کد خبر:۳۸۰۸۴۰
گزارش «خبرگزاری دانشجو» از اردوهای جهادی خراسان رضوی؛

از بی‌مهری مسئولین به اردوهای جهادی تا خدمت رسانی 70 گروه دانشجویی به مناطق محروم+تصاویر

اردوهای جهادی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی، علمی و سازندگی در اقصی نقاط کشور توسط اقشار مختلف جامعه به ویژه دانشجویان در حال برگزاری است، آنچه در این اردوها حائز اهمیت است، تخصصی برگزار کردن این اردوهاست که ...

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سازندگی کشور و خدمت رسانی به مناطق محروم یکی از اولویت‌های نظام اسلامی از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تا کنون بوده است که در دولت‌های پس از انقلاب نیز این مسئله مورد توجه قرار گرفته است. اردوهای جهادی مدتی است که در روند عمرانی و فرهنگی کشور نقش بسزایی داشته‌اند.

 

این اردوها در عرصه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی، علمی و سازندگی در اقصی نقاط کشور توسط اقشار مختلف جامعه به ویژه دانش آموزان و دانشجویان در حال برگزاری است که با توجه به حضور دانشجویان در مناطق محروم جامعه، نقش این اردوها در خودسازی و آشنا کردن مدیران آینده با درد مردم بسیار حائز اهمیت است. آنچه در اردوهای جهادی در حال حاضر مطرح است، تخصصی برگزار کردن این اردوهاست که بتواند با توجه به شناخت ظرفیت‌های مناطق مختلف کشور زمینه ساز سرمایه گذاری برای توسعه اقتصاد بومی آن مناطق شود.

 

برای دانستن آنچه بسیج دانشجویی خراسان رضوی در قالب اردوهای جهادی در این استان انجام داده به گفتگو با محمود بناحقدوست، مسئول سازندگی و کارآمدسازی این سازمان نشستیم.

 

فعالیت بیش از 2000 دانشجوی دانشگاه‌های استان در شش ماه اول سال جاری در قالب اردوهای جهادی

 

بناحقدوست بیان داشت: بیش از 2700 دانشجو از دانشگاه‌های خراسان رضوی در شش ماه اول سال در اردوهای جهادی در قالب 70 گروه جهادی شرکت کرده‌اند که حدود 10 گروه به صورت تخصصی به ارائه خدمت به مردم مناطق محروم مشغول شده‌اند.

 

 

وی گفت: بقیه گروه‌های جهادی نیز در عرصه‌های علمی، فرهنگی، آموزشی، عمرانی و اقتصادی فعالیت کرده‌اند.

 

چهار رسالت بسیج دانشجویی در زمینه اقتصاد مقاومتی

 

مسئول سازندگی و کارآمد سازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی با اشاره به اینکه تعریف دقیقی از اقتصاد مقاومتی در جامعه نمی‌شود، گفت: دو نگاه در این زمینه وجود دارد که نگاه اول اقتصاد مقاومتی را رشد و پویایی کشور در همه ابعاد می‌داند و در نگاه دوم؛ مقاوم کردن اقتصاد کشور در برابر تحریم‌های دشمن مطرح می‌شود.

 

بناحقدوست با انتقاد از کسانی که تفسیر اشتباهی از اقتصاد مقاومتی می‌کنند، بیان داشت: در زمینه اقتصاد مقاومتی حوزه‌هایی که دشمن، کشور را تحت فشار قرار می‌دهد را باید شناسایی کنیم و با اتکا به ظرفیت درون با این فشارها مقابله کنیم.

 

وی با بیان اینکه معاونت سازندگی بسیج دانشجویی خراسان رضوی رسالت‌هایی در زمینه اقتصاد مقاومتی در محیط دانشگاه دارد، بیان داشت: اولین وظیفه ما تبیین ابعاد و گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی در دانشگاه و دومین رسالت ما، فرهنگ سازی در الزامات اقتصاد مقاومتی مانند استفاده از کالای ایرانی می‌باشد.

 

مسئول سازندگی و کارآمد سازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی مطالبه گری منطقی در اقتصاد مقاومتی را سومین رسالت معاونت سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی استان دانست و افزود: ما باید وظیفه دولت را در عرصه‌های مختلف در خصوص اقتصاد مقاومتی بشناسیم و براساس آن مطالبه گری کنیم.

