به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، حجت الاسلام احمد سالک کاشانی، رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، شب گذشته در نشست مشترک با اعضای شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای اصفهان، با اشاره به چهار محور برای فعالیت شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی گفت: شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی باید متناسب با شرایط روز چهار محور اصلی را برای فعالیتها در نظر داشته باشد؛ اول اینکه باید در حد توان صاحب اقتدار، قوت و عزت باشیم.
وی افزود: این اصل را نباید از دست داد، چرا که آثارش را قرآن بیان میکند که اقتدار دشمن را میترساند. و شاهد عملی آن هم این است که به محض تجهیز جمهوری اسلامی ایران به انواع موشکهای دفاعی، اسرائیل، اروپا و آمریکا تحت تاثیر قدرت ایران قرار گرفتند. این اصل را باید پرورش دهیم و نباید کلید قدرت را از دست بدهیم.
رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: اصل دوم این است که نباید جبهه دشمن را نادیده گرفت و رصد دقیق دشمن از رسالتهای اصلی ما است. مومنین طبق آیات قرآن باید نعمات خدا را یاد آورند که نعمت محوری خداوند وجود مبارک امام زمان(عج) و در زمان غیبت کبری جانشینان ایشان است. امروز هم عکس العمل دنیا ناشی از این است که این قدرت و اختیار عمل در اختیار مقام معظم رهبری است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یک جریان سلطه با تمام توان در صحنه آمده برای تسلط بر این نعمت، این تسلط بر نعمت سه راه دارد، تخریب، تضعیف، به شهادت رساندن و البته راه چهارمی هم وجود ندارد. امروز در مقابل رهبری طرح تضعیف و تخریب را انجام میدهند. که این سیاق در زندگی ائمه هم مشهود بوده و یک هشدار برای ما است.
حجت الاسلام سالک اضافه کرد: دشمن با تمام قدرت در صحنه برای مقابله با حق ایستاده است و با تکیه بر رشد ابزار تکنولوژی در جنگ نرم مقابل شما صف آرایی کرده است. جنگی که در گذشته سرد و نظامی بود و امروز جنگ نرم در ابعاد سیاسی، اقتصادی و مسائل مختلف شکل گرفته است.
وی اظهارداشت: البته بحث فرهنگی خطرناک ترین نوع جنگ نرم است. اگر این اتفاق بیفتد، ناموس، دین و مملکت بر باد خواهد رفت، فاجعهای که با دست کاری ذهن آحاد افراد در جامعه رخ میدهد. البته خداوند در قرآن میفرماید ما هستیم که این دست را قطع میکنیم، اصل اساسی قدرت لایزال الهی است و ما نباید قدرت الهی را نادیده بگیریم.
رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به بیان نهج البلاغه راجع به 16 پایه ایمان گفت: طبق فرموده امام علی (ع) ایمان بر چهار ستون استوار است: صبر، یقین، عدل و جهاد. که یک بسیجی باید صاحب صبر و پختگی و عدالت و جهاد باشد.
نماینده مردم اصفهان تاکید کرد: البته طبق فرمایش مولا هر کدارم از این چهار اصل چهار پایه دارند. صبر خودش چهار پایه دارد، عشق و محبت، ترس و خوف، زهد و پارسایی و انتظار؛ و یقین هم در قرآن استحکام درون تشکیلاتی تعریف شده که بر اساس شخصیت توحیدی انسان سازماندهی پیدا میکند.
سالک اضافه کرد: اگر شخصیت توحیدی انسان دارای یقین نباشد به تزلزل میرسد. این یک استحکام درون تشکیلاتی به وجود میآورد. تقویت ایمان نیز با مطالعه در اصول اعتقادی توحید، نبوت، امامت، عدل و معاد حاصل میشود.
وی افزود: امروز انس با قران برای پاسخگویی با شبهات ضروری است، همچنین مساله مهم بعدی شناخت سیره زندگی نبوی و علوی است. باید در بسیج دانشجویی یک تیم تعیین شود و زندگی ائمه را مورد بررسی قرار دهند، این ضرورت امروز است، سبک زندگی دینی که مطالبه رهبری است در بحث فرهنگ باید از سیره ائمه منشا بگیرد.
رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: مساله بعدی که پس از تهذیب اخلاقی و معنوی باید مدنظر قرار گیرد، رشد بصیرت و بصیرت افزایی است، که 165 آیه در قران راجع به کلید واژه بصر داریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس افزود: حضرت زهرا(س) یک خطبه دارند، که در قسمت آخر علل سقوط جامعه اسلامی را مورد بررسی قرار میدهد؛ ایشان فرمودند: مثال امام و رهبری مثال خانه خدا است، باید به سمت خانه خدا برویم، ما باید به سمت امام و رهبری برویم و رمز موفقیت انقلاب ما همین کلام حضرت زهرا(س) است.
حجت الاسلام سالک کاشانی در ادامه با اشاره به لزوم فراگیری فقه سیاسی تصریح کرد: لازمه حرکت با بصیرت فراگیری الفبای فقه سیاسی است. بنده معتقدم فقه سیاسی باید در دانشگاهها تدریس شود، چرا که فقه سیاسی بر اساس دین در جامعه ما ضعیف است. همه ما شایعات را میگوییم آن هم بدون سند، که با این روش بچههای ما بویژه دانشجویان بی هویت میشوند.
وی در ادامه اضافه کرد: همچنین تفکیک بین کلید واژههای سیاست، سیاست زدگی و سیاسی کاری مهم است؛ ما با سیاست زدگی و سیاسی کاری به طور شدید مبازره میکنیم اما با سیاست نه. زندگی ما سیاست است و باید ببینیم یک دانشجو زندگی سیاسیاش بر اساس قرآن چگونه است؟ باید بر اساس شناخت جنگ نرم، شناخت فتنه و راههای مقابله با فتنه باشد چرا که تاریخ پر از فتنهها است.
رئیس کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اظهارداشت: شناخت فتنه امروز ضرورت کار ما است. بر اساس فرمایش رهبری رخنه فرهنگی ایجاد شده است و نمیتوان آن را انکار کرد. این رخنهها هم عوامل داخلی دارد و هم عوامل خارجی. باید برای مقابله با آن یک جبهه تشکیل داد.
سالک در پایان گفت: برای تشکیل جبهه مقابله با تهاجم فرهنگی نیز باید به شناسایی نیروهای بسیجی و انقلابی و شناسایی کانونهای خود جوش مردمی توجه کرد. همچنین باید ارتباط با محور حاکمیت دینی یعنی ولایت نیز حساب شده شکل بگیرد.