کد خبر:۳۹۱۹۶۰
در مناظره دانشگاه شیراز مطرح شد

افکانه: عدالت، معنویت و آزادی، ۳ مولفه اصلی اندیشه امام(ره)/ فومنی: رهبرانقلاب تیزهوش‌ترین رهبر جهان است

دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل گفت: سه مولفه اصلی اندیشه امام(ره) عدالت، معنویت و آزادی است و امام(ره) با توصیف این سه مقوله اهداف و برنامه‌ها را توضیح می‌داد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، محمد افکانه، دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه سه مولفه اصلی اندیشه امام(ره) عدالت، معنویت و آزادی است، بیان داشت: امام(ره) با توصیف این سه مقوله اهداف و برنامه‌ها را توضیح می‌داد و هرچیزی را در خوبی و بدی با عدالت می‌سنجید و آزادی را حول عدالت دیده و معنویت را در برگیرنده این دو مقوله می‌دانست.

 

وی با بیان اینکه مقوله گرانی مختص به سال ۹۰ نیست، تصریح کرد: امروزه به خاطر سن کم دانشجویان گرانی تنها در سال ۹۰ مطرح می‌شود در صورتی که در دولت سازندگی تورم ۵۰ درصدی و تغییر چند برابری نرخ ارز را شاهد بوده‌ایم.

 

افکانه با بیان اینکه تمام دولت ها در نسبت سنجی با امام(ره) آرمان‌های او را محقق نکرده‌اند، گفت: سید احمد خمینی در نامه‌ای به آیت الله هاشمی رفسنجانی موضوع اختلاس از بیت المال را مطرح کرده و آن را جدای از دخالت امریکا می‌داند و پس از آن نیز استقراض خارجی را که تکذیب شده بود؛ اما بین ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار اعلام را مطرح می‌کند که خود بیانگر بسیاری از مطالب مربوط به دولت سازندگی است.

 

وی با اشاره به سخنان امام(ره) مبنی بر آسیب رساندن روحانیون وارسته در بعضی مقوله‌ها افزود: امام(ره) این گونه روحانیون را مضر انقلاب می‌دانست و روحانی متعهد را کسی قلمداد کرد که همواره از بی‌فرهنگی‌ها گریزان باشد.

 

دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل در پاسخ به فومنی پیرامون محکومیت معاون اول رئیس جمهور سابق گفت: عملکرد رئیس دولت قبل اشتباه بوده؛ اما فراموش نکنیم که ماجرای پرونده کرسنت توسط رئیس همین دولت در شورای امنیت ملی مصوبه شده که به آن پرداخته نشود و متهم اول این پرونده خود وزیر نفت است.

 

وی با اشاره به اندیشه امام(ره) نسبت به روابط سیاست خارجه افزود: امام(ره) معتقد بودند هیچگاه مردم ایران و کشورهای جهان سوم و مسلمانان در چشم غربی‌ها اعتبار نداشته‌اند که حالا قرار باشد با جمهوری اسلامی این اعتبار از دست برود؛ بلکه آن‌ها ناراحت هستند که نه تنها ایران از تحت الحمایگی آنان خارج شده بلکه دیگران را هم تشویق به این کار می‌کند.

 

افکانه در پاسخ به صحبت‌های حجت الاسلام فومنی در ارتباط با بعضی روحانیون که مخالف افکار امام(ره) بوده‌اند، تصریح کرد: کسی که مقام معظم رهبری او را مطهری زمان خوانده را نمی‌توان به راحتی و بدون مدرک به چنین اتهاماتی گرفت.

 

حجت الاسلام محمد زارع فومنی در مناظره‌اش با افکانه دبیر اسبق انجمن اسلامی مستقل در دانشگاه شیراز بیان داشت: هیچ دولتی با فکر امام همخوانی نداشت خصوصا دولت قبل که شاید سبب می‌شد که نام امام(ره) نیز گم شود و تنها دولتی که تا حدودی با تفکرات امام(ره) هماهنگ بود دولت اصلاحات بود.

 

وی با بیان اینکه چپ آن زمان مخالف سرمایه‌داری بود، تصریح کرد: یکی از دلایلی که سبب شد ما وارد مباحث سیاسی و جناح چپ شویم این بود که مخالف لیبرال بودیم.

 

دبیرکل حزب مردمی اصلاحات نزدیک ترین کس به امام(ره) و شناسنامه انقلاب را آیت الله هاشمی رفسنجانی دانست و خاطرنشان‌کرد: دولت مد نظر امام(ره) جایی بود که مستضعفین در آن درک می‌شدند و ضد سرمایه‌داری باشد؛ اما این اتفاق در هیچ دولتی مشاهده نشد و یا در حداقل خود بود.

 

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری تیزهوش ترین و دلسوزترین رهبر در جهان محسوب می‌شود، تصریح کرد: به غیر از امام(ره) و مقام معظم رهبری مابقی مسئولان هیچ کدام قشر مستضعف را درک نکردند.

 

فومنی با بیان اینکه امام(ره) می دانست روزی مدعیان پیدا می شوند که روی بحث عدالت و آزادی به نفع خود مانور دهند، گفت: امام(ره) بسیار با درایت و با قدرت الهی بود و وقتی به امام(ره) گفتند اگر بیایید هواپیما شما را می‌زنند امام(ره) گفت به بختیار هم بگویید هیچ کدامتان هیچ غلطی نمی‌توانید بکنید.

 

وی در پاسخ به صحبت‌های دبیر اسبق انجمن اسلامی دانشجویان مستقل خاطرنشان‌کرد: آیت الله هاشمی کسی بود که از پول خود برای انقلاب وحتی امام(ره) در نوفل لوشاتو و دیگر جاها در پیشبرد انقلاب کمک می‌کرد و نباید بدون شناخت صحیح از وی او را متهم کرد.

 

دبیرکل حزب مردمی اصلاحات تفاوت دولت هاشمی و احمدی‌نژاد را اداره مملکت با مدیریت و دیگری با رمّالی دانست و تصریح‌کرد: دولت‌ها در طول ۳۶ سال به جوانان اعتماد نکردند واین نقص بزرگی است که باید به جوانانمان اعتماد کنیم همانگونه که مقام معظم رهبری در بعد انرژی هسته‌ای این اقدام را انجام داده و نتیجه آن را نیز گرفتند.

 

وی در پاسخ به افکانه در رابطه با روحانیت مقدس مآبی که امام(ره) معرفی می‌کند گفت: منظور امام(ره) آن دسته از روحانیونی بودند که وقتی امام(ره) دستور داد پارچه سیاه بزنند و عزای عمومی اعلام شد، به جای آن چراغانی کردند و اصلا تفکرات امام(ره) را قبول نداشتند.

 

دبیرکل حزب مردمی اصلاحات افزود: این روحانیون عده‌ای بودند که در قم نشسته بودند و همه می‌گفتند باید دعای فرج بخوانیم تا امام زمان(عج) بیاید و حکومت امام زمانی شود و حتی وقتی امام(ره) می‌گفت باید با امریکا مبارزه کنیم آنها گفتند نه.

 

وی گفت: سیاست‌های هسته‌ای در هر دولتی با تایید مقام معظم رهبری است و در هر دولتی بدون اجازه رهبری نمی‌توان این روند را متوقف یا بازگشایی و یا بر سر آن با امریکا مذاکره کرد.

 

فومنی با بیان اینکه اولین شماره روزنامه اصلاحات امروز چاپ شد، گفت: کشور با تهمت زدن، دروغ گفتن و دیگران را متهم کردن جلو نمی‌رود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار