به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گرگان؛ محمدرضا محمدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان بعدازظهر امروز در نشست خبری معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی گلستان که در بیمارستان صیاد گرگان در جهت اشاعه زایمان طبیعی به عنوان زایمان سالم برگزار شده بود، گفت: زایمان یک پروسه فیزیولوژیک و جزئی از رفتار طبیعی بانوان در سنین خاص با توجه به بلوغ جنسی است که توانایی فرزندآوری را به ارمغان میآورد.
وی افزود: زایمان گاها در موارد کم و نادر میتواند مخاطراتی به همراه داشته باشد که مداخلات کادر پزشکی در این مواقع با انجام جراحی سزارین و یا زایمان با کمک دارو، مادر و نوزاد را از خطر نجات میدهند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان تصریح کرد: متأسفانه آن چیزی که در سالهای اخیر تبدیل به یک فرهنگ غلط شده و بانوان را به سمت جراحی سزارین سوق داده پروسه طولانی شدن زایمان طبیعی به خصوص در زایمان اول و ترس از درد حین زایمان و تبلیغات غلطی که برای سزارین کاهش زمان زایمان و درد را پیش بینی کردند و یا زایمانهای برخی مادران در تاریخهای خاص بوده که البته این مورد اخیر خیلی متدوال نیست.
دکتر محمدی تصریح کرد: این موارد به علت اطلاعات و در پی آن نگرشهای غلط است، در گذشته اطلاعات درباره چگونگی زایمان طبیعی بهتر در خانواده و نسل به نسل انتقال پیدا میکرد ولی در حال حاضر دچار یک گسست اطلاعاتی شدیم از همین رو برگزاری کلاسهای بارداری در دستور کار وزارت بهداشت و درمان قرار گرفت که هم اکنون به صورت فعال و موثر در استان در حال برگزاری است.
سنین مناسب فرزندآوری بین 20 تا 35 سال است
وی سنین مناسب برای زایمان از نظر علم درمان را سنین بین 20 تا 35 سال عنوان کرد و اظهار داشت: زایمان در سنین بیشتر و یا کمتر از این میزان با مخاطره همراه خواهد بود از این رو سیاستهای افزایش جمعیت باید در این سنین عملی شود در غیر این صورت باید زایمان زیر نظر متخصص و اخذ مجوز صورت بگیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان همچنین خاطرنشان کرد: در سیستم وزارت بهداشت طراحی کلاسهای بارداری برای کاهش اضطرای زایمان به خصوص در بیمارستانهای سطح3 با تعبیه درمانگاهی مخصوص مادران پرخطر در نظر گرفته شده است که با در آن اطلاعات فردی مانند تلفن تماس وضعیت علمی و اقتصادی خانواده پرسیده میشود که این اطلاعات در روند بارداری سالم برای کادر پزشکی ارزش بالایی دارد.
محمدی هدف از ترویج زایمان طبیعی را هدف از ترویج زایمان طبیعی را بالا بردن امنیت بانوان و فراهم آوردن اجتماعی سالم و ضامن عمری طولانی همراه با سلامت برای مادران و بیمهی تندرستی نوزادان خواند و اذعان داشت: مطمئنا مادر یک رکن بسیار مهم در استحکام خانواده و ضمانتی برای سلامت فرزندان است و امیدواریم با ترویج زایمان طبیعی جامعهای سالم با آیندهای درخشان داشته باشیم.
بودجه و امکانات لازم برای کاهش سزارین وجود دارد
وی با تأکید بر اینکه طرح تحول نشام سلامت اهتمام جدی بر کاهش جراحی سزارین دارد، بیان داشت: بودجه و امکانات کافی برای ترویج زایمان طبیعی در اختیار است و هر چه فرهنگ اطلاعاتی با توجه به سطح تحصیلات و دانایی به جامعه داده شود همراهی و همگامی آنان با این طرح افزایش مییابد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان متذکر شد: پروسه حفاظت و مراقبت از مادر از ازدواج و حتی پیش از آن آغاز میشود ولی قسمت اعظم آن در بیمارستان در حین زایمان خواهد بود که در صورت مشکل تیم پزشکی در بیمارستان حاضر شده و امکانات و خدمات زایمان طبیعی را ارائه میدهند.
محمدی در پایان با بیان اینکه برای کاهش درصد سزارین تا کنون پیشرفتهای قابل قبولی بوده ولی هنوز نیاز به تغییر نگرش و رفتار وجود دارد.