به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، محمدرضا باهنر نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در کنفرانس خبری با اصحاب رسانه که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد ضمن تبریک دهه فجر به همه ملت ایران اظهار داشت: نظام مقدس جمهوری اسلامی در دهه آخر قرن بیستم به عنوان هدیهای الهی برای نسل معاصر تقدیم شد و یک راه برون رفت از ظلم جور و استعمار بود.
وی ادامه داد: نظامی که از همان اوایل تشکیلش بنا بر اعتراض متفکرین غربی به عنوان زلزلهای موجش نقاط مهمی از جهان را در بر گرفت و امروز بعد از ۳۵ سال از پیروزی انقلاب میبینیم که رایحه نظام اسلامی غوغایی به پا کرد که ظرف یکی دو سال چند نفر از مزدوران و دیکتاتوران توسط ملتهایشان پایین کشیده شدند.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه البته اکنون بیداری اسلامی به مشکلاتی برخورده است، ادامه داد: مقام معظم رهبری در کنفرانس سران اسلامی فرصتها و تهدیدهای بیداری اسلامی را برشمردند و بنده به رسانهها توصیه میکنم که سخنان رهبری را از آرشیو بیرون بیاورند و به آن بپردازند چرا که ایشان بسیار زیبا آینده را پیش بینی کردهاند.
باهنر در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه محمدرضا رحیمی در نامه خود اعلام کرده به ۱۷۰ نماینده پول پرداخت کرده و همچنین گفته است که شما هم مبالغی را دریافت کردهاید نظرتان در این باره چیست؟ گفت: رحیمی معاون اول دولت قبل بوده است و اینکه الان برای وی حکمی صادر و محکوم شده است و باید دوران محکومیت خود را طی کند ما دخالتی در این مسئله نداریم و شنیدهام که وی درخواست اعاده دادرسی را داشته است که این مسئله نیز به مسائل قضایی برمیگردد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه دستگاه قضا در جمهوری اسلامی مستقل است، ادامه داد: در رابطه با بحثهایی که مطرح میشود واینکه کسانی پولی را گرفتند و برای انتخابات خرج کردند به محتوای داخل پرونده باز میگردد و بنده از محتوای آن اطلاع ندارم و اگر قاضی پرونده خود تشخیص بدهد اطلاع رسانی را در این زمینه انجام میدهد.
نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه احزاب و تشکلهای سیاسی در جریان انتخابات فعال میشوند، تصریح کرد: بالاخره در رابطه با انتخابات فعالان سیاسی و بعضا احزاب وارد عرصه میشوند و از اوایل انقلاب هم اسامی مختلفی را احزاب داشتند و بعد از مدتی اختلافات درون خانواده انقلاب از بحثهای اقتصادی شروع شد و از همان موقع به گروههایی که معتقد بودند باید اقتصاد در دست بخش خصوصی و مردم باشد، جپ میگفتند و راستیها نیز معتقد بودند که باید اقتصاد در دست دولت باشد.
باهنر گفت: بعد از روی کار آمدن دولتهای مختلف احزاب مختلفی شکل گرفتند مثلا در دوره سازندگی کارگزارانیها آمدند و کم کم کم رنگ شدند در دوره خاتمی مشارکتیها آمدند و دردوره احمدینژاد نیز رایحه خوش خدمت شکل گرفت که غروب کرد.
دبیر کل جبهه پیروان خط امام و رهبری افزود: در جریان انتخابات هر حزبی از کاندیداهایی حمایتهای معنوی و مادی انجام میدهد بالاخره کاندیداهایی که وارد عرصه میشوند انتخاباتشان خرج دارد بعضا خودشان این هزینهها را میپردازند.
نامزدهای انتخاباتی دقت کنند پولی که برای انتخابات میگیرند منشا پاکی داشته باشد
وی تصریح کرد: کاندیداها هزینههایی چون چاپ پوستر، اجاره محل ستاد انتخابات و... را دارند و در زمینه تامین هزینههای انتخاباتی کاندیداها مهم این است که باید دقت کنند پولی که میگیرند منشا آن پاک باشد؛ ممکن است افرادی در زمان انتخابات هم بیست میلیون به یک نماینده کمک کند در هر صورت کسی که نامزد نمایندگی میشود هزینههای زیادی دارد و در حاکمیت یعنی مجلس و دولت به این مسئله روشن نشده است که باید یک کمک مستقیمی به نامزدهای انتخاباتی داشته باشند چنانچه در برخی از کشورها این قانون وجود دارد که برای تبلیغات به نامزدها کمک مالی میکنند بنده نیز معتقدم که باید برای تبلیغات انتخاباتی به نامزدهایی که صلاحیتشان تایید میشود کمک صورت بگیرد و این مسئله تاکنون در کشور ما قانونمند نشده است.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در این باره تصریح کرد: نامزدهایی که کاندیدای انتخابات میشوند یا با پول شخصی وارد عرصه میشوند که درآمدشان بعضا کشش این هزینهها را ندارد و یا اینکه خدایی ناکرده ممکن است کسی کانالی به بیت المال بزند یعنی از وزارتخانهای یا جایی دیگر کمک بگیرد که این مسئله مشروع نیست و یا اینکه امکان دارد از طرفدارانشان هزینههایشان پرداخت شود.
نمایندگانی که پول گرفتند نمیدانستند منشا آن ناپاک است
باهنر افزود: برخی حساب کردهاند پولی که رحیمی گفته به نمایندگان داده متوسطش برای هر کاندیدا ۵ میلیون تومان بوده است و معتقدم که هیچ کدام از آنها مطلع نبودند که منشا آن کمک ناپاک است و اگر مجموعه رقبای اصولگرایان بخواهند از این مسئله سوءاستفاده کنند این یک بداخلاقی انتخاباتی است آیا شما کاندیدای اصلاح طلبی را میشناسید که بدون هزینه کردن وارد مجلس شود؟
باهنر تاکید کرد: نامزدهای انتخاباتی باید تلاش کنند پولی که جذب میکنند ناپاک نباشد و خدایی ناکرده وام دار نشوند.
وی با بیان اینکه ما هم به عنوان کسی که در انتخابات همواره فعال هستیم اگر پولی گرفتیم و آن را خرج کردیم باید پاسخگو باشیم، ادامه داد: جاهایی هم وجود دارد که متاسفانه برای انتخابات به بیت المال دست درازی میشود البته بنده شنیدهام که شورای نگهبان اعلام کرده به این مسئله رسیدگی خواهد کرد.
وی به بررسی سیاستهای کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: یکی از مباحث مهمی که هم اکنون در دستور کار ما درمجمع قرار دارد این است که باید هزینههای انتخاباتی و منابع آن شفاف و قابل دفاع باشد.
باهنر تصریح کرد: پرونده رحیمی یکی از پروندههای مهم قضایی است که مسیر خود را طی میکند.
دبیر کل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وکیل رحیمی اعلام کرده که شما شهادت نامهای را در پرونده دارید اما در جلسات دادگاه شرکت نکردهاید، تصریح کرد: بالاخره ما در هر انتخابات فعال بوده و از نامزدهایمان دفاع میکنیم و در بسیاری از انتخابات نیز نقش محوری داشتهایم.
وی گفت: شهادت نامهای که وجود دارد در این باره است که کارهای انتخاباتی از طریق کسب کمک از مردم پیش میرود اما باید منشا آن روشن و پاک باشد و اگر کسی پول کثیفی گرفته است باید در برابر قوه قضاییه پاسخگو باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای رحیمی اعلام کرده که از شما در برابر گرفتن پول رسید گرفته است، گفت: بنده به کسی رسید ندادهام و از این مسئله اطلاعی ندارم؛ من در باره رحیمی پاسخگو نیستم و اعلام میکنم که در هر دوره از انتخابات با اندکی کم و زیاد کاندیداها را حمایت کردهام.
باهنر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه این حمایت چگونه صورت گرفته است؟ گفت: ممکن است برای حمایت از کاندیدایی سخنرانی کرده باشم و برای دیگری بیانیه داده باشم و حتی ممکن است با سرفه کاندیدای دیگری را حمایت کرده باشم.
وی تاکید کرد: بنده نه به کسی رسید دادهام و نه از کسی پول گرفتهام.
باهنر در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه گفته شده است که پولی که به نمایندگان داده شده برای جلوگیری از استیضاح مرحوم کردان بوده است، گفت: بنده از این مسئله اطلاعی ندارم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی درباره قانون انتخابات و راهکارهای عملی برای شفاف سازی آن تصریح کرد: سیاستهای کلی قانون انتخابات هم اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است همان طور که میدانید سیاستهای کلی بالاتر از قانون است و برای اجرایی شدن باید به قانون تبدیل شوند.
باهنر افزود: قانون در برخی موارد به صورت کلی به بحث مالی در انتخابات نگاه انداخته اما به ریز مسائل نپرداخته و هنگامی که این سیاستها در مجمع به تصویب برسد آن را به حضور مقام معظم رهبری میرسانیم و بعد از ابلاغ رهبری با مشورت مجمع، باید براساس آن قانون جدیدی تصویب و یا قانون قبلی اصلاح شود. در این زمینه لازم است بگویم که باید پژوهشکدهها و دانشگاهها به ما کمک کنند تا بتوانیم قوانین جامعی به تصویب برسانیم.
وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه نقش محوری در پرداخت مالی به کاندیداها برعهده چه کسی است؟ اظهار داشت: این مساعدتها از طرف مجموعه بوده است مثلا عسگراولادی تا زمانی که در قید حیات بود بخشی از کمکها را تامین میکرد و این مسئله یک کار دسته جمعی است.
وی تاکید کرد: ما به عنوان مجموعه جبهه پیروان در هر انتخاباتی حدود ۲۵۰ کاندیدا داشتیم که از همه آنها به صورتهای مختلفی حمایت کردهایم مثلا بعضیها را با یک سخنرانی، بعضی دیگر را با یک بیانیه و دیگری را با یک سرفه مورد حمایت قرار دادهایم.
در انتخابات رقیب جدی به نام اصلاح طلبان داریم
وی در پاسخ به سوالی درباره همگرایی میان جبهه پایداری و پیروان گفت: در انتخابات پیش رو ما یک رقیب جدی به نام اصلاح طلبان داریم و به آنان توصیه میکنیم که در چارچوب قانون اساسی حرکت و فعالیت کنند چرا که فعالیت سیاسی انتخاباتی با هنجارشکنی هم خوانی ندارد.
باهنر گفت: اصولگرایان باید در این دوره با توجه به فعالیت جدی اصلاح طلبان در انتخابات باید تلاش کنند تا به یکدیگر نزدیک شوند در دوره گذشته حضور اصلاح طلبان کم رنگ بود و رقابتها بیشتر در درون خانواده اصولگرایی صورت گرفت اما هم اکنون ما یک رقیب مشترک داریم. در دیدارهایمان با جبهه پایداری خوشبختانه نقطه مشترک این بود که همگی معتقد بودیم که باید به ائتلاف برسیم نقطه هدف ما در ائتلاف صددرصدی است اما ممکن است این مسئله محقق نشود و تلاش ما برای ایجاد ائتلاف ۸۰ درصدی خواهد بود.
*به رسانهها توصیه میکنم که در بوق انتخابات ندمن
وی افزود: بنده به رسانهها توصیه میکنم که در بوق انتخابات ندمند چرا که مردم حوصله این بحثها را ندارند معتقدم که باید در فضای کنونی به فکر مشکلات کشور همچون بیکاری تورم و... باشیم.
باهنر تاکید کرد: ما با جبهه پایداری جامعتین وسایر تشکلهای اصولگرا نشستهایی داریم و امیدواریم بتوانیم به سمت وحدت حرکت کنیم.
جامعتین با آیت الله مصباح نشست برگزار کند
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا در این انتخابات آیت الله مصباح محور قرار میگیرد یا خیر گفت: آیت الله مصباح از نظر علمی و فرهنگی خدمات بسیاری را به انقلاب کرده است و طلبههای فاضل زیادی را پرورش داده ما در مشی سیاسیمان با جامعتین هماهنگ هستیم و با آنان کار میکنیم علاقه مندیم که جامعتین با آیت الله مصباح هم نشست داشته باشند چرا که وحدت آنان برای ما بسیار مهم است. و خواهش داریم که به جمع بندی برسند و ما نیز زیر چتر آنان فعال خواهیم بود.
نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه نظرتان درباره برگزاری انتخابات به صورت استانی چیست گفت: بنده فعلا نظرم را که آیا طرفدار این گونه برگزار شدن انتخابات هستم یا خیر اعلام نمیکنم معتقدم این انتخابات برای خود دارای حسنها و اشکالاتی است.
باهنر ادامه داد: حسن انتخابات استانی این است که کاندیداهایی که انتخاب میشوند، شناخته شدهتر هستند مشکلی که ما الان داریم اینکه نمایندگان باید هم در مسائل کلی کشور قانون تصویب کنند و هم از سوی دیگر درگیر جزئیترین مشکلات حوزه خود هستند و باید در اخذ تصمیمات کلان برای کشور شرکت کنند و این یک پارادوکس است.
باهنر با بیان اینکه در برگزاری انتخابات به صورت استانی نماینده بیشتر به وظایف اصلیاش میپردازد، گفت: اشکال انتخابات استانی این است که ارتباط نماینده با مردم کم میشود البته طرحی که در مجلس مطرح شد تا حدی این مشکل را برطرف کرد که کاندیداها شهرستانی باشند اما از سطح استان رای بگیرند و این مکانیزم جدیدی است.
وی ادامه داد: اگر انتخابات به صورت استانی برگزار شود انتخابات به سهم انتخابات حزبی میرود افرادی که به صورت شخصی کاندیدا میشوند رای نمیآورند چنانچه در تهران نیز همین گونه است و عموما انفرادیها رای نمیآورند و لیستها بالا میآیند چنانچه این طرح در دستور کار مجلس قرار بگیرد و تصویب شود ممکن است به این دوره از انتخابات برسد.
باهنر در پاسخ به سوال دیگر «خبرگزاری دانشجو» مبنی بر اینکه آیا سیاستهای کلی انتخابات که هم اکنون در مجمع تشخص در حال بررسی است اجرایی شدنش به این دوره از انتخابات میرسد یا خیر؟ گفت: این مسئله بستگی دارد که مجمع تشخیص چه زمانی بررسیهایش به اتمام برسد و آن را تقدیم حضرت آقا کنیم البته باید بگویم بعضی از سیاستها هستند که ابتدا دو سه ماه دفتر رهبری بر روی آن کار میکند اما اگر سیاستهای کلی تا اوایل تابستان سال آینده ابلاغ شود احتمال میدهم که به انتخابات جدید برسد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری که در باره دخالت نائب رئیس آلمان در امور داخلی کشورمان حکایت شد گفت: متاسفانه هنوز برخی در فضای گذشته قرار دارند و برای کشورهای دیگر احساس پدرخواندگی میکنند.
وی افزود: اظهاراتی که نائب رئیس آلمان داشت گندهتر از وضعیتشان است و باید به عنوان مهمان ادب را رعایت میکردند و حرفهایی نمیزدند که میزبان را برنجانند البته آقایانی برای سخنرانی وی به به و چه چه کردند نیز باید پاسخگو باشند.
وی در پاسخ به سوالی درباره حذف ثروتمندان از پرداخت نقدی یارانه تصریح کرد: متاسفانه دولت هر ماه برای پرداخت یارانه کسری دارد و حتی برخی آمارها نیز از کسری ماهیانه ۷۰۰ الی ۸۰۰ میلیونی دولت حکایت میکند که باید دولت بتواند از راهی این کسری را جبران کند.
دولت صاحبان درآمد بالا را از یارانه بگیران حذف کند
باهنر تاکید کرد: ما از دولت تدبیر انتظار داریم این مسئله را حل کند اینکه بگویند ما نتوانستیم تمامی پردرآمدها را شناسایی کنیم خوب نیست، مجلس در قانون آورده است که صاحبان درآمد بالا از یارانه بگیران حذف شوند و باید دولت در این زمینه اقدام جدی انجام بدهد.