به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، در مراسمی با حضور نماینده یونسکو؛ جوکار، نماینده مردم یزد و زارعزاده، نماینده مردم مهریز در مجلس و جمعی از مسئولین استانی، چهارمین جایزه میراث آسیا و اقیانوسیه یونسکو در ایران به مکان تاریخی ارگ سریزد در یزد اهدا شد.
کونیش لاروش در مراسم رونمایی از جایزه ویژه یونسکو به ارگ سریزد گفت: جایزه میراث آسیا و اقیانوسیه یونسکو در طول ۱۵ سال گذشته به شناساندن اقدامات موفق بخش خصوصی در حفظ بناهای میراث فرهنگی در سطح منطقه کمک کرده است.
وی افزود: یونسکو بر این باور است که تقدیر از چنین تلاشهایی موجب تشویق دیگران از جمله جوامع محلی و یا مشارکت بخش خصوصی در اجرای پروژههای مشابه حفظ میراث فرهنگی میشود.
نماینده یونسکو خاطرنشان کرد: بسیاری از پروژههای برنده جایزه یونسکو تاثیراتی بر منطقه و کشور خود داشتهاند و برخی از این پروژهها، برای برآوردن معیارهای مورد نیاز برای کسب جایزه اقدام به ایجاد استانداردهای جدیدی در زمینه حفظ آثار نمودهاند.
وی افزود: پیش از این یونسکو جایزههای دیگر را به بناها اختصاص داده بود که یکی از آنها در سال ۲۰۰۰ به یک خانه قدیمی در اصفهان و در سال ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ به دو بنای تاریخی در یزد این جایزه اهدا شده است.
نماینده یونسکو گفت: خاطرنشان کرد: در سال ۲۰۱۴ کشورهای زیادی اقدام به ارائه درخواستهای متعدد برای کسب این جایزه بودند که مجموعه ۴۶ پروژه از ۱۶ کشور آسیا و اقیانوسیه را شامل میشد.
لاروش تصریح کرد: همچنین سال ۲۰۱۴ شاهد بیشترین میزان درخواست از جمهوری اسلامی ایران بودیم که بسیار امیدوار کننده است.
نامه مقام معظم رهبری تبدیل به یک آب گوارای خنکی برای لبهای تشنه شده است
دخیلعباس زارعزاده، نماینده مردم مهریز نیز در این مراسم گفت: دین اسلام بیشترین توجه را به گردشگری داشته است که آیات متعدد قرآن نیز بیانگر این امر میباشد.
وی افزود: بیشترین آیات قرآن قصه است که در قرآن دستور داده شده که در تاریخ بگردید و با نگاه به زندگی گذشتگان ببینید چگونه زندگی کردهاند.
نماینده مردم مهریز، خاتم، بهاباد، ابرکوه و بافق در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: کسب این جایزه توسط ارگ قدیمی و با ارزش سریزد، برای شهرستان مهریز، استان یزد و منطقه سریزد مهم و ارزشمند است و امروز مفتخریم که در یونسکو بهترین مقام را در میان کشورهای آسیا و اقیانوسیه به خود اختصاص دادهایم.
زارعزاده بیان کرد: کسانی که دلشان برای اسلام و ایران میسوزد و میخواهند صدور انقلاب که هدف امام بود را برای جهانیان داشته باشند، باید دست به دست هم داده و برای احیای گردشگری، سنگ تمام بگذاریم که جهانیان بیاند، ما را بشناسند و بدانند آنچه علیه ما از طریق دشمنان تبلیغ شده، در ایران وجود ندارد.
وی افزود: مکتب ما آنقدر غنای فرهنگی دارد که میتواند همه فرهنگها را در خود غرق کند و با افتخار این فرهنگ را به دیگران عرضه نماید که از جمله این موارد این بود که رهبر انقلاب یک نامه به جوانان غرب داد و امروز احساس میکنیم که این نامه تبدیل به یک آب گوارای خنکی برای لبهای تشنه شده و اینگونه توانسته جهانیان را تحت تاثیر خود قرار دهد.
سریزدی، مدیر کل دفتر توسعه و آبادانی منطقه نمونه گردشگری ارگ سریزد خاطرنشان کرد: این مجموعه گردشگری با توجه به قرارگیری در محدوده ورودی یزد از طرف کرمان، قابلیت بسیاری برای جذب گردشگر دارد.
سریزدی با بیان این مطلب که یزد نخستین شهر خشت خام جهان و دومین شهر قدیمی جهان به حساب میآید، گفت: قلعه سریزد بزرگترین زیربنای خشت و گلی کل جهان به حساب میآید و از لحاظ وسعت، در جهان بینظیر است.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی لازم در زمینه جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی به این مجموعه انجام شده، گفت: از جمله اقداماتی که تا به الان پیگیری شده، فراهم کردن زمینه حضور شبکه ریلی در این مجموعه در آیندهای نزدیک است.
سریزدی تصریح کرد: مجموعه سریزد با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته برای احیا و مرمت، توانسته رتبههای برتر از جمله احیاگر نمونه کشور، بهرهور اول کشور و بالاترین رتبه جهانی حفاظت از یونسکو را از آن خود کند.
لازم به ذکر است، مجموعه تاریخی ارگ سریزد در استان یزد ارگ سریزد مربوط به دوره ساسانیان و نزدیک به ۱۷۰۰ سال پیش است که با مطالعاتی که در این خصوص در دانشگاه یزد و دانشگدههای هنر و معماری و باستانشناسی دانشگاههای یزد انجام شده، بیان شده که وجود یک خمره در محل اتصال سقف و ستون ساختمان این ارگ نشان دهنده این است که در زمان ساخت این بنا، سازندگان قلعه به علم زلزله آگاهی داشتهاند و به همین علت است که در طول چندسال ساخت این بنا، توانسته روی پای خودش مستقر بماند.