به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون «خبرگزاری دانشجو»، زمانی بود که وقتی سخن از سیستان و بلوچستان به میان می آمد جز محرومیت، عدم امنیت و کمبود امکانات چیز دیگری به ذهن متبادر نمی شد ولی امروز وضعیت دیگرگونه شده و خطه مکران دیگر آن استان محروم از همه چیز نیست.
امروز در استان سیستان و بلوچستان، بازارچه های مرزی موجب رونق فعالیت های اقتصادی شده اند، مناطق طبیعی دست نخورده و بکر به جاذبه های گردشگری بدل شده و مراکز آموزش عالی و دانشگاهی، پذیرای هزاران دانشجو از سراسر کشور در رشته های مختلف هستند به طوری که این استان در حال حاضر جزو مناطق مهم از نظر آموزش عالی محسوب می شود.
گسترش چتر امنیتی طی سال های اخیر در سیستان سبب توسعه دانشگاه ها و رشد ظرفیت پذیرش دانشجو و همچنین تاسیس مراکز آموزش عالی جدید شده و در این مدت، تمایل خانواده های ایرانی برای تحصیل فرزندانشان در این استان هم بیشتر شده است.
دانشگاه آزاد اسلامی واهد ایرانشهر و زاهدان، دانشگاه بین المللی چابهار، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، دانشگاه زابل، دانشگاه سیستان و بلوچستان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی زابل و زاهدان و موسسه آموزش عالی غیر انتفاعی هاتف زاهدان از جمله دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی هستند که در استان سیستان و بلوچستان به فعالیت مشغولند و هزاران نفر از جوانان ایرانی در آنها تحصیل می کنند.
مجموعه مستند «نگین شرق» که به جذابیت های طبیعی، دانشگاهی، فرهنگی و اقتصادی سیستان و بلوچستان می پردازد این بار به سراغ مراکز آموزش عالی رفته و سعی دارد به معرفی اجمالی آنها و همچنین ظرفیت هایی که این مراکز برای خطه مکران ایجاد کرده اند بپردازد.
تهیه کننده این مجموعه احسان محمد حسنی و مهدی فارسی هم کارگردان آن است.
پنجمین قسمت از نگین شرق که به معرفی دانشگاه های سیستان اختصاص دارد ساعت 19.30 روز چهارشنبه 15 بهمن و تکرار آن روز بعد ساعت 15:30 از شبکه افق به نمایش در می آید.