به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی در بیانیهای درباره سیاستهای اقتصادی جاری و نرخ پیشنهای نفت در قانون بودجه۹۴ اعلام نظر کرد.
متن بیانیه جمعیت ایثارگران بدین شرح است:
بسمه تعالی
بسم اله الرحمن الرحیم - تحولات اقتصادی در ماههای اخیر، اقتصاد ایران را در یک دوراهی سرنوشت ساز قرار داده است. راههایی که یکی به پرتگاه کسر بودجه و بحران اقتصادی در سال آینده میانجامد و دیگری اقتصاد ایران را به شکلی تاریخی از درآمدهای متزلزل، افیونی و غیر قابل پیش بینی نفتی، بینیاز میسازد و نجات میدهد.
با وجودی که جنگ اقتصادی استکبار جهانی علیه نظام اسلامی در سالهای اخیر به آشکارترین شکل خود در جریان است و فشارها و تلاشهای دشمنان برای به زانو درآوردن اقتصاد ایران به اوج خود رسیده، در سیاستهای اقتصادی کشور، واکنش محسوس و چندان موثری علیه این فشارها دیده نمیشود.
با وجودی که قیمت جهانی نفت و درآمدهای نفتی کشورمان طی ماههای اخیر از نصف هم کمتر شده است اما تصمیمها و رفتارهای مسوولان سیاسی– اقتصادی کشور همچنان اصطلاح «بچه پولداری ملی» را تداعی میکند و مانند دورههایی است که ایران از در آمدهای بادآورده نفتی بهرمند بوده است. شاهد آنکه کالاهای خارجی همچنان در بازار ایران به وفور وجود دارند و هر روز افتتاح شعبهای جدید از محصولات مصرفی خارجی، عرصه را برتولیدکنندگان داخلی تنگتر میکند.
همچنان سفرهای خارجی هیاتهای دولتی و پارلمانی ایرانی برقرار است و ریخت و پاشها و هزینههای زاید در سفرهای خارجی مسوولان و مدیران میانی به وفور به چشم میخورد. در شرایطی که اقتصاد ایران به شدت به ارز نیاز دارد، چرا همه سفارتخانههای ایران در خارج باید فعال باشند و چرا در این زمینه، صرفه جویی موثری صورت نمیگیرد؟
با وجود تنگناهای ارزی، ثبت سفارش برای کالاهای لوکس و تجملاتی همچنان وجود دارد و وزارت صنعت معدن تجارت، طوری عمل میکند که گویی وکیل مدافع و مجری منافع ثروتمندان مصرفگرا و فخرفروش است. در شرایط امروز که فشارهای مستکبرین و وهابیت برای کاهش درآمدهای ارزی کشور به شکل بیسابقهای جریان دارد، چرا دولت فعالیت تورهای خارجی را محدود نمیکند؟ چرا روزنامهها و تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر اجازه دارند خانوادههای ایرانی را به سفرهای تفریحی خارجی دعوت کنند و چرا کسی در دولت و مجلس علیه این هجمه فراگیر به منابع محدود ارزی کشور چیزی نمیگوید و اقدامی نمیکند؟ طنز تلخ اینکه رئیس کل بانک مرکزی اخیراً در پاسخ به اعتراض خبرنگاران درباره افزایش نرخ ارزگفته است: بعد از تعطیلات کریسمس و پایان سفرهای خارجی مردم در سال نوی میلادی!!!، نرخ ارز نیز پایین میآید! انگار نه انگار که «حفظ ارزش پول ملی» وظیفه قانونی بانک مرکزی است...
با وجودی که بسیاری از طرحهای عمرانی را به دلیل نداشتن بودجه کافی توقف کرده و ناچار به بیکاری پیمانکاران وخیل عظیم کارکنان یقه آبی و یقه سفید آنها شده، دولت محترم بر خلاف قانون بودجه ۹۳ همچنان به ثروتمندان نیز یارانه میپردازد و گویی برای اجرای تکلیف قانونی حذف یارانه ثروتمندان، از طبقه ثروتمند رودربایستی دارد!
و شاید از همه بدتر، تعیین نرخ غیر واقعی برای فروش هر بشکه نفت درلایحه بودجه سال آینده و پافشاری سوال برانگیز برخی دولتمردان بر این نرخ است، طوری که وزیر امور اقتصادی و دارایی روز پنجشنبه ۲۵ دی ماه در دیدار مراجع از اهتمام دولت به اصلاح نرخ فروش نفت در لایحه بودجه ۹۴ بر اساس هر شبکه ۴۰دلار سخن میراند اما با چنان فشاری مواجه میشودکه ۴۸ ساعت بعد، جمله صریح خود را در اتاق بازرگانی پس میگیرد!
کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی به دولت محترم و نمایندگان ملت شریف ایران در مجلس هشدار میدهد تنظیم و تصویب بودجه براساس درآمدهای موهوم نفتی آن هم در شرایطی که افق بازار نفت همچنان تیره است، میتواند سال آینده کشور را دچار بحران شدید کسر بودجه کند و پافشاری برخی برای تنظیم قانون بودجه بر اساس نفت ۷۲ دلاری، بوی توطئهای خطرناک برای تضعیف دولت و به بن بست کشاندن اقتصاد ایران در سال آینده میدهد.
به همین اساس از نمایندگان محترم مجلس و به ویژه اعضای کمسیون تلفیق انتظار میرود ضمن حذف هزینههای زاید وکنار گذاشتن رفتارها و منش «بچه پولداری ملی»، از دولت محترم قویاً بخواهند لایحه بودجه را بر اساس ۴سناریوی مختلف قیمت جهانی نفت بر اساس هر شبکه ۳۰دلار، ۴۰دلار، ۵۰دلار و۶۰ دلار تنظیم کنند تا در شرایط مختلف محتمل در سال آینده، همه تکلیف خود را بدانند و دشمن نیز با دیدن آمادگی ما، از اعمال فشار بیشتر مایوس شود. باشد تا با مدیریت صحیح و فداکاری و همراهی ملت، دوره فشار فعلی نیز بگذرد و نظام اسلامی از این امتحان سربلند بیرون آید و استکبار جهانی و ایادی داخلی و منطقه ایاش، روسیاه و ذلیل گردند.