آخرین اخبار:
کد خبر:۳۹۴۴۴۳
معاون اقتصادی بودجه مرکز پژوهش های مجلس:

رفع مشکلات کشور با بودجه جاری از سوی دولت و با تکیه بر نفت امکان پذیر نیست

معاون اقتصادی بودجه مرکز پژوهش های مجلس با بیان اینکه نحوه هزینه کردن پول و نفت در کشور ما اشتباه است، گفت: متأسفانه نگاه ما به بودجه و رفع مشکلات مالی در کشور نگاهی بدون تعمق و توجه کافی است و تا هنگامی که تکیه بر نفت و خام فروشی در کشور ادامه داشته باشد، رفع مشکلات کشور با بودجه جاری از سوی دولت امکان پذیر نیست.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، قاسمی عصر امروز در همایش «آسیب شناسی فرآیند بودجه ریزی در ایران با نگاهي به بودجه 94 » در تالار اجتماعات دانشکده علوم اداری دانشگاه فردوسی با بیان اینکه قالب بودجه سال ۹۴ قالبی طراحی شده براساس سیاست مالی کشور است، گفت: این قالب در حقیقت زمانی که ما بودجه یک ساله کشور را در سال گذشته نگاه می‌کنیم بسته می شود و دولت در برابر این سوال که آیا بودجه اش در سال گذشته اثر گذاری مناسب را داشته است یا خیر طرح ریزی سال بعد را انجام می‌دهد.


وی ادامه داد: در ایران سیاست پولی و ارزی علی رغم نداشتن دستاورد به دلیل ایجاد نوسانات مالی مشکلاتی را برای خانواده‌های ایرانی ایجاد کرده است که متأسفانه هنوز دلیل این نوسانات شناخته نشده است.


معاون اقتصادی بودجه مرکز پژوهش های مجلس در ادامه با اشاره به سیاست‌های پولی و مالی در کشور، خاطرنشان کرد: مردم ما در خصوص سیاست‌های پولی صحبت‌های بسیاری شنیده اند؛ اما سیاست‌های مالی را آن گونه که باید درک نکرده‌اند واگر به وضع ابزارهای سیاست مالی در کشور نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که سیاست‌های مالی در نگاه ابزاری نسبت به سیاست‌های پولی در شرایط بسیار بدتری هستند؛ اما به دلیل ناشناخته بودن، فشاری از این رو بر مردم وارد نمی‌آید.


قاسمی به قانون مالیات در کشور اشاره کرد و گفت: در قانون مالیات شما به رکود شرایط، کاری نخواهید داشت و در هر صورت باید مبلغ مالیات براساس قانون اخذ شود. براین اساس، بودجه ۹۴ مأموریت اقتصادی دارد و بر همین اساس این بودجه با ۲۲ درصد درآمدهای مالیاتی از سوی دولت نوشته شده است.


وی بودجه ۹۴ را از سوی دولت ۷۱ هزار میلیارد تومان عنوان و خاطرنشان کرد: مجلس براساس برآوردهای خود این بودجه را به ۷۳ هزار میلیارد تومان افزایش داده است.


معاون اقتصادی بودجه مرکز پژوهش های مجلس بودجه ۹۴ را دو سقفی دانست و یادآور شد: در بودجه ۹۴ نگاه ما به ردیف‌های بودجه‌ای نوشته شده است که در صورت رسیدن به راهکارهای مورد نظر دولت و افزایش بودجه ای که طراحی شده است این بودجه قابل افزایش به ۱۷ هزار میلیارد تومان می‌باشد.


قاسمی خاطرنشان کرد: مصارف دولت در قسمت اعتبارات جاری ۱۶۶ هزار میلیارد تومان عنوان شده است که مجلس این مبلغ را ۱۷۵ هزار میلیارد تومان افزایش داده است.


وی گفت: دولت در بودجه ۹۴ امتیازات عمرانی را ۴۸ هزار میلیارد تومان عنوان کرده است که مجلس این مبلغ را به ۵۱ هزار میلیارد تومان افزایش داده است.


قاسمی به اختصاص ۷۵ درصد بودجه به پنج بخش بهداشت، نظامی، آموزش و پرورش، یارانه‌ها و وزارت رفاه اشاره کرد و با انتقاد از صرف میلیاردها تومان هزینه از سوی دولت در بخش‌های دارای اثرگذاری پایین، گفت: اگر دولت به جای صرف صدها هزار میلیارد دلار هزینه در بخش‌هایی که هزینه‌های کم بازده و اثرگذار ندارند به برنامه ریزی و تخصیص اعتبار در بخش‌های زودبازده و سودده کند بسیاری از مشکلات ما در کشور حل خواهد شد.


معاون اقتصادی بودجه مرکز پژوهش های مجلس در پایان با بیان اینکه نحوه هزینه کردن پول و نفت در کشور ما اشتباه است، خاطرنشان کرد: متأسفانه نگاه ما به بودجه و رفع مشکلات مالی در کشور نگاهی بدون تعمق وتوجه کافی است و تا هنگامی که تکیه بر نفت و خام فروشی در کشور ادامه داشته باشد رفع مشکلات کشور با بودجه جاری از سوی دولت امکان پذیر نیست.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار