به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری روز شنبه و در هفتمین جشنواره بین المللی فارابی با تاکید بر اینکه توسعه علم با مداخله دولت محقق نمیشود، اظهار داشت: باید مسیر گفت و شنود توام با دلسوزی در دانشگاهها پیرامون مسایل کشور نهادینه شود زیرا برای ادامه راه، توسعه و پایداری انقلاب به کمک علوم انسانی نیازمندیم.
روحانی با بیان اینکه علوم انسانی و علوم اسلامی متکفل شناخت بهتر راه و رسالت انسان و دریافت و فهم سنتهای الهی است، گفت: باید سنتهای الهی را برای تحول، انسجام و وحدت بشناسیم.
رییس جمهوری با طرح این پرسش که چه کسی باید به ما بگوید بهترین راه برای ایجاد وحدت در ایران زمین چیست؟ تصریح کرد: هیچ چیز با شعار درست نمیشود شعار گاهی برای تذکر و یافتن راه لازم است اما ما باید بدنبال راهکار باشیم و ارایه راهکار وقتی منجر به حل مشکلات جامعه میشود که علمی باشد و از سوی عالمان و دانشمندان ارایه شده باشد.
روحانی ضرورت زانو زدن سیاسیون و مسئولان در برابر اندیشمندان به منظور هدایت جامعه در مسیر صحیح را خاطرنشان ساخت و گفت: سیاستمدار چون قدرت در اختیارش است و گاهی ثروت و منزلت را هم در دست دارد ممکن است با ارزش گذاری و مداخله در زمینه علم سوء استفاده کند اما واقعیت این است که سیاستمداران تنها باید زمینه را تسهیل کنند و در برخی امور مهم حداکثر نظارت گر باشند و کار را به اندیشمندان واگذار نمایند وگرنه مداخله دولت و سیاسیون در علم هم باعث ضرر حکومت و هم باعث ضرر دانشمند و علم میشود.
رییس جمهور با انتقاد از فهم نادرست از مفهوم بومی و اسلامی کردن علوم اجتماعی و انسانی پرسید: آیا در زمینه علوم انسانی دنیا هیچ آورده و دستاوردی ندارد؟ مقصود بومی و اسلامی کردن علوم انسانی این نیست که غیر از این بوم و سرزمین دانش مربوط به انسان و اجتماع در سرزمین دیگر نیست.
روحانی سپس یادآور شد: در گذشته دور برای شناخت علوم اسلامی از ایران و سایر سرزمینهای اسلامی همه به کشور همسایه و شهر نجف میرفتند تا آنکه حوزه علمیه قم توسط مرحوم حائری تاسیس شد و رونق گرفت وگرنه همواره نجف در هزار سال گذشته ملجا علاقمندان علوم اسلامی بود.
رییس جمهور همچنین با رد این نظریه که علوم انسانی فقط در سرزمینهای اسلامی محقق شده است، گفت: ابن خلدون یکی از متفکران اسلامی است که در تقسیمات جغرافیایی امروز متعلق به یک کشور اروپایی است. واقعیت این است که حکمت، دانش و علم مرز نمیشناسد و در اسلام و سخن پیامبر اسلام (ص) توصیه شده است که باید به دنبال علم رفت زیرا علم گمشده ماست.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی طلب علم در هر مکان و در هر کشور را ضروری خواند و با تاکید مجدد بر اینکه مداخله دولت در علم مضر است، تاکید کرد: اگر دانشگاهها استقلال علمی نداشته باشند و در آنها امر و نهی باشد پیشرفت و توسعه بدست نخواهد آمد.
روحانی افزود: در علم دورباش و کورباش نداریم. علم محیطی آزاد میخواهد، یعنی همه دانشجویان، اساتید و محققان در راه علم اگر سخنی و حرفی دارند بیان و اعلام کنند و ما حق نداریم به آنها بگوییم چرا این حرف را زدی و اگر این کار را کردیم یعنی راه ما غلط است.
رییس جمهوری گفت: نمیشود دنیای علم را با سوءظن نگاه کرد و دانشگاه را با نگاه منفی اداره کرد. ممکن است کسی تخلفی بکند برخورد کنیم اما سوء ظن غیر جرم است. متاسفانه ما به همه سوءظن داریم و چقدر بد است که مینویسند این آقا هم نماز میخواند واقعا شرم آور است، در صورتیکه باید در یک کشور اسلامی این باور را داشته باشیم که هر مسلمانی نماز میخواند و آن طرفش استثناست. همانطور که امام (ره) گفت اگر کسی را دیدید یک رکعت نماز خواند او نماز خوان است.
روحانی که سخنانش با تشویق حاضران در سالن شهید بهشتی همراه بود، با تاکید بر اینکه این دولت در زمینه علم و دانشگاه از روز اول به دانشگاه و استاد وعدههایی داده و با تمام قدرت سر وعدههای خود خواهد ایستاد، اظهار داشت: ما برای پیشرفت علمی نیاز به استقلال و آزادی دانشگاهها داریم که در شعار انقلاب «استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی» تجلی یافته است. ما نیاز به گفتوگو با یکدیگر داریم.
رییس جمهور با اشاره به اینکه پیشگامی دانشگاه در انقلاب بواسطه منش شهیدان بهشتی و مطهری بود که هر دو ثمره اساتید بنام حوزه نظیر امام خمینی (ره) بودند، لزوم بهره گیری از شیوه و روش این دو بزرگوار درحوزه علم، انقلاب و اسلام را یاد آور شد و گفت: اینکه دانشگاه پشت سر انقلاب قرار گرفت و دانشگاهیان جانشان را فدا کردند بخاطر این بود که چهره حوزه و دین را از روی چهره شهیدان مطهری و بهشتی شناختند زیرا آنها باب تحقیق و آزاد منشی بودند و خدا نکند یک وقت عکس شود و بابی اشتباهی و حلبی جای آن بنشیند.
رییس جمهوری به اثر بزرگ مرحوم مطهری یعنی «کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران» اشاره کرد و خواستار به عاریت گرفتن این ایده در شرایط کنونی با مفهوم «خدمات متقابل میان علوم اجتماعی و اسلامی در کشور با هرچه در دنیا به علوم انسانی معروف است» شد و افزود: استفاده نکردن و بهرهمند نشدن از نظرات اساتید و بنام دنیا ظلم است.
روحانی با بیان اینکه نظریات علمی قابل نقد و ابطال است، ادامه داد: علم معنایش همین است زیرا وحی نیست. این در حالی است که حتی در تفسیر وحی و ریزه کاریهای فقه بحث و تبادل نظر وجود دارد.
رییس جمهوری با تاکید بر اینکه اگر در دانشگاه فضای علمی و گفت گو باشد بهتر میتوان از اسلام استفاده کرد از حاضران پرسید چرا در علوم انسانی حداقل به لحاظ ظاهری و در ارایه مقالات نسبت به سایر کشورها عقب افتادهایم؟ در حالیکه در رشتههای دیگر نظیر پزشکی و علوم نوین از دنیای بیرون کم نداریم و پیشرفت ما قابل ملاحظه است.
روحانی گفت: در علوم انسانی هم در تحقیقات بنیادی و هم در تحقیقات کاربردی عقب هستیم. جامعه ما درگیر مشکلاتی نظیرافزایش طلاق و اعتیاد است که باید برای مواجهه با آن راه حل داشت و علوم انسانی باید به کمک بیاید. چه اشکالی در سبک زندگی ما وجود دارد که مقام معظم رهبری تاکید دارند باید مورد مداقه قرار گیرد و چه کسی باید سبک زندگی را تبیین کند؟ از لحاظ کاربردی ما بسیار نیازمندیم و دست ما در نظریهها خالی است.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی با یادآوری برخی مشکلات اقتصادی و سیاسی کشور گفت: این مسایل در دسته بندیهای علمی در چارچوب علوم انسانی قرار میگیرد و باید از خود بپرسیم چرا ما نمیتوانیم عقب ماندگیهایمان را در این زمینهها جبران کنیم.
روحانی در ادامه با اشاره به اینکه امروز دیپلماتهای مجرب کشور در مذاکرات از جایگاه حقوقی وسیاسی در برابر مذاکره کنندگان شش کشور دنیا محکم حرف میزنند، گفت: این افتخار برای کشور است حالا عدهای ایراد میگیرند که طرف تند راه رفت یا عینکش چنان بود، باید افتخار کنیم به دیپلماتهای شجاعمان که من شاهدم نه شب و نه روز دارند و تلاش میکنند و شجاعانه حرف میزنند.
رییس شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه تشویق ملی تیم مذاکره کننده خیلی موثر است، اظهار داشت: امروز همه دوربینها بر روی آنها که در میدان هستند تمرکز کردهاند. آن طرفیها دارند برای تیمهای خودشان کف میزنند اما این طرف معلوم نیست که چه میکند و هنگامی که از آنان سوال میکنیم میگویند که انتقاد چیز خوبی است در حالی که باید بگوییم خدا عقل سالم را به بدن سالم میدهد. در حالیکه انتقاد معنایش تخریب و هو کردن نیست بلکه راه بهتر نشان دادن است چراکه نمیتوان بنام انتقاد و بنام حزب و یا جناح به منافع و مصلحت ملی ضربه زد.
روحانی در ابتدای سخنانش با تبیین ویژگیهای انقلاب اسلامی، نهضت مردم ایران و نقش بنیانگذار انقلاب گفت: این نهضت با وجود مخالفت همه قدرتها و ابرقدرتها به پیروزی رسید. دراین پیروزی همه مردم و همه اقشار حضور داشتند. اما نقش روحانیت و دانشگاهها ممتاز بود.
دراین مراسم که با حضور محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهوری و غلامعلی حداد عادل عضو کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار شد، از۳۰ اثر به عنوان اثر برگزیده در بخشهای مختلف علومانسانی به عنوان اثر برتر تقدیر شد.
همچنین در این آیین تعدادی از اساتید، پیشگامان و سرآمدان حوزه علوم انسانی و اسلامی در حضور رییس جمهوری نظرات و مسایل موجود در این عرصه را مطرح کردند.
در هفتمین جشنواره بینالمللی فارابی ویژه تحقیقات علومانسانی و اسلامی که در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری برگزار شد از مقالهها و کتابهای برگزیده در حوزههای علوم انسانی و اسلامی تقدیر شد.
خدا آخر و عاقبت همه را به خیر کند، قدم زدن با نماینده شیطان کلمه دیگری است، هم وزن شجاعت
ما که خواب وقرار نداریم از افتخار...
یادش بخیر چند سال پیش یه مرد بود .تو سازمان ملل با شجاعت تمام مث یه مرد. بزار نگم...یادش بخیر ... افتخار میکردم به ایرانی بودنم
هییی......!!گذشت اون روزا...
ایشاا...سال 96
شجاعت اینه که جوونامون چندروز تو کانال کمیل و بقیه مناطق جنگی بدون غذا و آب جلوی دشمن وحشی تادندان مسلح مقاومت کردن و حاضر نشدن عقب نشینی کنن و خاکمون رو به دشمن بدن....
چرخ صنعتمون که خسته شد از چرخیدن سانتریفیوژامون هم که با قفلای شما هی داره میچرخه ...دیگه چی میخوایم ...اصلا کل دنیا داره دور سرمون میچرخه با این انتخابمون ...اصلا یه سوال اگه یکه پشیمون بشه از انتخابش چیکار باید بکنه؟؟/؟ ...باید عین4سالو تو آمپاس باشه؟؟؟
عجب غلطی کردیم دروغای این بابارو باور کردیم...آدم روش نمیشه بگه این رییس جمهورمه...
سرهنگ نیست که هست، خوش تیپ نیست که هست، خوش لباس نیست که هست، دکتر نیست که هست، با یانکی ها که قدم نمی زنه که می زنن(بعضی ها آرزو داشتند یکی از اینا رو از نزدیک ببینند حالا این دوستان با هاشون قدم می زنند حسودی نکنید دیگه)، همه چی آروم نیست که هست، با این صندوق خالی که مردم رو داره نمی چرخونه که می چرخونه،داداش فریدون نداره که داره، خانواده شهید هسته ای(احمدی روشن) که ازاشو راضی نیست که نباشه مگه چیکار کردند فقط یک پسر مثل علی اکبر تقدیم انقلاب کردند و ....
آخه چرا برای دولت حاشیه سازی می کنید و روت نشه بگب دکتر حجت الاسلام رئیس جمهور منتخب ام هست چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
تا خودم نخوایم وضع همینه، ان الله لا یغیر ما بقوم الا یغیر ما بانفسهم
آخه مرد خوب طرفداری خودت و دستانت تو دانشگاه و روزنامه هاشونچه جوری عمل کردند و می کنند؟!واقعا دچار تناقض نمی شی با این تیپ ادا خودت چه طور تا می کنی تیم مذاکره کننده مگه تیم فوتباله که کف وسوت بزنیم براشون برند گل بزنند و بیاند اگه این طوریه خوب پس همه مشکلات دوران احمدی نژاد بر می گرده به شما و رفقغتون با اون گنده88
بابا بی انصاف هروقترفتن از جلیلی چیز پرسیدن که طرف سکوت کرده گفته به مذاکره کنندا می گمآقا که پشتبنده همه حرفاش حمایت م یکنه ازت
گیرت چارتا نشریه دانشجوی است که چراقربونت نمیرن!!
اما اين طرف چي همه نامحرمن ... كسي حق نداره بدونه چي دادي و چي گرفتي ...
انصاف داشته باش حسن جان
هن
پر طاووس قشنگ است به هر کس ندهند
مگه شما نبودی که سال ۸۲همه چیز رو به فنا دادی و هیچی به ما ندادن پس چرا عبرت نمیگیری
به قول خودت عقل سالم در بدن سالمه کدوم عقل سالم از گذشته ها رو فراموش میکنه!!!!!
بله اقای روحانی عقل سالم در بدن سالم ،امید که بدنتان سالم باشد تا با عقلتان تصمیم بگیرید که توهین به منتقد زیبنده یک روحانی نیست ، اقای روحانی اگر انتظار دارید پس از آن پیاده روی ما برای آقای ظزیف کف بزنیم خیلی انتظار بی جایی است لطفا با عقلتان به این موضوع فکر کنید تا به جواب درست برسید
آخ گفتی . اینو من می خواستم بگم. سازمان تحریم ها ترک خورده و از رکورد عبور کردیم و عزت و افتخار در مذاکرات و ...
تو کدوم کتاب حقوق شما اومده که خودی ها نامحرم هستن و بیگانه ها محرم؟!!!
تو کدوم کتاب حقوق شما اومده نادیده گرفتن خون کسانی که در راه آرمان و اعتلای ممکلتشون ریخته شده نیاز به تشویق و تمجید داره؟!!!
نکنه کتاب حقوق شما رو غربیها نوشتن یا شایدم بر عکس...
طرف طرفدارای طرف مقابل داره برای بردهایی که تیمش داره و مقاومتی که در مقابل حق ما میکنن کف و دست میزنه ؛ حالا ما برای کدام بردمان کف بزنیم و تشویق کنیم؟! لابد برای پذیرفته شدن حق غنی سازی صنعتی و نه نمایشی و دکوری یا به پیشرفتهایی که در زمینه جلوگیری از دستاوردهای نوین در اراک داشتیم یا رفتار پر از عزت و غرورآفرین وزیر خارجه مان یا چندین پیروزی دیگری که تنها تو می فهمی و مردم ایران توان فهم آن را ندارند و باید بروند به جهنم. راستی ما ملت ایران که نمی فهمیم و کم سوادیم و نامحرم پس نمی خوای به همون آمریکاییها و امثال اونا که باهوشن و از همه چی اطلاع دارن بگی تشویقتون کنن؛ البته اگه خوب گوش کنین اتفاقا بیشتر تشویق هاشون برای شماست .
آقای روحانی،آیا دست ما در نظریه پردازی در موضوع سبک زندگی خالیست؟؟؟مطمئن هستین؟؟؟آیا شما از سبک زندگی دینی که قرار بود با جمهوری و اسلامی شدن ایران،در متن جامعه پیاده شود با خبر نیستید؟؟؟!!!
آیا واقعا تو شرایط کنونی،مشکلات اقتصادی! و سیاسی!به گردن علوم انسانی ونظریه پردازان در این حوزه است یا (مجریان این نظریات؟) که بخش اعظم آن به گردن مجلس و دولت است ؟؟؟واقعا شما فکر کردید که ما در حوزه علوم انسانی عقب مانده ایم؟؟؟
تحریما زیادترشدن که کم نشدن نفتم شد 40 دلار همه چی رو بستین و از کار انداختین گرونیم که سرجاشه و بیشترم شده
خجالیت بکشین دیگه همش حرف حرف حرف
صبر صبر صبر صبر صبر باید کرد
جناب،دیگه شورشو درآوردی.لعنت بر این دست که به تو رای دا
یعنی خوب گل میزنن.
بابا بزار زیر دیپلم بگم : اونا دارن امتیاز میگیرن که تشویق میشن.
شما چی ؟ ها جواب نداری
موفق باشید
کو مقاله
کو تحصیل
کو عزت دانشجویی
کو عفت و عفاف
کو عزت پاسپورت
کو چرخه
کو سیاست
کو ارزونی
کو دلار دولتی
کو پیشرفت علم
کو گوش شنوای نقد
و و و
بابا جان - شیخ جان - راه درست رو نشون میدن اما کو رونده؟
کو
کو
کو
مردم بیچاره شدن با این گرانی
آهااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااای شیب ملایم
این شیبو ناملایم کن مث اینکه ناملایم بهمون بیشتر از ملایم میسازه .
خلاصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصصه
........
دلا پره
اینا خودشونو زدن به خواب خرگوشی
ا
اما صحبت سر یارانه است یارانه ها به خزانه برگرده کلی پول توی خزانه میشه حالا بازم بگید دوباره گرانی آخه دولت داره چکار می کنه ؟ پول آب وبرق دوباره سرجای خودش کرایه خانه وخلاصه تمام اجناس گران جای خودش تا رسم بوده اگه چیزی پس گرفته شده عوضش داده شده آقای رئیس جمهور لطف کنید به فکر مردم باشید البته ببخشید اینو می گم سران کشور ما از آدمهای فقیر نیستند که درد مردم وآدمهایی که من تو خیابون می بینم ببیند با بهترین ماشین وبچه هاشون با بهترین امکانات وماشین های شخصی گور پدر مردم فقیر اما فقط فکر اون دنیا یه دیقه شاید جای قبرامون هم فرق داشته باشه شما بهترین جارو بخرید ولی خاکی که تو اون دفع میشم که همش یکی یکی به مردم فکر کنید به خاطر خدا به قشر ضعیف به دختری که باید خرج خانواده اش بده مستاجر با حقوق کم ومادر مریضی داره وخودش هم مریضه اما ناچار دردشو نگه وکار کنه به خاطر مادرش و خواهرش انصافا یه کاری بکنید گفتید دستمون خالی حالا که با یارانه پر میشه بازم ببینیم دیگه چه می خواید.