آخرین اخبار:
کد خبر:۳۸۸۵۳۰
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام:

پیش از انقلاب تعداد پزشکان بومی ایلام به انگشتان یک دست هم نمی‌رسید

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: آمار پزشکان بومی در استان ایلام تا پیش از انقلاب اسلامی به تعداد انگشتان یک دست هم نمی‌رسیدند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، علی دل پیشه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام در جشن انقلاب که شب گذشته با حضور کارکنان این دانشگاه و خانواده‌های ایشان برگزار شد، گفت: وضعیت بهداشتی و پزشکی که هم اینک بر استان ایلام حاکم است به هیچ وجه قابل مقایسه با پیش از انقلاب نیست، اگر رژیم شاهنشاهی تدوام می‌یافت وضعیت این استان با ۳۶ سال پیش تغییر چندانی نمی‌کرد، به راستی که «و نرید ان نمن علی الذین استضعفوا فی الارض و نجعلکم ائمه و نجعلکم الوارثین»، این آیه با پیروزی انقلاب اسلامی تعبیر و تفسیر شد.


وی با بیان اینکه وضعیت بهداشت و درمان ایلام به علت کمبود امکانات به گونه‌ای بود که حتی پزشکان بومی رغبتی برای حضور در این استان نداشتند، ادامه داد: به علت عدم حمایت‌های سیاسی و بهداشتی، تعداد پزشکان بومی موجود در ایلام به تعداد انگشتان یک دست نیز نمی‌رسیدند و پزشکان هندی، بنگلادشی و فیلیپینی به علت عدم درک زبان و فرهنگ مردم دچار اشتباه در تشخیص بیماری می‌شدند؛ اما امروز در شرایطی به سر می‌بریم که بیش از ۵۰۰ پزشک بومی به مردم این استان خدمت می‌کنند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام به تنها مرکز آموزش عالی ایلام با عنوان آموزشکده دامپزشکی در پیش از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در میان جمعیت ۲۵۰ هزار نفره استان ایلام ۵۰ هزار نفر دانشجو می‌باشند؛ یعنی از هر پنج نفر یک فرد دانشجو است و این مصداق نشان دهنده ارتقای سطح سواد عمومی مردم ایلام می‌باشد.


دل پیشه با تاکید بر اینکه مشکلات و بدهی‌های دانشگاه علوم پزشکی ایلام رفع شده‌اند، گفت: این مرکز آموزشی- بهداشتی و درمانی در سایه‌ حمایت‌های ویژه وزیر علوم، نماینده ولی فقیه در ایلام، نمایندگان مردم در مجلس که در کمک به این دانشگاه از یکدیگر سبقت گرفته‌اند در حال پیشرفت و ترقی است، توسعه‌ فضای فیزیکی دانشگاه، کلنگ زنی دانشکده‌ پزشکی، تمهید مجتمع فرهنگی و توریستی و غیره از برنامه‌هایی است که در دستور کار قرار گرفته‌اند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار