گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ حوزه فرهنگ در یک هفته گذشته با خبرهای متنوعی همراه بود،از تنها با ۱۳ میلیون تومان آگهی تسلیت برای روزنامه ارسال کنید، دایناسورها به تهران آمدند اما یادمان شهدای بوستان پرواز افتتاح نشد، «ایران برگر» حال گیشههای سینما راخوب میکند، جشنواره فجر امسال فاقد کیفیت لازم محتوایی و تکنیکی بود، «هیولای مستهجن ادبیات» در ویترین کتابفروشیهای تهران!، گاردین: جشنواره فیلم فجر مملو از خیانت، اعتیاد و روابط جنسی بود، «آمین» از اواخر فروردین پخش میشود، احتمال کاهش ۵۰ درصدی اعزام زائران به سرزمین وحی و .... از مهمترین خبرها در صفحه فرهنگی به شمار میآید.
تنها با ۱۳ میلیون تومان آگهی تسلیت برای روزنامه ارسال کنید
به گزارش خبرنگار حوزه سینما «خبرگزاری دانشجو»؛ فیلم «تمشک» ساخته سامان سالور به فروش 74 میلیون تومانی رسید؛ همچنین فیلم سینمایی «ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه» اولین ساخته ابراهیم ابراهیمیان به فروش 13 میلیون تومانی دست یافت.
«لامپ صد» به ارزش 220 میلیون تومان!
فیلم سینمایی «لامپ صد» به کارگردانی سعید آقاخانی توانست به فروش 220 میلیون تومانی دست یابد.
محسن تنابنده ، ساره بیات ، مسعود کرامتی ، حمید لولایی ، پوریا پورسرخ ، رضا رویگری ، جمال اجلالی ، مهرداد صدیقیان و مهران غفوریان بازیگران این فیلم سینمایی هستند.
«لامپ صد» داستان زندگی فرزین با بازی «ـمحسن تنابنده» را روایت می کند که دچار اعتیاد به مواد مخدر است و خانواده اش را در طول داستان درگیر ماجراهایی می کند.
«ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه» تنها با 13 میلیون تومان!
فیلم سینمایی «ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه» اولین ساخته ابراهیم ابراهیمیان به فروش 13 میلیون تومانی رسید.
صابر ابر، نازنین بیاتی ، پریوش نظریه، خسرو بامداد، رابعه مدنی، نقی سیف جمالی، سورن مناچکانیان از جمله بازیگران این فیلم به شمار می روند.
در خلاصه فیلم «ارسال آگهی تسلیت برای روزنامه» آمده: ریحان و طاها مدتی است به واسطه یک آگهی در روزنامه مشغول پرستاری از پیرمردی به نام منوچهر آصف هستند. به زودی در خانه آصف حوادثی رخ میدهد که طاها و ریحان را دچار استیصال کرده و آنها را بر سر دو راهی تصمیمگیری قرار می دهد
دایناسورها به تهران آمدند اما یادمان شهدای بوستان پرواز افتتاح نشد
به گزارش خبرنگار افتخاری گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» مهرماه سال 1392 همزمان با با روز عرفه بود که دو سردار گمنام دفاع مقدس در بوستان پرواز سعادت آباد تشییع و به خاک سپرده شدند.
چند ماه پس از تشییع این شهدای گمنام پروژه ساخت یادمان مناسب در محل قبور مطهر این شهدا به ظاهر کلیک خورد، پروژهای که با گذشت بیش از یک سال حتی اندکی پیشرفت فیزیکی نداشته است و پیشرفت آن منحصر به حصارکشی اطراف قبور مطهر این شهدا و ایجاد محوطه کارگاهی بوده است.
اما چندی پیش در محدوده بوستان پرواز دو پروژه بزرگ شهری دیگر آغاز شد، یکی ساخت بوستان ژوراسیک با دایناسورهای عجیب که با تبلیغات فراوان با شعار «دایناسورها به تهران می آیند» چندی پیش افتتاح شد! و دیگری نیز ساخت فاز دوم بوستان پرواز است که بخشی از این پروژه افتتاح شده و بخش دیگری از آن همچنان در دست احداث است، البته با سرعت عمل بسیار بالا، آنچنان که هر روز کامیونها و کارگران مشغول به کار هستند!
عملیات احداث پارک ژوراسیک بسیار دیرتر از ساخت یادمان شهدا آغاز شد اما امروز پارک ژوراسیک افتتاح شده است و صدای دایناسورهای این پارک در فضای محله مخابرات پیچیده است، درحالی که هنوز یادمان شهدای بوستان پرواز در مرحله ایجاد محوطه کارگاهی باقی مانده است!
«ایران برگر» حال گیشههای سینما راخوب میکند
مسعود جعفری جوزانی کارگردان «ایران برگر» در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» ضمن استقبال از اکران نوروزی برای این اثر سینمایی، بیان کرد: مانند خیلی از همکارانم علاقهمند هستم که این فیلم در ایام نوروز ۹۴ نمایش داده شود، چرا که این فیلم با شاخصهایی که با خود یدک میکشد، توانایی رونقدهی به گیشه سینما را دارد. منتظر جلسه شورای پروانه صنفی نمایش جهت تصمیمگیری برای فیلم های نوروزی هستم.
کارگردان «یک مرد، یک خرس» در ادامه افزود: باید به سینما به شکل صنعت نگاه کنیم و در جهت شاخصهای صنعتی شدن و توسعه این حوزه گام برداریم. اگر داستان را در چارچوپ های درست و پیچیدگی های ساده به مخاطب عرضه کنیم، مطمئنا پالس های مثبتی را از تماشاگر دریافت میکنیم. اگر گذشته را باهم مرور کنیم، با سلیقه مخاطب سینما آشنا میشویم و این نکته به فروش اثرهای سینمایی در گیشه کمک شایانی میکند.
مشاور هنری «شهرموشها۱» در رابطه با بازخورد جدیدترین اثر خود در جشنوار فیلم فجر، گفت: خوشبختانه بسیاری از منتقدین بعد از دیدن «ایران برگر» از فضای متفاوت کمدی این فیلم به نسبت سایر آثار کمدی گفتند ولی برخی از منتقدین هم فیلم را دارای ضعفهایی از لحاظ فرمی و محتوایی دانستند که به هیچ عنوان ناراحت نیستم. نقد و ایرادهایی که به این فیلم گرفته میشود را با روی باز میپذیرم چرا که من خواستم در حد سواد، اطلاعات و تجربیات خودم یک اثر کمدی برای سینما بسازم.
جشنواره فجر امسال فاقد کیفیت لازم محتوایی و تکنیکی بود
«کامران قدکچیان» کارگردان و فیلمنامهنویس سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو»، آثار امسال جشنواره فیلم فجر را بیخاصیت نامید و عنوان داشت: موضوع فیلمهای امسال جشنواره فجر تاریخ گذشته و چرت بود. به این علت که کسانی که هئیت انتخاب را برگزیدند، انتخاب ناصحیح و غلطی را انجام دادند و هئیت داوران هم دنبال یک جشنواره بدون حاشیه بود.
کارگردان «دختر شاه پریون» در ادامه اظهار داشت: به جز چند فیلم مابقی آثار فجر جشنواره فاقد کیفیتهای لازم ازلحاظ محتوایی و تکنیکی بودهاند و واقعا جای سوال است که چگونه این فیلمها توانستند نظر هئیت انتخاب را جلب کنند و در بخش اصلی جشنواره حضور بهم رسانند.
وی ادامه داد: مدیران سازمان سینمای در تصمیمگیری منفعل عمل میکنند و اقتدار لازم را از خودشان نشان نمیدهند. امیدوارم مسئولان سازمان سینمایی در رفتار و عملکرد خود تجدید نظر کنند چرا که توقعات جامعه یا بدنه سینما را نتوانستند برآورده کنند.
«هیولای مستهجن ادبیات» در ویترین کتابفروشیهای تهران!
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، کتاب «لولیتا» نوشته ولادیمیر ناباکوف در حالی به ویترین کتابفروشی های معتبر کشور راه یافته که سخنگوی وزارت ارشاد از برخورد با توزیع کنندگان غیرقانونی کتاب خبر داده بود.
«وزارت فرهنگ با همکاری پلیس امنیت با توزیع کنندگان غیرقانونی کتاب های سایر ناشران برخورد و نسبت به جمع آوری آنها اقدام خواهند کرد.»؛ اینها بخشی از سخنان حسین نوش آبادی، سخنگوی وزارت ارشاد در خصوص برخورد این وزارتخانه با برخی ناشران سودجو است که اقدام به چاپ و توزیع قانونی آثار در کشور میکنند.
این اظهارات در حالی مطرح شده که در عمل هیچگونه نظارتی بر روی کتاب هایی که به صورت غیرقانونی در کشور توزیع می شود، وجود ندارد؛ چرا که در مدت کوتاهی شاهد توزیع غیرقانونی کتاب موهن «من این نسل» محمدرضا اسدزاده در کشور بودیم و به تازگی نیز کتاب «لولیتا» در ویترین کتابفروشی های معتبر کشورمان قرار گرفته است.
«لولیتا» نوشته ولادیمیر ناباکوف است که اولین بار در سال ۱۹۵۵ به چاپ رسید. ادبیات این کتاب به حدی مستهجن است که حتی فرانسه نیز اجازه چاپ آن را نداد و بعدها فروش آن در کشورهایی چون انگلیس، آرژانتین، نیوزیلند و آفریقای جنوبی نیز ممنوع اعلام شد. در حقیقت میتوان گفت که این اثر، کتابی سراسر جنسی است که مضمونی غیر از این موضوع ندارد.
با این حال این اثر اخیرا از سوی «اکرم پدرام نیا» به زبان فارسی ترجمه و از سوی نشر زریاب با مدیریت منوچهر فرادیس در افغانستان به چاپ رسیده و به شکل غیرقانونی نیز در کشورمان توزیع شده است؛ نکته قابل تامل در خصوص کتاب «لولیتا» این است که ناشر افغانی کتاب را به قیمت سیصد و پنجاه افغانی منتشر کرده و قیمت ریالی این کتاب نیز روی آن درج شده است.
گاردین: جشنواره فیلم فجر مملو از خیانت، اعتیاد و روابط جنسی بود
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» روزنامه انگلیسی و صاحب نام گاردین را یکی از معتبرترین نشریات دنیا میدانند که گزارشات آن در تمامی زمینههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مورد توجه بخش عظیمی از مردم، رسانهها و مسئولینی است که در سراسر دنیا چشم به تحلیلهای غرب دوختهاند؛ به طوری که اغلب رسانه ها بعد از به وقوع پیوستن یک رویداد مهم در سطح جهان و حتی کشورها در انتظار واکنش این نشریه پیرامون آن رویداد میمانند.
در ایران نیز پس از اتمام جشنواره فیلم فجر اهالی سینما و رسانه در انتظار تحلیل این نشریه از جریان جشنواره بودند، اما تحلیل عجیب و دور از ذهن نشریه گاردین مناسبات ذهنی اهالی سینما را به طور کلی بر هم زد. شاید آنها منتظر تعریف و تمجید یک نشریه غربی از جشنواره «خیانت و یاس» بودند اما نگاه گاردین نه تنها موید تلاش برخی سینماگران برای قبح زدایی از رفتارهای ناهنجار و سیاهنمایی جامعه نبود، بلکه تم فیلمها را مورد هجمه قرار داد.
نشریه انگلیسی زبان گاردین دو روز پیش جهتگیری و تحلیل خود از جشنواره فیلم فجر را در قالب یک گزارش منتشر کرد. این گزارش توسط یکی از گزارشگران حاضر در جشنواره نگارش شده و نویسنده آن معتقد است جشنواره سی و سوم ضعیفترین دوره این فستیوال در تمام دورههای اخیر است.
گاردین در این گزارش جشنواره فیلم فجر را جشنوارهای ضعیف و گیشه جمع کن خطاب می کند که امسال کمترین شباهتی به یک جشنواره هنری نداشته است. این گزارش ضمن یاد کردن از کارگردانهایی مانند «ابراهیم حاتمیکیا» به عنوان کارگردان هنرمند ایرانی، در معرفی کوتاه و اجمالی خود از آثار برتر این دوره بیان میکند:
اگر کتابفروشیها «لولیتا» را جمع آوری نکنند، خودمان اقدام قانونی میکنیم
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حسین نوش آبادی در نشست خبری خود که صبح امروز در وزارت ارشاد برگزار شد در پاسخ به سوال خبرنگار این خبرگزاری مبنی بر برنامه وزارت ارشاد برای جمع آوری کتاب «لولیتا» از کتابفروشی های تهران گفت: خبری که در رسانه ها منتشر شده بود مبنی بر اینکه ارشاد به این کتاب مجوز داده، جزو خبرهای دروغی بود که بعضی ها آن را مطرح می کنند البته معاونت فرهنگی این وزارتخانه نسبت به این افراد پاسخ داد.
وی ادامه داد: لولیتا خارج از ایران و توسط یک ناشر خارجی و آن هم بدون مجوز از وزارت ارشاد منتشر شده و متاسفانه از طریق مجاری رسمی و غیرقانونی نیز وارد کشور شده و از سوی برخی افراد در بعضی از کتابفروشی ها عرضه شده است. البته این کتابفروشی ها نیز این کتاب را در ویترین های خود به نمایش گذاشتند بدون اینکه به این مسئله توجه داشته باشند که لولیتا فاقد مجوز از سوی وزارت ارشاد است.
«آمین» از اواخر فروردین پخش میشود
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»، روزبه معینی روابط عمومی سريال آمين با اعلام خبر اینکه این فیلم در اواخر فروردین ۱۳۹۴ از شبکه سوم سیما پخش می شود، عنوان کرد: امروز عوامل وگروه سریال«آمین» در هتل بزگ تهران صحنه های را با حضور شاهرخ استخری، مجید واشقاقی، روزبه معینی و بهناز جعفری جلوی دوربین فرشاد گل سفیدی می روند.
وی در بخش دیکری از سخنان خود یادآور شد: در ابتدا این سریال به کارگردانی منوچهر هادى ٤٠درصد کار را جلوی دوربین برده بودند که در ادامه با توجه به وقفه پیش آمده بهرنگ توفیقی کارگردانی این سریال را برعهده گرفت.
«خانهای کنار ابرها» را در رابطه با انتظار مادران شهدای دفاع مقدس ساختم
سید جلال دهقانی اشکذری کارگردان «خانه ای کنار ابرها» در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رابطه بازخورد این اثر سینمایی، اظهار داشت: حضور بازیگرانی همچون هدایت هاشمی و حامد کمیلی نقطه عطفی در این فیلم محسوب می شود چرا که بر باورپذیری شخصیتها در ذهن مخاطب تاثیر بسیاری گذاشت. در رابطه با داستان این فیلم سعی کردم شرایط هشت سال جنگ تحمیلی را خارج یا دور از فضای جبهه و جنگ به تصویر بکشم و وضعیت خانوادههای که فرزندان خودشان را برای مقاومت جلوی کسانی که به خاک کشورمان تعرض کرده بودند را از زاویه خانواده های آن ها نگاه کنیم.
وی در رابطه با بازی خوب سوگل نصرتی در این فیلم سینمایی گفت: این نوجوان واقعا خیلی باهوش است چرا که حدود ۴ تله فیلم را با موضوع مخصوص کودکان در تلویزیون ساختم که در این فیلم ها هیچ کدام از کودکان به اندازه سوگل نصرتی نتوانستند با فیلمنامه ارتباط خوبی برقرار کند، خانواده این بازیگر کودک هم نقش بسزایی در آمادگی برای بازی فرزند خودشان انجام دادند وهر روز سر صحنه حضور پیدا می کردند و باعث تقویت روحی دختر نوجوان خود می شدند.
این کارگردان سینما با ابراز نارضایتی از تبلیغات «خانه ای کنار ابرها» عنوان کرد: متاسفانه تهیه کننده تبلیغات خوبی را برای اکران این فیلم درنظر نگرفته بود و همه چیز به سرمایه گذار فیلم محول شده بود و تهیه کننده آقای برادری اصلا در مدت نمایش این فیلم جوابگوی تلفن های ما هم نبودهاند. به هرجهت از سرمایه گذاران این اثر به دلیل این که فیلم نتوانست هزینه های تولید خودش را در گیشه بدست آورد، عذر خواهی میکنم.
اشکذری در رابطه با تیم بازیگری این فیلم یادآور شد: سعی کردیم بیشتر از بازیگران تئاتری برای بازی در این فیلم استفاده کنیم که نمونه آن بازی خوب هدایت هاشمی و نگار عابدی است که کاملا تمام انرژی و تمرکز خود را در« خانه ای کنار ابرها» گذاشتند و چندین پیشنهاد بازی را تئاتر را که ارقام خوبی هم بابت بازی در ان ها دریافت می کردند کنار گذاشتند. بابت لطفی که در حق بنده انجام داداند باید تشکر سپاس گذاری کنم.
خون مردم تهران از هموطنان جنوبی رنگینتر نیست
هادی مرزبان کارگردان تلویزیون و تئاتر در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» در رابطه با شرایط جوی نامساعد استان خوزستان اظهار کرد: وقتی که تصاویر شهرهای استان خوزستان را در تلویزیون و شبکههای مجازی دنبال میکنیم، واقعا تصور اینکه هموطنان خوزستانی ما چکونه درآن وضعیت به زندگی خود رسیدگی می کنند واقعا دل هر انسانی را به درد می آورد.
بازیگر «بچههای ابدی» در ادامه گفت: واقعا باید مسولان و حتی مردم راهکاری را برای این وضعیت پیدا کنند و چرا که شرایط آب هوای به قدری در آنجا اسفناک وا فتضاح است که من احساس میکنم با هر دم و بازدمی که مردم اهواز میکشند، سرطان را به داخل ریههای تنفسی خودشان دعوت میکنند. وحشتناک ترین صحنهها را این روزها در خطه جنوبی کشور یعنی خوزستان نظاره می کنیم. حتی از طریق بچههای تئاتری که اصالتا جنوبی هستند این نکته را متوجه شدم که در این شرایط حتی خانواده های آنها برای انجام دادن کارهای روزمره خود هم دچار مشکلات بسیاری هستند.
سینمای ایران یکی از منابع تاریخ شفاهی خود را ازدست داد
احمد نجفی، بازیگر سینما وتلویزیون درگفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» بابت از دست دادن مرحوم «زاون قوکاسیان» ابراز تاسف نموده و تصریح کرد: زاون قوکاسیان برای سلامت سینما و پیشرفت آن بسیار حرص میخورد و شاید به نوعی زندگی وی به کل در اختیار سینما قرار داشت. او یکی از منابع معتبر تاریخ شفاهی سینمای ایرن محسوب میشد.
وی افزود: زاون واقعا برای شهر اصفهان یک وزنه به حساب میآمد چرا که چهار سال جشنواره فیلم این شهر را به تنهایی و با سختی و مشکلات بسیار برگزار میکرد، واقعا پشتکار مثال زدنی داشت و شاید به نوعی بتوان وی را به عنوان زنجیر وصل جوانان فیلمساز اصفهانی با فضای جدی و حرفه ای سینما تلقی کرد.
هوشنگ گلمکانی دبیر شورای نویسندگان ماهنامه «فیلم» در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو»، زاون قوکاسیان را جزء سینه چاکان سینما دانست و اظهار کرد: زاوان قوکاسیان آدم بسیار سخت کوشی بود و و بسیاری از اتفاقات و جشنوارههای سینمایی را با مشقتهای فراوان برگزار میکرد. در این ۲ روز بسیاری از جوانان اصفهانی علاقهمند به سینما را مشاهده کردم که چگونه بابت از دست دادن این هنرمند ساده و بی آلایش غمگین و ناراحت هستند.
وی در رابطه با سینمای مرحوم قوکاسیان عنوان داشت: زاون کسی بود که به تاریخ و ادبیات ایران و سینما تسلط بسیاری داشت و در آثار خود از این اطلاعات بهره میبرد، کسانی که مستندهای وی را تماشا کردند و کتابهای تالیف شده وی را مورد مطالعه قرار دادند به سواد و جهانبینی فوقالعاده وی در حوزه سینما سخن میگویند. ای کاش قدر کسانی مثل زاون قوکاسیان رابیشتر می دانستیم تا وی سالهایی را به دور از وطن سپری نکند.
احتمال کاهش ۵۰ درصدی اعزام زائران به سرزمین وحی
سعید اوحدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به مشکل صدور ویزای زائران گفت: از 10 رو ز گذشته سفارت عربستان با یکشیب تند صدور ویزای زائران عمره را 50 در صد کاهش داد. این در حالی است که تمام مجوزها در قراردادها ذكر شده است و هيچ دليلي براي كاهش صدور ویزا وجود ندارد. بنا براین با مقامات و مسئولان عربستان داشتیم قرار شد تا این موضوع برطرف شود.
وی درادامه با اشاره به اینکه همچنان شاهد این مشکل هستیم، تصریح کرد: اگر تا روز چهارشنبه روال صدور ویزا به روند عادی خود بازنگردد ،شاهد کاهش 50درصدی پروازهای عمره در دور دوم که از 21اسفند آغاز خواهد شد خواهیم بود.
به گفته رییس سازمان حج و زیارت طی اطلاعیهای در روز سه شنبه جا به جاییهای ایجاد شده در پروازهای عمره را منتشر خواهد شد.
اوحدی با اشاره به دلایل طرف عربستانی مبنی بر اقدام اخیر کاهش صدور ویزا افزود: دلایل مختلفی می تواند وجود داشته باشد. که یکی ازاین دلایل به گفته خودشان ، می تواند کمبود نیرو در كنسولگريهای آن ها در تهران باشد. وزارت خارجه کشورمان اعلام کرده که ویزای لازم برای ورود نیروهای عربستانی به کشور را صادر خواهد کرد
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، این خبرگزاری در نظر دارد تا هر هفته بستهای از کتابهای پیشنهادی متناسب با مناسبتهای هر هفته را به مخاطبان معرفی نماید.
در اولین گزارش در نظر داریم تا کتابهای منتشر شده با موضوع حضرت زینب (س) و خواجه نصیرالدین طوسی را معرفی کنیم.
شایان ذکر است، هفته جاری مزین به میلاد با سر سعادت حضرت زینب(س) میباشد. همچنین بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی نیز در این هفته واقع شده است.
* کتاب «آفتاب در حجاب» نوشته سید مهدی شجاعی
آفتاب در حجاب عنوان زیبایی است كه سید مهدی شجاعی برای كتاب خود كه شرحی داستانوار از گوشهی عاشورایی حیات زینب كبری است، برگزیده است.
تبحر شجاعی در داستان پردازی بر كسانی كه مروری بر نوشتههای او داشتهاند مخفی نیست، او در این نوشتار، این چیرهگیاش را با چاشنی وقایع تاریخی و مستند در آمیخته تا ماحصل آن، واگویهای زیبا و روان و مستند از رنجهای زینب كبری باشد.
فساد فردی در مقابل فساد بانکی و اداری ناچیز است
سید ناصر هاشم زاده در گفتگو با خبرنگار سینمایی « خبرگزاری دانشجو» در رابطه با فیلم های که مضامینی روشنفکری دارند، اظهارکرد: شخصا علاقهمند هستم که آثاری تولیدشود که درد مردم و ملت شریف ایران را نمایان کند تا براساس آن گره این مشکلات باز شود ولی به شرطی که وقتی از التهابهای جامعه فیلم می سازیم به شخصیتهای آبرومند و با عزت مردم جمهوری اسلامی هم اشاره داشته باشیم.
نویسنده «بید مجنون» در ادامه افزود: متاسفانه ظرفیت افراد و نهادها پایین آمده و فقط در فیلمها نابخردیهای فردی را به مخاطب نشان میدهیم، در صورتی که فساد فردی و دامنه آن در مقابل ناخردیهای که در سیستم بانکی و اداری کشور داریم تماشا می کنیم بسیار ناچیز است.
زمین تا آسمان فاصله است بین دغدغه مردم و فیلمسازان!
به گزارش خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو»، آرش معیریان شاید یکی از کارگردانان موفق سینمایی گیشهپسند است که همواره آثارش مورد توجه مخاطب عام سینما قرار گرفته، با این حال خیلی از منتقدین سینمای وی را فیلمفارسی و موضوعات فیلمهای این کارگردان را تاریخ گذشته میدانند. به هرجهت با این کارگردان جوان در رابطه با جشنواره فیلم فجر و سریال اخیرش«جلال الدین» مصاحبهای را انجام دادیم که به شرح زیر است.
* کیفیت آثار جشنواره فیلم فجر در دوره اخیر را چگونه ارزیابی میکنید؟
به عنوان یک سینماگر واقعا خیلی خوشحالم که در جشنواره امسال انواع و اقسام ژانرهای مختلف و متنوع را نظاره کردیم. این نکته پویا بودن جامعه ما را کاملا نمایان میکند.
فیلمسازان داخلی هرکدام با سلیقهها ودغدغههای خاصی که دارند، از لحاظ محتوایی سینمای ما را با یک بالندگی مواجه کردهاند، تفاوت دیدگاهی که کارگردانان باهم دارند کاملا طبیعی است.
نکته قابل تامل در موضوعات فیلمهای امسال این بود که متاسفانه دغدغهای که همکاران من دارند و بر آن اساس آثارهای خود را جلوی دوربین میبرند، با دغدغههای مخاطب عام سینما از زمین تا آسمان فاصله دارد و شاید فیلمهای این دوره از جشنواره نتواند گیشه های سینما را از لحاظ مالی پر رونق کنند.
* گفتید که دغدغههای فیلمسازان ما فاصله زیادی با دغدغه های مخاطب عام دارند؟ مخاطب عام سینما حامل چه دغدغههایی هستند؟
مخاطب عام براساس نیازهای روحی و روانی خودش پای بر سینما میگذارد تا همه اتفاقات و فشارهای جانبی که در طول روز با خود حمل میکند را رها کند و علاقه مند به دیدن یک فیلم با مقتضیات روحی خودش است تا بتواند در کنار خانواده خود در آرامش یک اثر سینمایی با محتوای سالم را تماشا کند. نه اینکه موضوعات دیگر اهمیتی نداشته باشند، ولی سینما در درجه اول یک سرگرمی است و باید به این جنبه سینما توجه ویژهای داشت.
کیوان مقدم: فیلمهای پشت خط مانده و اکران نشده زیادند
کیوان مقدم طراح صحنه و لباس سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار سینمایی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به فیلمبرداری استادانه «هومن بهمنش» در این اثر سینمایی اظهار داشت: نظر هئیت داوران بسیار محترم است، ولی به نظرم فضای فیلم بهرام توکلی آنقدر شلوغ و متنوع بود که کادر بندی و قاببندیهای منحصر به فرد «هومن بهمنش» فیلمبردار این اثر به چشم هئیت داوران نیامده است.
وی در رابطه با همکاری خودش با کارگردان این فیلم سینمایی عنوان داشت: خیلی خوشحالم که با بهرام توکلی کارگردان این اثر سینمایی همکاری کردم. این فیلم نسبت به آثار گذشته این کارگردان فضای بسیار متفاوت و جذابی داشت که نظر بسیاری از منتقدین ومخاطبین را به خودش جلب کرده است.
مقدم درادامه ضمن خوشحالی از نظرات منتقدین بابت فیلم «من دیگو ماردونا هستم» یادآورشد: وقتی متوجه شدم این اثر از نگاه منتقدین به عنوان بهترین فیلم شناخته شده، بسیار خوشحال شدم، چرا که شاهد زحمات بسیاری از همکارانم در زمان تولید این فیلم بوده ام.
طراح صحنه «ملبورن» در رابطه با کیفیت آثار سی و سومین دوره جشنواره فیلم فجر، بیان کرد: این دوره نسبت به ادوار قبلی جشنواره به نظرم هئیت داوران دقت نظر بیشتری را اعمال کردن که در نتیجه شاهد فیلم های بسیار خوبی از لحاظ محتوای وتکنیکی بودیم.
از چهارشنبهای که خون به پا میشود تا «عالیجناب» آقای سام قریبان
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ هفته ای که گذشت سینمای ایران با اخبار متفاوتی همراه بود؛ خبر اول اینکه:
«چهارشنبه خون به پا میشود» در اولین فرصت اکران میشود
غلامرضا موسوی، تهیه کننده سینما درباره وضعیت تولید «چهارشنبه خون به پا میشود» به کارگردانی حماسه گفت: فیلم در مرحله صداگذاری است و صداگذاری آن را رامین ابوالصدق انجام میدهد. برای ساخت موسیقی هم افشین عزیزی را انتخاب کرده ایم و بعد از انجام این دو مرحله میکس نهایی آغاز می شود.
موسوی درباره وضعیت اکران این فیلم بیان داشت: فیلم را قطعا در بهترین فرصت اکران میکنیم چون منتظر ماندن برای جشنواره سال آینده بی فایده است. در کنار اکران داخلی برنامه هایی را هم داریم برای اکران بین الملل فیلم.
موسوی درباره پیش بینی خودش از اکران "چهارشنبه خون به پا میشود" به «نسیم» گفت: از فیلمهایی است که مورد توجه مخاطبان قرار خواهد گرفت. البته فیلم باید اکران شود و مخاطبان نظر خود را درباره آن بدهند اما شخصا فکر میکنم از آثار پرمخاطب سال آینده باشد.
علی ابوالصدق به پدربزرگ سلام کرد!
مجید قاریزاده کارگردان فیلم سینمایی «سلام پدربزرگ» درباره آخرین وضعیت این فیلم گفت:تدوین فیلم سینمایی «سلام پدربزرگ» توسط کاوه ایمانی و چندی پیش به پایان رسیده و هم اکنون علی ابوالصدق درحال انجام مراحل صداگذاری فیلم است.
وی افزود: همچنین ناصر چشمآذر نیز به صورت همزمان آهنگساز «سلام پدربزرگ» را انجام میدهد.
محسن زیار- در این نوشتار قصد داریم به بررسی وضعیت انقلاب اسلامی و موانع تحقق دولت اسلامی بپردازیم.
آسیبشناسی انقلاب، همانند خود انقلاب، مؤلفههای پیچیده و متعددی را در برمیگیرد که طبعا، نیازمند پرداختن به آن از منظر و ابعاد مختلف است. تاریخ بسیاری از انقلابها نشان میدهد که معمولاً انقلابیون و مصلحان گامهای اولیه را با موفقیت برمیدارند و رژیم سیاسی ظالم حاکم را بر انداخته و وضع موجود را متحول میسازند، ولی در تحقق اهداف انقلاب و بنای جامعه مطلوب ناکام میمانند. برای مثال، انقلاب مشروطیت هرچند حرکتی وسیع و مردمی بود و خونهای زیادی در راه آن نثار شد، اما با گذشت کمتر از چهارده سال از فرمان مشروطیت، شاهد کودتای 1299 و پایهگذاری دیکتاتوری رضاخان و روی کار آمدن غربزدهها میباشیم. در ناکامی انقلاب مشروطیت، عوامل زیادی نقش داشت. بر ماست که از آن انقلاب درس عبرت گرفته، عوامل ناکامی آن را در انقلاب اسلامی از بین ببریم.
در خصوص انقلاب اسلامی آفات و تهدیدهایی وجود دارد که از بیرون آن را تهدید میکند؛ از سوی دیگر، انقلاب اسلامی را آفتهایی از درون تهدید میکند که میتواند مانع از تحقق دولت اسلامی گردد. ما در این نوشتار سعی داریم به تهدیدهایی که از بیرون نظام مقدس جمهوری اسلامی را تهدید مینماید و مانع از تحقق دولت اسلامی میگردد بپردازیم و آنها را مورد بررسی قرار دهیم.
اولین آسیبی که تحقق دولت اسلامی را با مشکل مواجه میسازد «توطئه براندازی انقلاب» است که دستآویز دشمن برای مقابله با ج.ا.ا است. این دستآویز معمولا به دو شیوهی «آشکار» و «پنهان» بوده که در شیوهی «آشکار» میتوان به جنگ تحمیلی، حمایت از فتنه 88، تحریم اقتصادی و... و در شیوهی «پنهان» میتوان به رخنه در میان حوزههای علمیه و روحانیان، نفوذ در بین روشنفکران، الگوتراشی برای جوانان و نوجوانان و... اشاره نمود.
داوری آثار سیزدهمین دوره جایزه قلم زرین تا اوایل خرداد به اتمام میرسد
کامران پارسینژاد، دبیر سیزدهمین جایزه قلم زرین در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، اسامی کتاب های منتشر شده در سال ۹۳ را تهیه کرده ایم و در اختیار داوران بخش های مختلف این جایزه قرار دادیم و آثار مورد نیاز برای این دوره از جشنواره خریداری شود.
وی ادامه داد: کتاب هایی که مورد تایید نظر داوران هستند، تا هفته آینده خریداری خواهد شد تا مرحله اول داوری ها تا قبل از نوروز برگزار شود؛ البته قرار است کتاب های منتشر شده در بهمن، اسفند و فروردین سال 94 نیز خریداری شود تا سال آینده مورد داوری قرار بگیرد.
دبیر سیزدهمین جایزه قلم زرین خاطر نشان کرد: داوری تمام آثار چه آنهایی که قبل از ایام نوروز مورد داوری قرار می گیرند و چه آنهایی که بعد از نوروز ۹۴ داوری خواهند شد، قطعا تا اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد به اتمام می رسد.
رفیقبازی؛ مهمترین آفت جوایز ادبی کشور
ابراهیم زاهدی مطلق در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: کتابهای منتشر شده در سال ۹۳ در حوزه ادبیات آثار مناسبی است و به طور طبیعی کار داوران برای داوری آثار در جوایز مختلف ادبی برای سال ۹۴، مشکل خواهد بود؛ با این حال رمان نویسی یک روند آرام است و شاید یک دهه بگذرد و بعد متوجه شویم که ادبیات شرایط بهتر و یا بدتری پیدا کرده است.
این نویسنده کشورمان با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از آثار ادبی ما سوژه تکراری دارند، اظهار داشت: این آفتی است که امروزه گریبان گیر ادبیات کشورمان شده، هم به نویسنده و هم ناشر و جامعه بر میگردد؛ چرا که جامعه ما از نویسندگان و ناشران، آثاری در سطح بالاتر مطالبه نمیکند؛ در حقیقت جامعه و رسانهها باید ادبیاتمان را نقد کنند که متاسفانه این مهم چندان اتفاق نمیافتد.
زاهدی مطلق با بیان اینکه عمدتا باندبازی ها تعیین می کنند که کدام کتاب جزو آثار برتر است، تصریح کرد: برندگان جایزه شهید غنیپور میتوانند با خیال راحت این اطمینان را داشته باشند که رفاقت هیچ کسی در برنده شدن آثار دخیل نبوده است؛ به عبارت دیگر داوری آثار بدون هیچ گونه ملاحظه و باندسازی مورد ارزیابی قرار میگیرد؛ به گونهای که حتی علی رغم اینکه آرزوی مرحوم امیرحسین فردی که خود موسس این جایزه بود، برگزیده شدن در جایزه شهید غنی پور بود، ولی هیچگاه این اتفاق نیفتاد؛ علاوه بر آن کتاب محمد ناصری که برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی نیز شده بود، در این جایزه برگزیده نشد.
شبکه «افق» دریچه پیمودن راه صحیح تربیت جامعه
مهرزاد ارشدی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به نقش مهم رسانه در جوامع امروزی اظهار کرد: تمام شغلها به نوعی با فرهنگ، رسانه و هنر گره میخورند، همه کسانی که در این کشور مشغول به کار هستند وقتی پس از پایان کار به منزل می آیند و با نخستین مفهومی که روبه رو می شوند رسانه و در دنیای امروز تلویزیون است.
وی افزود: انواع و اقسام برنامه ها امروز با فشار دادن یک کلید در اختیار مخاطبان قرار می گیرند بنابراین زبان رسانه امروز در همه خانواده ها شناخته شده و قابل استفاده است.
این عکاس دوران دفاع مقدس با طرح این پرسش که چه میزان در استفاده از این ابزار و بهرهمندی از آن در راستای اصلاح نظام خانواده و تربیت صحیح بهره بردهایم، گفت: در جواب باید گفت اگر خانواده را از نظر رسانه ای اقناع کنیم و راه و روش درست زندگی کردن را با استفاده از آموزههای دینی و سیره ائمه اطهار(ع) به افراد اجتماع بیاموزیم، کلید راه تربیت صحیح را در جامعه در اختیار خواهیم داشت. البته در این عرصه هنوز با آنچه مطلوب است فاصله زیادی داریم.