به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، جولیوهاز دیروز در نشست با مسئولان دانشگاه بیرجند، گفت: اگر دانشگاه بیرجند در سوئیس بود، جزو اولین دانشگاههای سوئیس بود.
وی با بیان اینکه دولت سوئیس وظیفه برقراری ارتباط دانشگاههای این کشور با سایر دانشگاههای دنیا را به خودشان واگذار کرده است، گفت: در سوئیس دانشگاهها این اختیار را دارند که با سایر دانشگاههای دنیا در زمینههای علمی ارتباط برقرار کنند.
سفیر سوئیس در ایران با بیان اینکه وضعیت علمی در ایران بسیار خوب است، گفت: در حال حاضر ۵ تا ۱۰ برنامه همکاری بین دانشگاههای ایران با سوئیس وجود دارد.
جولیوهاز با بیان اینکه هم اکنون یک پروژه محیط زیستی بین دانشگاه سوئیس و دانشگاه تهران در حال اجرا است، افزود: همچنین یک پروژه بزرگ علمی در گذشته بین دانشگاه فنی سوئیس و دانشگاه شهید بهشتی تهران در حال اجرا بوده که بدلیل تحریمها لغو شد.
وی با اشاره به اینکه دانش هیچ مرزی ندارد، گفت: کسانی که بدنبال علم هستند هیچ نظریه سیاسی را دنبال نمیکنند.
سفیر سوئیس در ایران با اشاره به اینکه بیشتر دانشجویان ایران برای بورسیه شدن سوئیس شرایط لازم را دارند، افزود: دانشجویان ایران از نظر تحقیق علمی در زمینه هستهای و پزشکی در رتبه اول دنیا قرار دارد.
جولیوهاز با بیان اینکه اساتید دانشگاه بیرجند بعد از انجام مراحل قانونی میتوانند به دانشگاههای سوئیس بیایند، گفت: سفارت سوئیس در ایران در سال حدود ۶۰۰۰ ویزا صادر میکند که ۱۰ درصد اینها به منظور انجام کارهای علمی است.
وی با اشاره به اینکه برای دانشجویان ایرانی محدودیتی برای تحصیل در سوئیس وجود ندارد، افزود: طی یکسال گذشته برای سه تن از دانشجویان ایرانی که برای تحصیل در زمینه هستهای، قصد رفتن به سوئیس را داشتند ویزا صادر نشده است.
وی افزود: دانشجویان ایرانی به جز در زمینههای هستهای سایر رشتهها میتوانند برای تحصیل در سوئیس ویزا بگیرند.