 

 

وی با بیان اینکه دولت مرجع اصلی در تبیین اقتصاد مقاومتی است، به فعالیت گروه‌های جهادی برای تحقق این مهم اشاره کرد و افزود: ما در برخی بندهای قانونی در زمینه سازندگی مناطق محروم نمی‌توانیم ورود کنیم برای همین دولت به عنوان مرجع اصلی در اجرای اقتصاد مقاومتی، قوانین دست و پاگیر را اصلاح کند تا گروه‌های جهادی بتوانند هر چه بهتر به یاری دولت در خدمت رسانی به مردم بشتابند.

 

بناحقدوست چهارمین رسالت اردوهای جهادی را ورود به حوزه‌های تخصصی دانست و با بیان اینکه محیط علمی پتانسیل خوبی دارد، تصریح کرد: هدایت پایان نامه‌ها و پروژه‌های دانش بنیان در دانشگاه‌ها باید به رفع مشکلات مناطق محروم بینجامد.

 

بناحقدوست تاکید کرد: باید دغدغه در زمینه اقتصاد مقاومتی در فضای دانشگاهی ایجاد شود که دانشجو و اساتید تحقق این مهم را وظیفه خود بدانند.

 

اختصاص تسهیلات وام به متقاضیان

 

وی با اشاره به دادن تسهیلات وام به دانشجویان متقاضی به ایجاد خود اشتغالی بیان داشت: ما در زمینه پرورش زنبور عسل، پرورش ماهی، تولید قارچ، صنایع دستی، ایجاد گلخانه و کشاورزی به دانشجویان متقاضی وام می‌دهیم.

 

 

بناحقدوست افزود: تا کنون 68 مورد وام اقتصاد مقاومتی به دانشجویان متقاضی استان پرداخت شده که برای 190 دانشجو اشتغال زایی ایجاد شده است.

 

مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی با بیان اینکه مشکل ما در زمینه بازار فروش محصولات این تولید کنندگان دانشجو است، تصریح کرد: سعی داریم با همفکری و انجام اقدامات مناسب این مشکل را برطرف کنیم.

 

وی همچنین بیان داشت: در زمینه ترویج مبانی اقتصاد مقاومتی کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی در دانشگاه‌های مختلف برگزار شده است و به همه دانشگاه‌ها اعلام شده که در صورت داشتن آمادگی برای برگزاری این دوره و نشست‌ها اساتید خوبی در زمینه اقتصاد مقاومتی را دعوت می‌کنیم.

 

بناحقدوست با بیان اینکه ما تغییر رویکرد در اردوهای جهادی را دنبال کردیم و در زمینه تولید گام برداشتیم، گفت: از گروه‌های جهادی دانشجویی خواسته شده، ظرفیت‌های اقتصادی روستاها را پیدا کنند تا بتوانیم با یک برنامه‌ریزی جامع گروه‌های تخصصی در رشته‌های مختلف را وارد این اردوها کنیم که یادآوری کنم در این راستا موفق به تولید خوراک دام به وسیله کشت هیدرولیکی در سبزوار شده‌ایم.

 

 

وی افزود: در پروژه‌های تحقیقاتی و علمی تعریف شده در مناطق محروم سعی شده از ظرفیت‌های بومی منطقه استفاده شود مانند قوچان که از مراکز تولید کشمش است؛ اما خام فروشی توسط دلال صورت می‌گرفت که با یک برنامه ریزی مشخص و آموزش به روستاییان هم اکنون تولید کشمش توسط روستاییان انجام می‌شود.

 

مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی از ظرفیت‌های مناطق محروم استان وجود ندارد، به حضور دانشجویان بسیجی در این مناطق در قالب اردوهای جهادی اشاره کرد و بیان داشت: اطلاعات خوبی از ظرفیت مناطق محروم استان داریم که این مهم در حال تکمیل شدن است.

 

اجرایی نشدن 90درصد مصوبات جلسه اردوهای جهادی در استانداری

 

بناحقدوست با انتقاد از عدم همکاری مناسب برخی نهادها و سازمان‌های دولتی با دانشجویان جهادگر گفت: امسال متاسفانه یک جلسه در اواخر تابستان با معاون عمرانی استاندار در استانداری برگزار شد که تا کنون 90 درصد مصوبات آن جلسه اجرایی نشد.

 

 

وی افزود: با پیگیری صورت گرفته تا کنون موفق به برگزاری جلسه‌ای دوباره پیرامون این مسئله با استاندار نشده‌ایم. استاندار رسیدگی به اردوهای جهادی را به معاون عمرانی خود تنفیض کرده بود که این امر تا کنون ثمری نداشته است.

 

 

فعالیت‌های عمرانی اردوهای جهادی دانشجویی

 

مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی، ساخت هشت حمام و سرویس بهداشتی، مرمت 40 مسجد، زیباسازی 22 مدرسه، ساخت سه خانه عالم، ساخت یک منبع آب شیرین کن با دستگاه، برای اولین بار در منطقه روداب سبزوار با کمک خیرین و پروژه آب رسانی به روستای«پسخوری» در بخش رضویه مشهد که به دلیل عدم اعتبار ناتمام مانده را از جمله فعالیت‌های عمرانی اردوهای جهادی دانشجویی برشمرد.

 

وی به حضور بیش از 2500 دانشجوی دانشگاه‌های خراسان رضوی در اردوهای جهادی تابستان امسال اشاره کرد و گفت: در این اردوها بیش از 100 کلاس احکام، اخلاق و نماز، 60 کلاس کنکور برای دانش آموزان مناطق محروم 30 کلاس در زمینه اصلاح الگوی مصرف در سطح روستاها برگزار شده که در همین راستا 30 کلاس دیگر نیز در زمینه سخت کوشی و تلاش برای روستاییان و جهادگران برگزار شده است.

 

بناحقدوست برگزاری 20 کلاس پیرامون ظرفیت‌های اقتصادی مناطق محروم، 50 مورد انجام خدمات مشاوره‌ای تحکیم خانواده، برگزاری 150 برنامه در زمینه ازدواج آسان و به هنگام و برپایی هفت مورد نمایشگاه در خصوص اردوهای جهادی را از دیگر فعالیت‌های گروه‌های جهادی دانشجویی برشمرد.

 

 

معاینه و مشاوره پزشکی 490 نفر از مردم مناطق محروم در اردوهای جهادی

 

مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی در زمینه فعالیت‌های پزشکی گروه‌های جهادی دانشجویی گفت: سه گروه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیشابور و گناباد به صورت تخصصی اردوهای جهادی خود را برگزار می‌کنند.

 

بناحقدوست خاطرنشان کرد: در این راستا 60 کلاس مشاوره بهداشتی و خانواده توسط گروه‌های جهادی دانشجویان علوم پزشکی برگزار شد؛ همچنین 490 نفر از اهالی روستاهای محروم مورد معاینه و مشاوره پزشکی قرار گرفتند.

 

وی افزود: همچنین در عرصه بهداشتی 188 نفر از خدمات دندانپزشکی و 150 نفر از خدمات بینایی سنجی بهره مند شدند.

 

 

بناحقدوست از حضور اساتید دانشگاهی در حوزه دامپروری و دامپزشکی در منطقه روداب سبزوار در کنار دانشجویان جهادی خبر داد و بیان داشت: قرارگاه شهید علم الهدی دانشگاه‌های شهرستان سبزوار و قرارگاه امام هادی(ع) دانشجویان دانشگاه‌های مشهد در زمینه کشاورزی هم اکنون فعالیت‌های تخصصی انجام می‌دهند.

 

اردوهای جهادی و حاشیه شهر مشهد

 

بناحقدوست با اشاره به اینکه گروه‌های جهادی دانشجویی آمادگی حضور در حاشیه شهر مشهد را دارند، خاطرنشان کرد: برای خدمت رسانی به مردم حاشیه شهر مشهد ما به دستگاه‌های مختلف اعلام کرده‌ایم که دانشجویان در روزهای تعطیلی می‌توانند در قالب این اردوها به خدمت رسانی بپردازند.

 

وی تاکید کرد: برای استمرار فعالیت اردوهای جهادی دانشجویی در طول سال برنامه‌هایی را برای گروه‌های جهادی داریم؛ همچنین به استانداری خراسان رضوی و شهرداری مشهد اعلام کرده‌ایم که از ظرفیت گروه‌های جهادی دانشجویی برای بهبود و تسریع در روند خدمت رسانی به مردم محروم استفاده کنند.

 

مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی با انتقاد از عدم حضور مسئولین استانی در اردوهای جهادی دانشجویی بیان داشت: متاسفانه مسئولین ارشد استانی در این اردوها حضور کم رنگ دارند و این در حالی است که حضور مسئولین ارشد استانی در اردوهای جهادی، دلگرمی را برای مردم این مناطق و گروه‌های جهادی به همراه خواهد داشت.

 

 

بناحقدوست گفت: بعضی از فرمانداری‌های استان همکاری و هماهنگی خوبی با گروه‌های جهادی دانشجویی داشته‌اند که این امر ما باعث تسریع در روند خدمت رسانی به مردم شده است؛ اما متاسفانه بعضی از فرمانداری‌ها همکاری لازم را با گروه‌های جهادی نکردند.

 

تشکیل کارگروه هایی برای رفع مشکلات مناطق محروم در استانداری

 

مسئول سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی گفت: با توجه به اینکه دانشجویان در مناطق محروم حضور فیزیکی دارند و مشکلات مردم را شناسایی می‌کنند پیشنهاد می‌کنم در ستاد پشتیبانی اردوهای جهادی در استانداری کارگروه‌هایی با ریاست شخص استاندار برای رفع مشکلات مردم در مناطق محروم ایجاد شود.

 

 

وی با اشاره به استقبال مردم مناطق محروم از اردوهای جهادی بیان داشت: در مناطقی که برای اولین بار اردوهای جهادی در آنجا برگزار شده هنوز شناختی نسبت به این اردوها برای مردم وجود ندارد؛ اما پس از فعالیت این گروه‌ها در آن مناطق، روستاییان با دانشجویان انس گرفتند و هنوز هم برخی از ارتباطات این دانشجویان با اهالی روستاها برقرار است.

 

بناحقدوست بیان داشت: این استمرار ارتباط دانشجویان با اهالی روستا دارای برکاتی است که می‌توان به معرفی کردن تعدادی از اهالی روستا به حوزه علمیه جهت تحصیل دروس حوزوی اشاره کرد.

 

فعالیت‌های علمی در اردوهای جهادی

 

وی در خصوص فعالیت‌های علمی- پژوهشی اردوهای جهادی گفت: با توجه به ظرفیت مناطق استان به ویژه در سبزوار، پروژه تحقیقاتی و علمی در حال انجام است مانند تهیه علوفه دام بدون نیاز به خاک توسط قرارگاه شهید علم الهدی انجام شد که طی آن به وسیله کشت هیدرولیکی در مدت 28 روز علوفه دام به عمل آمد.

 

مسئول سازندگی و کارآمد سازی بسیج دانشجویی خراسان رضوی افزود: در قوچان نیز نحوه تهیه کود «وریکومپست» به روستاییان آموزش داده شده تا برای باغات خود از آن استفاده کنند.

 

بناحقدوست بیان داشت: برخی از پروژه‌های تحقیقاتی با همکاری مرکز تحقیقات شهید آقاسی‌زاده در زمینه کشاورزی نیز در حال انجام است.

 

استمرار اردوهای جهادی

 

وی با تاکید بر استمرار فعالیت اردوهای جهادی در ایام سال گفت: هم اکنون هر هفته سه گروه جهادی به مناطق محروم با عنوان«طرح تداوم اردوهای جهادی» اعزام می‌شوند که تا پایان سال این 70 گروه جهادی ماهی یکبار از مناطقی که در آن به خدمت رسانی مشغول بودند بازدید می‌کنند و در قالب اردوهای یک یا دو روزه پیگیر مسائل آموزشی و فرهنگی هستند.

 

 

وی گفت: بعضی از مشکلات ارجاع شده به استان نیز توسط گروه‌های جهادی در حال پیگیری است که برخی از این مشکلات برطرف شده؛ اما بخشی از این مشکلات برطرف نشده است که همکاری و هماهنگی بیشتر مسئولین استانی را می‌طلبد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار