به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از خبرگزاری «اسوشیتدپرس روز یکشنبه نوشت: ژاپنی هایی که در یکی از امن ترین کشورهای جهان زندگی می کنند، اکنون آموختند که جهان جای امنی نیست.
این جزیره اقیانوس آرام که در دوران حکومت سامورایی ها، به مدت دو قرن درهایش را به روی جهان بسته بود، پس از جنگ جهانی دوم ناچار شد محدودیت هایی را در قانون اساسی و در حضور بین المللی خود بپذیرد.
اما «شینزو آبه»، نخست وزیر کنونی، کوشیده است جایگاه ژاپن را در جهان باز یابد و از جمله قوانینی که جلوی حضور فعالانه توکیو در عرصه های جهانی را می گیرد، تغییر دهد.
اکنون پرسش اساسی این است که آیا کشته شدن گروگان های ژاپنی به دست داعش و اثری که این گروگان گیری روی مردم ژاپن گذاشت، بار دیگر باعث خواهد شد که توکیو به لاک خود باز گردد.
کارشناسان می گویند احتمالا ژاپن پس از فرونشستن تاثیر روانی گروگان گیری، دوباره سیاست گسترش حضور نظامی و سیاسی را به صورت تدریجی پی خواهد گرفت. یک آزمون بزرگ در این زمینه، بهار امسال و زمانی رقم خواهد خورد که پارلمان ژاپن برای افزایش فعالیت های ارتش این کشور رای گیری کند.
تعداد سفرهای خارجی شینزو آبه در این دو سال که به قدرت رسیده، بسیار بیشتر از سفرهای خارجی نخست وزیر قبلی بوده است. سفرهای آبه، طیف گسترده ای از کشورها، از آمریکای لاتین و آفریقا تا اروپا و جنوب شرقی آسیا را دربر می گیرد. آخرین سفر آبه، ماه گذشته به خاورمیانه بود و همان جا بود که وی وعده داد به کشورهایی که با داعش مبارزه کنند، کمک های اقتصادی خواهد کرد.
اما پس از اعلام گروگان گیری و کشته شدن گروگان ها، چنان التهابی بر ملت ژاپن سایه افکند که رسانه های این کشور، دست به خودسانسوری گسترده ای زدند و از پخش هر فیلم یا حتی واژه ای که به کشتار، چاقو یا جنایت مربوط باشد، خودداری می کنند. این کار در زبان ژاپنی جیشوکو (jishuku) یعنی «کنترل برخود' نامیده می شود.
برای نمونه، ساخت فصل پنجم سریال «کاراگاه اوپرا» در ژاپن به دلیل اینکه به صحنه های کشتار می پردازد، متوقف شده است. به عنوان نمونه ای دیگر، گروه موسیقی معروف Kat-Tun که قرار بود آهنگ جدید خود به نام «مرده یا زنده» را در تلویزیون آساهی اجرا کند، به جای اجرای این آهنگ، به اجرای قطعه رومانتیک «عاشقان سپید» پرداخت.
گروه موسیقی Ling tosite sigure نیز در اجرای اخیرش، متن یکی از ترانه های خود که حاوی واژگان چاقو و خون بود را بکلی تغییر داد. سپس شبکه تلویزیونی فوجی هم پخش قسمت جدید سریال کارتونی 'کلاس جانیان' را به دلیل 'نامناسب بودن' به تعویق انداخت.
مردم ژاپن، ملتی بسیار محافظه کار هستند و حتی با اعزام نیرو به عراق برای ماموریت های غیرنظامی و بازسازی آن کشور در سال 2004 نیز مخالف بودند.
شبه نظامیان شورشی در عراق، در آن زمان از «جونیشیرو کویزومی»، نخست وزیر وقت ژاپن، خواستند که همه نیروهایش را از عراق خارج کند و چون توکیو این درخواست را نپذیرفت، چندین نیروی این کشور ناپدید شدند. جسد یکی از نیروهای بازسازی ژاپن، بعدها در حالی که سرش از تن جدا شده و درون پرچم ایالات متحده پیچیده شده بود، پیدا شد.
چنین اتفاق هایی در هر جای دنیا ممکن است رخ دهد. اما در ژاپن که یکی از پایین ترین آمارهای قتل و جرایم جنایی را در تمام جهان دارد، اتفاق هایی در همین ابعاد کافی است تا امنیت روانی جامعه بکلی مخدوش شود. به ویژه آنکه برخلاف شهرهای بزرگ غربی، مانند نیویورک، لندن و غیره، توکیو هرگز هدف حمله شبه نظامیان خاورمیانه نبوده است.
برای همین است که روزنامه «ماینیچی»، امروز در سرمقاله اش نوشت: عجیب است که ژاپن با وجودی که در عملیات نظامی در خاورمیانه شرکت نکرده است، هدف قرار می گیرد. ما دیگر در عصری زندگی نمی کنیم که فقط چون ژاپنی هستیم، بتوانیم احساس امنیت کنیم