کد خبر:۳۹۱۴۲۳

افزايش چشمگير سطح كشت خشخاش در افغانستان تا پايان سال ۲۰۱۵

قائم مقام دبيركل ستاد مبارزه با مواد مخدر در ديدار با نماينده دبيركل سازمان ملل در امور افغانستان گفت: با توجه به افزايش سطح كشت خشخاش در افغانستان براي چهارمين سال متوالي، پيش‌بيني‌مي‌شود تا پايان سال ۲۰۱۵ ميلادي، اين ميزان از سطح كشت، افزايش چشمگيري يابد.

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دكتر عليرضا جزيني در اين ديدار با اظهار نگراني از وضعيت كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان گفت: براساس گزارشات منتشره از سوي دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل UNODC براي چهارمين سال متوالي، سطح كشت خشخاش در افغانستان افزايش داشته است، به طوريكه در سال 2014 ميزان سطح كشت به 224 هزار هكتار رسيده و پيش‌بيني‌ها حاكي از افزايش چشمگير آن در سال 2015 است.

 

وي در ادامه با اشاره به موقعيت ژئوپلتيك ايران به واسطه همجواري با بزرگترين توليدكننده مواد مخدر جهان، يعني افغانستان بيان كرد: ايران در اولين خط مبارزه با قاچاق مواد مخدري قرار گرفته كه به سمت بازار مصرف اصلي - كشورهاي غربي - در حركتند و در اين مبارزه، هر ساله لطمات جاني غيرقابل جبران و خسارات مالي فراواني را براي سلامت جامعه بشري متحمل مي‌شود اما ميزان كمك‌هاي بين‌المللي به كشورمان بسيار بسيار ناچيز است.

 

قائم مقام دبيركل ستاد بيان كرد: كشورهاي همسايه با افغانستان از چالش‌هاي مشتركي چون افراطي‌گري، تروريسم و مواد مخدر رنج مي‌برند، لذا براي رفع اين چالش، نياز به همدلي جوامع بين‌المللي است.

 

جزيني در ادامه به اقدامات ايران در ابعاد بين‌المللي و منطقه‌اي اشاره كرد و گفت: مشاركت فعال در ابتكار سه جانبه ايران، افغانستان و پاكستان، اعتقاد راسخ ايران به نقش همكاري‌هاي منطقه‌اي بين‌المللي در زمينه مبارزه با مواد مخدر همچون همكاري با دفتر UNODC در تهران، كشف 85 درصدي ترياك و 35 درصدي هروئين و برگزاري نشست‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي بخشي از اقدامات ايران در اين زمينه مي باشد.

 

وي با اشاره به عدم موفقيت نيروهاي ائتلاف مستقر در افغانستان در مبارزه با مواد مخدر گفت: طي اين سال‌ها نه تنها اقدامات مثبتي در اين زمينه حاصل نشد بلكه همواره شاهد افزايش چندين برابري كشت و توليد خشخاش در ولايات افغانستان بوده‌ايم كه البته اميدواريم دولت وحدت ملي كه مورد حمايت ايران هم هست نسبت به برقراري صلح، ثبات و امنيت در سايه تشكيل دولتي فراگير با مشاركت همه اقوام و گروه‌هاي اين كشورها اقدام كند.

 

جزيني، حل معضل مواد مخدر توسط يك يا چند كشور را غير ممكن دانست و بر ضرورت ايجاد عزم بين‌المللي با تيكه بر اصل مسئوليت مشترك تاكيد كرد و توجه به كاهش تقاضا را در افغانستان مهم خواند و گفت: افغانستان يك و نيم ميليون معتاد دارد و ايران تاكنون آموزش‌هايي را به دو قشر پزشك و پليس اين كشور در حوزه كاهش تقاضا ارائه كرده است.

 

وي در پايان خطاب به هيسوم بر تداوم همكاري‌هاي دو جانبه تاكيد كرد و گفت: ما نقش جنابعالي را در انجام اين امور مهم كه در جهت كمك به جامعه جهاني است، بسيار موثر مي‌دانيم. انتظار مي‌رود با همت شما برنامه‌هاي دفاتر مربوطه سازمان ملل متحد مورد پيگيري دقيق قرار گيرد. در اين خصوص ايران از جنابعالي حمايت مي‌كند. همچنين انتظار مي‌رود با تدابير جنابعالي كشورهاي كمك‌كننده هم جهت ارائه‌ كمك‌هاي فني و تجهيزاتي به كشورهاي در خط مقدم مبارزه، البته به تناسب ميزان اقداماشان اقدام كنند.

 

‌هيچ كشوري به تنهايي نمي‌تواند با مواد مخدر مبارزه كند

 

همچنين نيكلاس هيسوم نماينده دبيركل سازمان ملل در امور افغانستان در اين ديدار گفت: افغانستان در شرايطي قرار گرفته كه چالش‌هاي سياسي، امنيتي و اقتصادي در يك راستا قرار گرفته‌اند و اين منجر به افزايش توليد مواد مخدر تا پايان سال 2015 خواهد شد.

 

وي افزود: نبود دولتي يكپارچه، فساد شديد در سيستم‌هاي مختلف، همراه شدن گروه‌هاي تروريستي با گروه‌هاي توليدكننده مواد مخدر و جرايم سازمان يافته، فشار اقتصادي حاصل از رفتن نيروهاي غربي و در مقابل بالارفتن انگيزه كشاورزان جهت كشت،‌ خشكسالي و تمايل به كشت خشخاش به دليل نياز به آب كمتر را جمله دلايل افزايش كشت و توليد مواد مخدر در افغانستان برشمرد.

 

هيسوم اظهار كرد: ‌هيچ كشوري به تنهايي نمي‌تواند با مواد مخدر مبارزه كند. اين نياز به كمك جامعه جهاني دارد. ما درك مي‌كنيم كه فشار غير متناسبي به خاطر تهديد مواد مخدر وارد مي‌شود. وظيفه اصلي مبارزه هم بر عهده دولت افغانستان است اما از اين كشور هم نمي‌شود توقع زيادي داشت. چون نمي‌تواند هم برنامه‌هاي ضد تروريستي را اعمال كند و هم ضد مواد مخدر عمل كند چرا كه بر زندگي كشاورزانش تاثير مي‌گذارد بلكه بايد تشويق كرد تا معيشت جايگزين در آن كشور پيگيري و اجرا شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار