گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود، از از افعیکشی فیروزجایی تا اراده مرتضی آقاتهرانی!، قوچانی: «عصر یخبندان» جزئی از سینمای امید به شمار میرود، سینمای ایران مدیون امام(ره) و مقام معظم رهبری است،۱۹ اردیبهشت کجا بودی؟، اعزام روزانه ۱۲۰ کاروان به عتبات عالیات نوروزی، از «بوفالو»یی که به جشنواره فیلم فجر میرود تا فیلمی که هیچ سرمایهگذاری ندارد و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
سیاهنمایی رسانههای بهاصطلاح دلسوز داستان تازهای نیست
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن کامل بیانیه به شرح زیر است:
باسمه تعالی
«عرصه فرهنگی، عرصه جهاد است»
مقام معظم رهبری
به دنبال ابراز نگرانی تعدادی از مراجع عظام نسبت به صدور مجوزهای خلاف شرع از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن درک دغدغهها و حساسیتهای این بزرگواران و احترام به فرمایشات این عزیزان، در راستای رسالت خطیر اطلاعرسانی و شفافسازی نکاتی چند، جهت استحضار علمای عظام و مردم عزیز ایران اسلامی اعلام میگردد:
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت تدبیر و امید، بهعنوان متولی فرهنگ و هنر جامعه، خود را موظف و مقید به رعایت حدود و شئون اسلامی و دینی میداند و بهطور قاطع اعلام میکند که در هیچ یک از حوزههای زیرمجموعه اعم از کتاب، موسیقی، سینما، تئاتر و... تاکنون مجوزی برخلاف قوانین کشور، اعتقادات دینی و مذهبی مردم و شئونات جامعه صادر نشده و نخواهد شد و آنچه مدتی است در قالب خبر و گزارش علیه عملکرد این وزارتخانه منتشر میشود، فضاسازی و حاشیهسازی برخی رسانههای معارض و مخالف دولت میباشد که بدون ارائه هیچگونه ادله مشخص و مستدل، صرفا برای بحرانسازی و حاشیهسازی فعالیتهای این وزارتخانه، بازنشر داده میشود.
از افعیکشی فیروزجایی تا اراده مرتضی آقاتهرانی!
به گزارش خبرنگار حوزه هنر و ادب «خبرگزاری دانشجو»؛ هفتهای که گذشت بازار کتاب با خبرهای متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
«افعی کُشی» فیروزجایی تمام شد
مهدی کُردفیروزجایی از نویسندگان جوان کشور از آماده شدن آخرین داستان بلندش خبر داد و گفت: داستان بلند «افعی کُشی» عنوان جدیدترین اثری است که نگارش آن را تمام کردهام و برای کارهای نهایی، آن را به ناشر سپردهام.
وی افزود: این رمان یک موضوع اجتماعی دارد. قصه فردی است که با استفاده از شگردهای فریبنده و روانشناسانه زوجهای نابارور را فریب داده و به بهانه درمان بیماری این افراد از آنها اخاذی کرده و آبروی آنها را هدف گرفته است.
کُردفیروزجایی در ادامه گفت: «افعی کُشی» داستانی در حدود 130 صفحه است که برای بازنویسی و اعمال تغییرات نهایی به ناشر سپردهام. انتشارات کتابستان معرفت قرار است این کتاب را چاپ کند و آن را برای عرضه در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در اردیبهشت 94 آماده کند.
مهدی کُردفیروزجایی از پاییز 1383 در کلاسهای داستاننویسی مرکز آموزشهای ادبی هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم به صورت جدی وارد عرصه ادبیات شده و زیرنظر اساتیدی چون محمدرضا سرشار، علیاصغر عزتیپاک، رحمتالله امیدوار و ... داستاننویسی و نگارش فیلمنامه را آموخته است.
«اراده» مرتضی آقاتهرانی تجدید چاپ شد
کتاب حجتالاسلام مرتضی آقاتهرانی با عنوان، «اراده، بازبینی و درمان ضعف آن، تلاش بر بازیابی و قوت آن» تجدید چاپ و روانه بازار کتاب شد.
مدیرعامل انتشارات عماد فردا با بیان این نکته که کتاب اراده در 112 صفحه، به چاپ سوم رسیده است خاطر نشان کرد: این کتاب که از آثار استاد مرتضی آقاتهرانی است، ضمن اشاره به شناخت اراده و سودمندی آن، به بررسی اراده انسان و شناخت عوامل ضعف و قوت آن پرداخته است به طوری که نویسنده این اثر ارزشمند سعی داشته است که تمامی مطالب را بر محوریت تلفیق مباحث فلسفی، روان شناختی و اخلاق اسلامی با گرایشی عارفانه ارائه دهد.
قوچانی: «عصر یخبندان» جزئی از سینمای امید به شمار میرود
منصور لشکری قوچانی، تهیه کننده فیلم «عصر یخبندان» در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به استقبال مخاطبان از این فیلم گفت: استقبال مردم برای عصر یخبندان قابل توجه بوده است؛ به گونه ای که دو شب گذشته سینمای کوروش سانس اضافه از طریق ارشاد برای این فیلم در نظر گرفت و سینمای آزادی نیز شب گذشته سانس اضافه ای را به این فیلم اختصاص داد، البته معمولا سانس فوق العاده را زمانی در نظر می گیرند که مطمئن باشند بیش از ۵۰ درصد سانس از مخاطب پر خواهد شد.
وی ادامه داد: این فیلم امروز ساعت ۱۶:۳۰در کاخ جشنواره اکران خواهد شد؛ البته فیلم کوچه بی نام نیز با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده است که روز جمعه ۱۷ بهمن ماه ساعت ۱۹ در کاخ جشنواره اکران می شود.
تهیه کننده فیلم «عصر یخبندان» با اشاره به سینمای امید اظهار داشت: احساس می کنم هم فیلم عصر یخبندان و هم کوچه بی نام جزو سینمای امید به شمار می رود، عصر یخبندان از لحاظ فرم بسیار قوی است که در این فیلم به فردی که به فساد مواد مخدر کشیده شده می پردازیم، البته قصه جذابیت های بصری و فرمی دارد.
سینمای ایران مدیون امام(ره) و مقام معظم رهبری است
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» شب گذشته ۱۴ بهمن ماه ۹۳، چهارمین قسمت از ویژه برنامه رادیویی «سودای سیمرغ» بطور زنده از محل برگزاری سی ودومین برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر در برج میلاد از رادیو گفتگو پخش شد.
در ابتدای برنامه و در بخش «سینما اندیشه» سخنانی از رهبر انقلاب پخش گردید. رهبری در این سخنان «هنر دینی» را چنین تعریف کردند: هنر دينى آن است كه بتواند معارفى را كه همه اديان – و بيش از همه، دين مبين اسلام – به نشر آن در بين انسانها همت گماشتهاند و جانهاى پاكى در راه نشر اين حقايق نثار شده است، نشر دهد، جاودانه كند و در ذهنها ماندگار سازد.
ایشان ادامه دادند: هنر دینی آن چیزی است که عدالت را در جامعه به صورت یک ارزش معرفی کند. والا شما اسمی از دین، آیه ای از قرآن و هیچ حدیثی در باب عدالت در هنرتان نیاورید، می توانید در باب عدالت رساترین سخنان در هنرهای نمایش بیاورید این هنر دینی خواهد شد. آن چیزی که در هنر دینی به شدت مورد توجه است این است که این هنر در خدمت شهوت و خشونت انسان قرار نگیرد. من به یک روحانی می گویم شما مراقب حرفی که می زنی و لغتی که به کار می بری باش. اگر حرفی را که الان باید بزنی، نزنی یا حرفی را نباید بزنی، بزنی و به خاطر این حرف شما، جوانی به دین بی اعتقاد شد یا حقیقتی از حقایق دینی را کج فهمید، شما در نزد خدا مسئول هستید. من می خواهم به شمای هنرمند بگویم این تذکر به شما که این ابزار هنری بسیار کارآمد را در اختیار دارید، طبعا با ضریب خیلی بالایی مضاعف خواهد شد.
مسعود غرنچایی- اولین فیلم سینمایی وحید جلیلوند فیلمی اجتماعی و تاثیر گزار است. این فیلم از سه اپیزود مجزا تشکیل شده است که یک اتفاق، چاپ یک آگهی در روزنامه، این سه داستان را به یکدیگر متصل می کند.
مردی میانسال با پیدا کردن خودروی خود برای اینکه بتواند به یک نیازمند کمک کند، یک آگهی در روزنامه چاپ می کند تا مبلغ ۳۰ میلیون تومان به یک نیازمند اهدا گردد.
این اعلان باعث تجمع تعداد کثیری از افراد که همگی به این پول نیاز دارند می شود. افرادی که از این اظهار نیاز به صورت علنی، هیچ ابایی ندارند.
در اپیزود اول، شخصیت اصلی، یک زن کارگر است که از شوهر و فرزندش مراقبت می کند. این زن که در گذشته رابطه ای با کسی که این آگهی را چاپ کرده، داشته است می تواند او را مجاب کند که با توجه به شرایط زندگی اش به او کمک کند.
کشمکش اصلی در اپیزود اول بین زن و همسرش است. زن سعی می کند او را متقاعد کند که خواسته اش بدون هیچ چشمداشتی قبول شده است اما همسرش حاضر نیست این موضوع را قبول کند و در مقابل او، از خود مقاومت نشان می دهد.
داستان اپیزود دوم، برخلاف اپیزود اول، جذاب تر و تاثیرگزارتر است و همچنین به شکل بهتری پرداخت شده است.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در سلسله مطالبی به موضوع «دولت اسلامی» میپردازد.
قسمت اول این پرونده با موضوع «آرزوییکه تحقق نیافت» را در زیر بخوانید:
دولت اسلامىِ کامل به معنای واقعی کلمه، در زمان انسان کامل تشکیل خواهد شد؛ انشاءاللَّه. خوشا به حال کسانی که آن روز را درک میکنند.
امام خامنه اي(دامت برکاته)
مقدمه
در ايران تلاش هايي براي ساخت دولت اسلامي در دوره صفويه آغاز گرديد. در اين سلسله پادشاهي پس از ورود اسلام به ایران دولتي قدرتمند با محوريت دين و مذهب تشيع راه اندازي شد و نويد بخش دوران طلايي براي ساکنان آن ايجاد نمود. و پس از چند صد سال با خروش مردم ايران بر حکومت فاسد پهلوي و آغاز يک حرکت اسلامي اين امر جاني دوره گرفت. دولت اسلامی را مي توان حاصل کُنش اسلامی و واکنش در برابر دولت مدرن دانست. اين دولت الگوی آرمانی از حکومت اسلامي در عصر پيش از ظهور است که آماده ظهور آخرين منجي عالم بشريت حضرت مهدي موعود(عج) مي شود.
رضا طالقانی - اگر بخواهم نظر خود را به عنوان کسی که فیلم را تماشا کرده و میخواهد در مورد آن چند نکتهای بگوید باید به صورت صریح اعلام کنم که فیلم "بوفالو" از آن دسته فیلمهایی است که اگر انتهای فیلم را بدانید بعد بیست دقیقه اول فیلم از سالن خارج خواهید شد.
فیلم "بوفالو" به کارگردانی کاوه سجادی حسینی یکی از بیستوچهار فیلمی است که در بخش سودای سیمرغ به رقابت سایر آثار میپردازد. داستان فیلم روایت شکوفه (سهیلا گلستانی) و پیمان (هومن سیدی) زوج جوانی است که مرتکب دزدی شدهاند و به بندر انزلی فرار میکنند اما در آنجا دچار مخاطراتی میشوند.
فیلم در مقدمه با قصهگویی درست و ایجاد گره داستانی در بازه زمانی مناسب و البته بازیهای جذاب و مخاطبپسندانه گلستانی و سیدی مخاطب را محکم در جای خود برای تماشا نگه میدارد اما انگار این اتفاق فقط در همان ابتدای فیلم قرار است رخ دهد و خبری از ادامه این روند نیست. وقتی وارد میانه فیلم که میشویم فیلم روند کندی به خود میگیرد که با پیش رفتن این حالت تشدید میشود. شاید بتوانم بهترین تعبیر برای این حالت را به درون خود فیلم ارجاع دهم که فیلم هم مانند پیام خود فیلم شبیه مرداب است و انگار زندگی کردن در کنار مرداب فیلم را نیز به آن شبیه کرده است. ابتدا جذاب، ادامه سخت و فرسایشی، انتها همراه با تباهی. فیلم ذره ذره خود را تباه میکند و مخاطبش را دل زده.
اعزام روزانه ۱۲۰ کاروان به عتبات عالیات نوروزی
اصر خدرنژاد در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اعزام حجاج در ایام نوروز گفت: به دنبال آن هستیم که سهمیه و اعزام حجاج در نوروز افزایش پیدا کند اما با توجه به محدودیت هایی چون ساخت و سازهای اطراف مسجدنبی وضعیت هتل ها مناسب نیست.
وی در ادامه افزود: عمره نوروزی از 23 اسفند امسال تا 7 فروردین خواهد بود که در این مدت بیش از 45 هزار نفر به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به سفرهای عتبات عالیات در ایام نوروز 94 اظهار داشت: روزانه بیش از 60 کاروان به عتبات اعزام می شوند. برنامه ریزی که صورت گرفته از افزایش دو برابر اعزام ها حکایت می کند به این صورت روزانه 120 کاروان به عتبات اعزام خواهند شد.
شهیدی که همسرش تا سه سال او را نمیشناخت!
به گزارش خبرنگار سینما و تلویزیون«خبرگزاری دانشجو»، «سه سال از ازدواج مان می گذشت که سفری به افغانستان داشتیم؛ در یکی از جمع ها خطاب به دوستانش می گفت: همسر من اسم اصلی و کار مرا نمی داند و بعد از آن به من رو کرد و گفت اسم اصلی من سید علی اندرزگوست، تیر خلاص را به حسن علی منصور، من زدم و از سال 43 تا حالا فراری هستم و مأمورین دولت دنبالم هستند».
کبری سلیسپور همسر شهید اندرزگو با ذکر این خاطره یادی از این شهید گرانقدر انقلاب اسلامی می کند؛ شهیدی که در کسوت روحانیت، نه فقط در مقام موعظه و نصیحت، بلکه در جایگاه یک مبارز خستگی ناپذیر دوشادوش مردم به مقابله با استبداد و استکبار شاهنشاهی پرداخت و در همین راه هم به فیض شهادت نائل گشت.
این بانوی صبور و فداکار در سال 1349 با حجت الاسلام علی اندرزگو که آن زمان به شیخ عباس تهرانی مشهور بود ازدواج کرد؛ طلبه جوانی که امام جماعت مسجد محله شان در معرفی اش گفته بود از طلاب حوزه چیذر است و به این ترتیب کبری سلیسپور با جوانی از محله خودشان پیوند زناشویی بست.
زندگی این زوج جوان فراز و فرودهای مختلفی داشت و حتی پس از شهادت اندرزگو هم رازهای فراوانی برای همسرش باقی مانده بود؛ خبر شهادت شوهر را پس از پنج ماه از زبان امام خمینی(ره) می شنود مدت ها بعد با اعترافات شکنجه گر ساواک، محل دفن همسرش را می یابد.
از «بوفالو»یی که به جشنواره فیلم فجر میرود تا فیلمی که هیچ سرمایهگذاری ندارد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
مسعود جعفری جوزانی "ایران برگر" را آماده کرد
فیلم سینمایی «ایران برگر» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی که در پیش فروش بلیتهای سیوسومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر به متقاضیان و مخاطبان سینما، جزو فیلمهای پرفروش و پیشتاز پیش فروش این روزهای سینمای ایران به شمار میرود بعد از پایان مراحل فنی، بعداز ظهر امروز جمعه 10 بهمن ماه جاری به دفتر سیوسومین دوره جشنواره بینالمللی فیلم فجر تحویل داده خواهد شد و برای نخستین بار در بخش رقابتی «سودای سیمرغ» این جشنواره معتبر سینمای ایران روی پرده میرود.
چندی پیش نیز شهرام ناظری خواننده سرشناس موسیقی ایران، تیتراژ فیلم سینمایی «ایران برگر» به آهنگسازی ارشک رفیعی روی شعر «دانههای باران» از سرودههای سیاوش کسرایی را اجرا کرده است که نخستین همکاری شوالیه آواز ایران در یک پروژه سینمایی محسوب میشود.
علی نصیریان، محسن تنابنده، احمد مهران فر، حمید گودرزی، هادی کاظمی، سحر جعفری جوزانی، نیوشا ضیغمی، شهره لرستانی، گوهر خیراندیش، محمدرضا هدایتی، فریبا متخصص، فتحالله جعفری جوزانی، اسماعیل خلج، حمیدرضا حیات، سیاوش چراغیپور، سمیه نجومی، هاشم روحانی، میرطاهر مظلومی، اکبر رحمتی، صادق توکلی، رادمهر کشانی، سیروس میمنت، منصور نوبخت، محمدباقر کریمپور، بهرام افشاری، رضا عشقی، سعید دلیری، محمد صادقپور، سودابه گودرزی و ... در جدیدترین اثر مسعود جعفری جوزانی به ایفای نقش پرداختهاند.