کد خبر:۳۸۲۱۹۰
معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد:

مسئولان از تحقیقات علمی در زمینه سلول‌های بنیادی حمایت کنند

معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد بر مسئله حمایت و پشتیبانی مسئولان از تحقیقات علمی در زمینه سلول‌های بنیادی تاکید کرد و گفت: در خراسان رضوی دو مرکز اصلی جهاد دانشگاهی و دانشگاه فردوسی در این رابطه فعال هستند و خوشبختانه در این خصوص تیم‌های تحقیقاتی شکل گرفته که به تولید این علم می‌پردازند.

به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، بهرامی امروز در نشست خبری کنگره سلول‌های بنیادی که در ساختمان مرکزی جهاد دانشگاهی برگزار شد با اشاره به این‌که چنانچه  بروی سلول‌های بنیادی پایه پژوهش کنیم مرجعیت علمی خود را ثابت خواهیم کرد، گفت: دسته دوم سلول‌های بنیادی، سلول‌های شناور هستند که چنانچه به آنان دسترسی یابیم قابلیت‌های فنی ما در این عرصه افزایش خواهد یافت.

 

وی افزود: آنچه در سلول‌های بنیادی فناورانه مهم است این است که بتوانیم تکنولوژی ورود این سلول‌ها را وارد کنیم، که تا کنون توانسته‌ایم نه تنها این دانش را وارد که آن را انجام و به تثبیت آن بپردازیم.

 

معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد بر مسئله حفظ و توسعه این دانش تاکید و خاطرنشان کرد: دنیا در مرحله شتاب در این دانش است و چنانچه بخواهیم هم پای آنان پیش رویم باید سرعت خود را افزایش دهیم.

 

دانشگاه فردوسی و جهاد دانشگاهی دو مرکز فعال در عرصه سلول‌های بنیادی در استان

 

بهرامی در ادامه با بیان این‌که در خراسان رضوی دو مرکز اصلی جهاد دانشگاهی و دانشگاه فردوسی در این رابطه فعال هستند، گفت: خوشبختانه در این خصوص تیم‌های تحقیقاتی شکل گرفته که به تولید این علم می‌پردازند.

 

وی تاکید کرد: البته آنچه مد نظر است این است که ما به این مقطعی که در آن هستیم کفایت نخواهیم کرد و معتقدیم که باید وارد عرصه‌هایی مانند استفاده از سلول‌های بنیادی در جهت رفع نواقص ژنتیکی شویم.

 

معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد بر مسئله حمایت و پشتیبانی مسئولان از تحقیقات علمی در زمینه سلول‌های بنیادی تاکید کرد و گفت: متاسفانه یکی از مشکلاتی که در این عرصه با آن مواجه هستیم اغراق‌هایی است که در رابطه با این علم می‌شود.

 

بهرامی این طرز تفکر را عمومی دانست و گفت: همان‌گونه که در رابطه با علومی مانند بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی انتظارات غیر واقعی بود در رابطه با سلول‌های بنیادی نیز با اغراق مواجه هستیم و مردم انتظارات غیر واقعی از این دانش دارند.

 

وی ضمن اشاره به این‌که در بیماری‌هایی مانند دیابت، پارکینسون، بیماری‌های قلبی، عروقی، کبدی، سرطان و بیماری‌های استخوانی می‌توان از سلول‌های بنیادی استفاده کرد، بیان داشت: این دانش بعضا جواب داده است؛ اما به صورت عمومی در بیمارستان‌ها خدمات گسترده ارائه نمی‌شود زیرا سلول‌های بنیادی، تکنولوژی بسیار گسترده‌ای دارد که باید بیشتر به آن پرداخته شود.

 

معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: یک زمان از ظرفیت یک علم و زمانی از اقداماتی که می‌تواند بلافعل شود سخن می‌گوییم، بنابراین نباید در این رابطه با اغراق سخن گفت.

 

بهرامی با توجه به این‌که مردم از نظر ژنتیکی با هم متفاوت هستند، بنابراین باید مطالعات گسترده‌تری در بخش‌های مختلفی کشور انجام شود، تصریح کرد: شمال شرق نیز به عنوان یک مرکز بزرگ علمی در این مسئله اقدامات بسیار خوبی انجام داده است.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: افتخار می‌کنیم که در مشهد زنجیره‌ای از دانش‌ها به شکل کاربردی شکل گرفته و دوام یافته است.

 

معاون پژوهشی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان این مطلب که دانشگاه فردوسی زیر ساخت‌های خوبی فراهم کرده است به طوری که در مقطع دکترای زیست شناسی اقدام به پذیرش دانشجو می‌کنیم؛ خاطرنشان کرد: امید است بتوانیم همکاری‌هایی را که با دانشگاه علوم پزشکی در این رابطه داریم را تقویت کنیم تا بتوانیم یک مدل موفق در این رابطه ارائه دهیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار