به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، محمد مهدی برادران عصر امروز در همایش«بودجه سال ۹۴ آسیبها و نقاط قوت» در تالار اجتماعات دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی با بیان اینکه گرچه نظام بودجه ریزی در کشور بیش از ۶۰ سال قدمت دارد و افرادی در دوران مشروطه برای اولین بار بودجه ایران را طراحی و به شورای این کشور بردند، خاطرنشان کرد: اصل موضوع تنظیم برنامه مالی دارای یک روند یک ساله است که با یک روش تکنیکال وارد به حوزه اقتصاد و مدیریت می شود که متأسفانه نه دانشجویان حوزه اقتصاد ونه دانشجویان حوزه مدیریت در این خصوص وارد کار نشده اند.
وی ادامه داد: کتاب «نفهات نفت» نوشته رضا امیرخانی به خوبی بسیاری از دلایل مشکلات مدیریتی در ایران را نشان میدهد.
برادران بودجه ریزی در کشور را بر مبنای سهم خواهی دانست و افزود: متأسفانه تنها مجموعه ای که بودجه خود را براساس عملکرد ریخته است، شهرداری مشهد میباشد که این موضوع گرچه برای ما جای فخر دارد؛ اما در برابر نظام بودجه ریزی کشور تأسف انگیز است.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد با بیان اینکه ما در شهرداری مشهد ۴۹۹ محصول را شناسایی را کرده ایم، خاطرنشان کرد: ما در شهرداری مشهد براساس رویکرد داشتن بودجه عملکردی ۴۹۹ محصول از خدمات گرفته تا صدور پروانه خدماتی را مشخص کرده ایم که بر این اساس بودجه خود را تنظیم میکنیم.
وی به ارائه ۲۱ برنامه، ۶۵ طرح و ۱۹۸ عملیات در راستای ارائه این ۴۹۹ محصول اشاره و متذکر شد: وقتی میتوانیم بگویم یک برنامه منسجم یک ساله مصوب کرده ایم، بر آن اساس یک برنامه پنج ساله را نیز طراحی میکنیم و با تکیه بر اهداف چشم انداز اقتصادی کشور میتوانیم نظام بودجه بندی خود را بر مبنای عملکرد طرح ریزی کنیم.
برادران ادامه داد: شهرداری مشهد هشت گام محاسبه نهایی تمام شده، مدیریت فرایندها و فعالیتها و چهار گام تدوین بودجه عملیاتی را جهت رسیدن به موفقیت طراحی کرده است که بر این اساس می توان راه قرار گرفته در پیش روی خود را به وضوح ببینیم.
معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد به بودجه شهرداری مشهد در سال ۹۴ اشاره کرد و گفت: بودجه شهرداری مشهد در سال ۹۴، ۹۶۵۰ میلیارد تومان است که پس از شهرداری تهران با ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان در رتبه دوم در کشور قرار دارد.
وی ادامه داد: از حیث ریالی مشهد پس از تهران قرار میگیرد؛ اما براساس سرانه کل، سرانه نقدی و عمرانی مشهد در مقام اول در خصوص بودجه ریزی در میان شهرداریهای کشور قرار دارد.
برادران بودجه هر فرد در مشهد را سه میلیون ۴۰۰ هزار تومان دانست و گفت: امسال شهرداری مشهد لایحه بودجه خود را به جای قرار دادن در ۲۰ لایحه در یک لایحه خلاصه و تقدیم کرد و امیدوار است بتواند راهکارهای اساسی بودجه در کشور را با ارائه آن در جمع دانشجویان به شرایط مطلوب خود برساند.