کار آن دو امام معصوم است.
وی افزود: راهبرد ائمه در دفاع از حاکمیت اسلام مسئله انسجام و همگرایی بوده است.
آیت الله علم الهدی در خصوص سه عنصر مهم که اصولگرایان در وحدت خود باید به آن توجه داشته باشند گفت: نکته اول این است که ظرفیت و امکانات جریانات ولایت مدار و اصولگرا زیاد است یعنی اینکه اکثریت مردم متدین هستند و پای نظام و ولایت و انقلاب هستند و این یک واقعیت است که ظرفیت اجتماعی بالایی داریم.
عضو خبرگان رهبری افزود: ما نباید به دلیل فراز و نشیب ها که بعضا ناشی از تغییر مدیریت هاست ظرفیت خودمان را نادیده بگیریم قرآن در این خصوص می فرماید اگر مشکلاتی پیدا می شود و اگر جریانی پیدا می شود که شما را از یک فراز فرود می آورد این امری طبیعی است این را ما ایجاد کرده ایم تا روشن شود آنهایی که باورشان قوی تر است چه کسانی هستند خداوند می خواهد در این فراز و نشیب ها از افراد ثابت قدم نمونه بگیرد و آنها را به عنوان الگو در معرض دید دیگران قرار دهد.
علمالهدی افزود: اگر تضمین خدا را باور کنیم ملاحظه کاری ها و سازش های منفور را به کار نمی گیریم.
وی وحدت و همگرایی را نکته مهم دیگر دانست و گفت: در خصوص وحدت باید از بوته شعار بیرون بیاییم و واقع نگر باشیم در بین همه جریانات اصولگرا وحدت یک حقیقت است و یک مسئله فطری و قطعی است یعنی وحدت افراد اصولگرا تضمین شده است و این چیزی نیست که ما آن را مدام سفارش کنیم چه بخواهیم چه نخواهیم ما یکی هستیم.
عضو خبرگان رهبری افزود: محور جریان اصولگرایی در شعار و زبان نیست در چارچوب بندی یک تشکل خاص نیست بلکه در دل است و در عشق به اهل بیت است که مظهر آن ولایت فقیه است.
آیت الله علم الهدی خاطر نشان کرد: آسیب و آفتی که متوجه وحدت است و ما در این ناحیه مشکل داریم خط کشی هایی است که صورت می گیرد. اینکه فردی بگوید فلان کس ولایی نیست و من از او ولایت مدار تر هستم یا اینکه کسی بگوید من نخبه هستم و آن یکی نخبگی ندارد و باید دنباله رو من باشد اینها چیزهایی است که به وحدت آسیب می رساند.
وی خاطر نشان کرد: یک زمانی دو شاخص جامع روحانیت و جامعه مدرسین پیش قراول بودند و نیروهای پا به رکاب و تازه نفس را وسط میدان می فرستادند و این گونه جریان اصولگرایی پیروز می شد اکنون 35 سال سپری شده و آنهایی که آن زمان کوچک بودند و به عنوان پیاده نظام فعالیت می کردند و پیرو بودند امروز از بزرگان قم هستند. باز نمی شود به آنها دستور بدهیم باید بپذیریم که آنها خودشان صاحب نظر هستند و باید آنها را در تمام برنامه ها سهیم و شریک کرد.
علمالهدی افزود: این خط کشی ها به وسیله برخی عناصر ریزشی فتنه 88 تقویت می شود این یکی از آسیب های وحدت است نباید گذاشت یک جریان جریانی را متهم کند که چرا تو سر بلند کرده ای و چرا وارد میدان فعالیت شده ای و چرا می خواهی اختلاف درست کنی.
وی افزود: نباید ریزشی ها فتنه 88 اجازه بدهیم به این خط کشی ها دامن بزنند.
عضو خبرگان رهبری عنصر سوم را تکلیف محوری عنوان کرد و گفت: تفاوت جریان اصولگرا با جریان لاییک این است که جریان اصولگرا تکلیف محور است و رسیدن به قدرت و مقام به هیچ وجه برایش مطرح نیست بحث این نیست که ما قدرت را تصاحب کنیم بلکه از آرمان های اهل بیت دفاع کنیم جریانی که تکلیف محور نیست تنها تا پای شکم و شهوت پای آرمان ها می ایستد اما جریان تکلیف محور تا پای جان ایستادگی می کند.
علمالهدی خاطر نشان کرد: موضوعی این نیست که کسی به قدرت برسد موضوع این است که پای پرچم ولایت ایستادگی شود ولو اینکه تکه تکه شویم.
وی گفت: اگر تکلیف محوری ها حاکم شد وحدت ما نیز تضمین شده است اگر این باشد دیگر اختلافی وجود نخواهد داشت مگر اینکه اختلاف در سلایق.
عضو خبرگان رهبری وضعیت امروز کشور ما را به وضعیت امام علی در جنگ صفین تشبیه کرد و گفت: جنگ صفین جنگ با غیرخودی ها بود.
علمالهدی خاطر نشان کرد: نظام ما مانند قلعه ای است که دیوارهای بلندی به نام ولایت دارد که استکبار نمی تواند از آن عبور کند این قلعه دروازه بزرگی به نام مردم سالاری دارد که ممکن است عوامل دشمن از آن عبور کنند ما باید از این دروازه پاسداری کنیم برخی بینش ها به گونه ای تنظیم شده که به محض رسیدن به قدرت با دشمن هم صدا می شوند.
وی در خصوص استراتژی امام علی در جنگ صفین گفت: امام گفتند شما باید وسط قضیه را بزنید و حاشیه پردازی نکنید. وسط موضوع یعنی همان نقطه ای را که ولایت را مورد هدف قرار داده بود.
علمالهدی گفت: در عرصه سیاسی فرارگاه هایی وجود دارد که برخی ها ممکن است در موقعیت های حساس پا پس بگذارند یا از موضع گیری صرف نظر کنند و سکوت پیشه کنند و بگویند چهره موجه من دیگر این تندی ها را اقتضا نمی کند. باید پای این استراتژی امام علی بایستیم.