کد خبر:۳۸۰۱۲۳

بررسی گزینه‌های ریاست دانشگاه تهران/ چه کسی رئیس دانشگاه مادر می‌شود؟

دانشگاه تهران که به عنوان دانشگاه مادر مطرح می‌شود در دولت یازدهم هنوز شرایط بسامانی ندارد و از سال گذشته تاکنون روش‌های مختلفی برای تعیین ریاست این دانشگاه انجام شده است ولی همچنان دانشگاه مادر کشور با سرپرست اداره می‌شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، دانشگاه تهران که به عنوان دانشگاه مادر کشور مطرح می‌شود در دولت یازدهم هنوز شرایط بسامانی ندارد و از سال گذشته تاکنون روش‌های مختلفی برای تعیین ریاست این دانشگاه انجام شده است ولی همچنان دانشگاه مادر کشور با سرپرست اداره می‌شود.


پس از برکناری فرهاد رهبر در سال گذشته محمدحسین امید معاون اداری مالی وزارت علوم با حفظ سمت به سرپرستی دانشگاه تهران منصوب شده و قرار شد کمیته‌ای برای انتخاب ریاست دانشگاه تهران تشکیل شود، این کمیته متشکل از ۵۰ نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران ایجاد شد تا برای انتخاب رئیس دانشگاه تصمیم گیری کنند. چندین جلسه حتی با حضور وزیر برگزار شد تا فردی مورد تائید اساتید دانشگاه تهران انتخاب شود، با وجود اینکه نمایندگان مجلس و اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی مخالفت خود را نسبت به انتخاب رئیس دانشگاه از طریق رای‌گیری اعلام کردند ولی فرجی دانا این مساله را بهره‌گیری از خرد جمعی اساتید می‌دانست و بر رای گیری از اساتید تاکید کرد تا اینکه کمیته تعیین ریاست دانشگاه تهران 6 گزینه (محمدحسین امید، نیلی احمدآبادی، رحیمیان، کمره‌ای، موسوی، حسین حسینی) را به وزیر معرفی کرد که از این میان ۳ گزینه که بیشترین رای را داشتند به وزیر علوم معرفی شدند و وزیر وقت علوم نیلی احمدآبادی را به عنوان سرپرست دانشگاه تهران منصوب کرد ولی نیلی احمدآبادی موفق به کسب رای اعتماد شورایعالی انقلاب فرهنگی نشد و در زمان محمدعلی نجفی سرپرست وقت وزارت علوم هم برای این دانشگاه تعیین تکلیف نشد تا فرهادی وزیر علوم شد و در حالیکه همه انتظار داشتند فرهادی فرد جدیدی را به عنوان سرپرست دانشگاه تهران به شورایعالی انقلاب فرهنگی معرفی کند ولی وی گفت رئیس جمهور برای تعیین ریاست این دانشگاه شخصا نظر دارد.


گفته می‌شود نظر رئیس جمهور بر روی رضا فرجی دانا وزیر علوم سابق است ولی با توجه به اینکه امکان رای‌آوری فرجی دانا در شورایعالی انقلاب فرهنگی هم کم است فعلا در این رابطه صحبتی مطرح نمی‌شود.


همچنین شنیده می‌شود که رئیس جمهور بر روی نیلی احمدآبادی سرپرست کنونی دانشگاه تهران نیز نظر دارد ولی وی هم تاکنون نتوانسته رای شورایعالی انقلاب فرهنگی را کسب کند.


البته گزینه‌های دیگری هم برای دانشگاه تهران مطرح است که در حد شنیده‌های گوشه و کنار عنوان می‌شود.


کمال خرازی


سید علی‌نقی (کمال) خرازی (زادهٔ ۱۰ آذر ۱۳۲۳ در تهران) وزیر امور خارجهٔ جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی، سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۷، مدرس دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران‎در گروه مدیریت و برنامه ریزی آموزشی با درجهٔ استادتمام است.


او تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه علوی به اتمام رساند و سپس دوره کار‌شناسی زبان عربی (۱۳۴۷) و کار‌شناسی ارشد علوم تربیتی (۱۳۵۱) را در دانشگاه تهران و دکتری رشته مدیریت آموزشی را در دانشگاه هیوستون (۱۹۷۶) گذراند.


 محمد حسین امید


محمدحسین امید استاد تمام گروه مهندسی آبیاری و آبادانی، دانشکده مهندسی آّب و خاک، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، معاون اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است. او پیش از این سرپرست دانشگاه تهران نیز بوده است.

 

امید فارغ‌التحصیل رشته آبیاری در مقاطع کار‌شناسی و کار‌شناسی ارشد و مهندسی هیدرولیک در مقطع دکتراست.


محمدحسین امید در زمان ریاست رضا فرجی‌دانا، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تهران بود و در دوران ریاست عباسعلی عمید زنجانی و مدتی نیز در دوران ریاست فرهاد رهبر، عهده‌دار معاونت اداری و مالی دانشگاه تهران شد.


محمدحسین امید سوابقی نظیر ریاست پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران و ریاست پردیس ارس دانشگاه تهران را در کارنامه مدیریتی خود دارد.


در ۶ شهریور ۱۳۹۲، جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، محمدحسین امید را به عنوان معاون اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب کرد.


در ۲۹ بهمن ۱۳۹۲، با حکم رضا فرجی دانا، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران برکنار شده و محمدحسین امید با حفظ سمت جایگزین وی گردید و سرپرست دانشگاه تهران شد.


امید تا ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ سرپرستی دانشگاه تهران را برعهده داشت و در ‌‌نهایت محمود نیلی احمدآبادی جایگزین وی شد.

 
 مهدی قمصری


سید مهدی قمصری معاون آموزشی حال حاضر دانشگاه تهران، استاد تمام گروه جراحی و رادیولوژی است.


وی دارای دکتری عمومی سال ۱۳۶۴ از دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران و دکتری سال Ph. D، ۱۳۷۵، جراحی دامپزشکی از دانشگاه گیفو است.

 

قمصری علاوه بر معاونت آموزشی دانشگاه تهران به عنوان عضو شورای مرکزی سازمان نظام دامپزشکی هم فعالیت می کند، قمصری سابقه ریاست بر دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران را هم دارد.

 

همچنین در چهل و یکمین همایش معاونان آموزشی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی نیز از وی به عنوان معاون آموزشی برتر تقدیر شد.

 


محمود کمره‌ای


کمره‌ای رئیس پردیس فنی دانشگاه تهران و استاد تمام دانشکده مهندسی برق و کامپیو‌تر است.

 

وی سه دوره کار‌شناسی ارشد در رشته مهندسی برق از دانشگاه تهران، مهندسی مخابرات از مدرسه ملی عالی مخابرات، مهندسی الکترونیک از انستیتو ملی پلی تکنیک فرانسه دریافت کرده است. وی دارای دکتری الکترونیک-مخابرات از انستیتو ملی پلی تکنیک فرانسه است.


وی عضو هیات تحریریه مجله انجمن مهندسین برق و الکترونیک، مجله علمی پژوهشی دانشکده مهندسی داشگاه فردوسی مشهد و عضو هیات تحریریه نشریه بین المللی ارتباطات و فناوری اطلاعات است. کمره‌ای کتاب‌ مقدمه‌ای بر سونار و مدل سازی انتشار امواج صوتی در آب دریا را تالیف کرده است.


وی در دوره ریاست فرهاد رهبر مسئولیت معاونت آموزشی دانشگاه تهران را برعهده داشت که پس از آن مسئولیت ریاست دانشکده فنی را عهده دار شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۶
چرا در میان این اساتید یک نفر که رشته اش از مجموعه علوم انسانی هست وجود نداره؟(البته جز آقای خرازی)
چرا اکثریت با غیر غلوم انسانی است
کمی روی این نظر فکر کنید و با صاحبنظران در این باره مشورت و نظرخواهی کنید
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار