به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، حجتالاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی در همایش حقوق و اقتصاد مقاومتی که در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شده بود، اظهار کرد: اقتصاد مقاومتی میتواند ملت بزرگ ایران را با استفاده از منابع و ذخایر غنی و داشتههای خود با برنامهریزی و هدایت و نظارت دولت و شکل دادن اقتصاد مردمی شکل بگیرد.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی که این مفهوم و واژهای که رهبری به آن اشاره کردند و توجه بسیاری از ملتهای ستم دیده را جلب کرد، افزود: چرا که اقتصاد مقاومتی راه برونرفت آنها از سیطره نظام سلطه است.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه با نگاه به نسخههایی که بیگانگان ترسیم کردند و نجاتبخش اقتصاد ما نیست در اقتصاد گام نهادیم، تصریح کرد: اقتصاد ما باید به عنوان یک ضرورت در بخشهای حقوقی نیازمند تسهیل است و این سازوکارهای موجود لازم است اما نیازمند بازنگری جدی است.
وی با بیان اینکه در اقتصاد ملی یا اقتصاد مقاومتی نیازمند رکن پایداری این اقتصاد، رکن خوداتکایی و رکن استواری هستیم، بیان کرد: این نکته به عنوان یک ضرورت جا دارد همه بخشها در کشور اعلام کنند که چه گامهایی در این زمینه برداشته شده و چه آیندهای میبینند.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به اینکه تحریمها مقطعی و فصلی نیست چرا که دشمن گمان میکند که تحریمها مؤثر بوده است، ابراز کرد: این در سخنان دولتمردان غربی مشهود است و تحریم را راهبردی میدانند که میتوانند به ملت ایران فشار آورند و به همین دلیل به سادگی از تحریمها دست نمیکشند.
وی با بیان اینکه تحریمهای نانوشته آمریکا گستردهتر از انواع دیگر تحریمهاست، خاطرنشان کرد: نسخه اقتصاد مقاومتی نجاتبخش ملت ایران از این تنگناهای فشار دشمن است که باید مجموعه نظام بهویژه دولتمردان حس لازم را در رابطه با اجرای سیاستها را بگیرند به حدی که قابلاندازهگیری باشد.
دادستان کل کشور با اشاره به اینکه بارها دولتهای کار ضروری خود را ساماندهی به نظام پولی و بانکی کشور عنوان کردهاند، ادامه داد: این نیاز جدی امروز در زمینه اقتصاد است که میتواند سبب بروز مشکلات جدی در این زمینه شود.
وی با بیان اینکه بخشی از نظام نظارتی در سازمان بانکی کشور باید موارد تخلفات را هشدار دهد تا از رسیدن به ارقام کلان جلوگیری کند، گفت: بحث ارتقای سلامت اداری از مسائل بسیار مهم است.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به اینکه باید بسیاری از قوانین در بسیاری از بخشها بهروزرسانی شوند، عنوان کرد: یکی از مسائل مهم و تهدیدکننده تولید و اقتصاد قاچاق کالا است و با این میزان قاچاق سخن گفتن از تولید و اشتغال آرمانی است.
وی با بیان اینکه مهمترین ضلع قاچاق کالا نباید برای قاچاقچی صرفه اقتصادی داشته باشد، افزود: مؤسسات مالی و پولی غیرمجاز نیز از تهدیدهای بزرگ برای نظام پولی و بانکی کشور است.
دادستان کل کشور با بیان اینکه باید مانعی ایجاد کنیم تا بانکها به دلالی نپردازند، تصریح کرد: باید سازوکارهای حقوقی و قانونی برای حمایت از سرمایهگذار و تولیدکننده به صورت شفاف و قانونمند تعبیه شود.
وی با بیان اینکه نظام مصرف نیز باید ساماندهی شود و مصرف ما در آب و انرژی و موارد دیگر نسبت به جمعیت تکان دهنده است، اشاره کرد: باید دلسوزان، اساتید و دغدغه مندان در این زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی را دنبال کنند.
حجتالاسلام رئیسی با اشاره به اینکه ما در حوزه قضا یک عزم جدی برای مبارزه با فساد در دستگاه قضا وجود دارد، گفت: رسیدگی به این پروندهها میتواند حالت بازدارنده داشته باشد، اما شکل مسکن دارد و معالج اصلاح بسترهای بروز فساد است تا از این مسئله پیشگیری کند.