کد خبر:۳۸۳۷۷۷
برخورداری در گفتگو با«خبرگزاری دانشجو»:

اگر بودجه‌مان کامل هم پرداخت شود ۵ میلیارد کسری داریم/ یک ماهواره آماده تحویل است

اگر ۱۰۰ درصد بودجه را هم به دانشگاه علم و صنعت تخصیص می‌دادند ما با محاسباتی که از ۶ ماه قبل داشتیم به این نتیجه رسیدیم که ۵ میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»؛ در این روزهای پایانی سال، عملکرد دانشگاه‌ها و برنامه‌های محقق شده مورد بازبینی و بررسی قرار می‌گیرد. بدون شک، بررسی عملکرد دانشگاه علم وصنعت به عنوان یکی از صنعتی‌ترین دانشگاه‌های بر‌تر کشور، کمک به پرورش خلاقیت و فناوری پژوهشگران در این دانشگاه می‌شود که باتوجه به آنچه در سال ۹۳ انجام شده برای رفع نواقص و بهبود پیشرفت‌ها اقدام کنند.

 

از این رو با محمد علی برخورداری، ریاست دانشگاه علم و صنعت در خصوص فعالیت‌های دانشگاه، برنامه‌های اجرایی و مشکلاتی که در سال ۹۳ این دانشگاه، داشت به گفتگو نشستیم.

 

سال ۹۳ چند درصد بودجه به دانشگاه علم و صنعت اختصاص پیدا کرده و در چه حوزه‌هایی با کسری بودجه مواجه شدید؟

 

امروز مسئله بودجه یکی از مسائل مهم می‌باشد و چون بودجه‌ها را هر سه ماه یکبار به دانشگاه‌ها پرداخت می‌کنند تا ۹ ماه اول سال حدود ۷۰ درصد به جای ۷۵ درصد پرداخت شد که با وجود مشکلات توانستیم دانشگاه را به خوبی اداره کنیم ولی باز هم بدهی‌های معوقه داریم.

 

برای سه ماه پایانی سال بودجه دانشگاه چگونه به دانشگاه پرداخت شده است؟

 

به تازگی مطلع شده‌ایم که متاسفانه قرار است برای سه ماهه چهارم یعنی زمان پرداخت بودجه کل سال به جای ۱۰۰درصد تنها ۸۲ درصد بودجه تخصیص داده شود. این موضوع برای ما حل نشده که چگونه با این بودجه عمل کنیم چون ما فقط ۸۲ درصد حقوق مستمری است که باید کارکنان داده شود و ما با این مبلغ نه تنها نمی‌توانیم پاسخگوی نیاز دانشگاه باشیم بلکه از ابتدای سال با مشکل مواجه خواهیم شد.

 

چه مشکلاتی؟

 

مطمئنا از ابتدای سال پولی برای هزینه‌های آب و برق و پژوهش و خرید کتاب و کمک‌های فرهنگی دانشجویی نخواهیم داشت و در حال حاضر هم حتی برای پرداخت حقوق به مشکل برمی خوریم.

 

برای حل این مشکلات دانشگاه اقدامی هم کرده اید؟

 

ما همین امروز مستندا مدارک خود را برای وزارت علوم و مراجع ذیربط فرستادیم که برای این موضوع چاره‌ای بیندیشند چرا که اگر ۱۰۰ درصد بودجه را هم به دانشگاه علم و صنعت تخصیص می‌دادند ما با محاسباتی که از شش ماه قبل داشتیم به این نتیجه رسیدیم که ۵ میلیارد تومان کسری بودجه خواهیم داشت.

 

درباره دانشجویان بورسیه توضیح مختصری دهید که چه تعداد دانشجوی دانشگاه علم و صنعت لغو بورسیه شدند و چرا؟

 

در ابتدا باید بگویم بعضی از رسانه‌ها در مبحث بورسیه‌ها طرف حساب خود را دانشگاه می‌دانند در حالی که بورسیه شدن افراد هیچ دانشگاهی، دانشگاه نقشی ندارد و فقط ممکن است دانشگاه تقاضا دهد که برای بورسیه چه تعداد افراد را می‌تواند بپذیرد و یا شخصی را تقاضا کند که بورسیه شود ولی اینکه تصمیم گرفته شود شخصی جزو بورسیه‌ها قرار بگیرد به عهده شورای بورس وزارت علوم است.

 

با این توضیحات، دانشگاه علم و صنعت درباره بورسیه‌ها چه تمهیداتی داشته است؟

 

وزارت علوم عده‌ای را بورسیه اعلام کرده که درست یا غلطو تخلف و عدم تخلف آن به عهده دانشگاه‌ها نیست و ما اطلاعی از آن نداریم از طرفی دانشجویانی هستند که بورسیه داخل می‌شوندو در دانشگاه‌های داخل کشور معرفی می‌شوند.

 

بورسیه‌های داخل کشور به چه نحو جذب دانشگاه‌ها می‌شوند؟

 

مثلا شخصی که در دانشگاه کرمان تحصیل می‌کند ممکن است به دانشگاه علم و صنعت برای ادامه تحصیل و بورسیه معرفی شود و دانشگاه با توجه به ظرفیت خود اعلام پذیرش می‌کند اما کسانی که در دانشگاه علم و صنعت مشغول به تحصیل هستند حدود ۲۵ نفر از آن‌ها اعلام شده که پرونده‌هایشان دچار مشکل شده است.

 

درباره این ۲۵ نفر بورسیه چه تصمیمی گرفته شده است؟

 

وزارت علوم تحقیقات و فناوری از ما خواسته که مشکلات پرونده این دانشجویان را به آن‌ها ابلاغ کنیم لغو بورسیه در این دانشگاه به طوری که کسی دیگر نتواند به تحصیل ادامه دهد تنها یک نفر بوده است. البته تعدادی از این دانشجویان هستند که لغو بورس شدند اما نه به این معنا که نمی‌توانند ادامه تحصیل بدهند بلکه تنها به آن‌ها بورس تعلق نمی‌گیرد و باید خودشان با هزینه شخصی خودشان ادامه تحصیل دهند و نمی‌توانند از بودجه وزارت علوم استفاده کنند.

 

با توجه به زمان تعیین شده برای جایابی دانشجویان بورسیه از طرف وزارت علوم آیا دانشگاه علم و صنعت مشکلی در جایابی دانشجویان بورسیه دارد؟

 

در خصوص جایابی عده‌ای از افراد را وزارت علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرده که واجد شرایط بورسیه شدن هستند ولی لازمه بورسیه شدن این افراد این است که دانشگاه‌ها اعلام نیاز کنند و این دانشجویان باید به دانشگاه‌ها مراجعه کنند و تقاضای پذیرش دهند.

 

چند نفر به دانشگاه علم و صنعت برای جایابی مراجعه کرده‌اند؟

 

اخیرا مراجعین برای بورسیه به دانشگاه علم و صنعت کم گزارش شده که شاید تنها یک مورد به من برای تقاضای بورسیه مراجعه کرده است ولی چون در حال حاضر تعداد قابل قبولی بورسیه و استخدامی داریم در رشته‌ها و دانشکده‌های ما دیگر نیازی به پذیرش دانشجوی بورسیه وجود ندارد.

 

چه تصمیمی در خصوص دانشجویانی که برای جایابی به این دانشگاه مراجعه می‌کنند اتخاذ کردید؟

 

ما به دانشکده‌ها سفارش کردیم که اگر دانشجویانی هستند که از لحاظ علمی قوی می‌باشند تقاضای آن‌ها را اعلام کنید تا طبیعتا پس از بررسی پرونده دانشجو توسط گروه‌ها در صورت نیاز به دانشجو اعلام شود و پس از بررسی در شورای جذب، اعلام پذیرش شود.

 

برنامه‌ای برای توسعه خوابگاه‌های دانشگاه علم و صنعت دارید؟

 

خوابگاه‌ها امسال افزایش ظرفیت نداشتند. البته افزایش ظرفیت به این معناست که پذیرش ظرفیت دانشجویان در خوابگاه‌ها زیاد‌تر نشده است که پذیرش دانشجویان بدون اینکه ساختمان خوابگاه‌ها افزایش یابد یک افزایش منفی است چرا که باعث فشار به دانشجویان می‌شود و خوشبختانه ما درباره پذیرش بیشتر دانشجویان اقدامی نکرده‌ایم اما متاسفانه نتوانستیم تعداد ساختمان‌های خوابگاه این دانشگاه را نیز افزایش بدهیم.

 

آیا بودجه عمرانی برای افزایش خوابگاه‌ها در نظر گرفته شده است؟

 

بودجه عمرانی با توجه به شرایط فعلی دولت برای افزایش خوابگاه‌ها برنامه‌ای ندارد ولی ما هر ساله پیگیری می‌کنیم و پیگیری‌های مجدد هم انجام شده اما تاکنون بودجه به این بحث اختصاص پیدا نکرده است.

 

در پایان درباره فعالیت‌های دانشگاه علم و صنعت در زمینه صنعت و فناوری توضیح دهید.

 

دانشگاه علم و صنعت چندین سال است که در خصوص ارتباط با حوزه صنعت فعالیت داشته است و ما مرتبا در بخش صنعت با دستگاه‌های اجرایی در حال مذاکره و عقد قرارداد هستیم. وزارت دفاع، وزارت نفت و اکثر دستگاه‌های دولتی و غیردولتی قرارداد منعقد شده است. انعقاد تفاهم نامه با پژوهشگاه نیرو تازه‌ترین فعالیت این دانشگاه بوده است. در قراردادهای بزرگ ملی و طرح کلان ملی به صورت فعالانه دانشگاه علم و صنعت حضور دارد. به عنوان مثال در ساخت هواپیمای ملی پژوهشگران علم و صنعت طراحی موتور آن را برعهده دارند. در ساخت خودرو و قطار پرسرعت که یک طرح ملی است دانشگاه علم و صنعت به عنوان مجری اصلی فعال است. پرتاب ماهواره، دانشگاه علم و صنعت را به عنوان پیشگام در این عرصه در کشور مطرح کرده است و یک ماهواره هم آماده است تا تحویل داده شود. به طور کلی دانشگاه علم و صنعت در زمینه‌های متعدد صنعت و علم و فناوری سال هاست که فعالیت می‌کند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۶
رو که نیست...
آقای برخورداری پول بازسازی(کلا از پایه دوباره سازی) ساختمان مدیریت از کجا اومد!(در اولین اقدام پس از به ریاست رسیدن)
پیشرفت ساختمان کتابخانه امام رضا چرا کلا متوقف شده است!
فرافکنی نکنید! سانسور هم نکنید!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار