کد خبر:۳۹۱۹۹۳
زاهدی‌مطلق در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو»؛

رفیق‌بازی؛ مهم‌ترین آفت جوایز ادبی کشور

سرداور بخش رمان آزاد چهاردهمین جایزه ادبی شهید غنی‌پورگفت: برندگان جایزه شهید غنی پور می توانند با خیال راحت این اطمینان را داشته باشند که رفاقت هیچ کسی در برنده شدن آثار دخیل نبوده است.

ابراهیم زاهدی مطلق در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: کتاب‌های منتشر شده در سال ۹۳ در حوزه ادبیات آثار مناسبی است و به طور طبیعی کار داوران برای داوری آثار در جوایز مختلف ادبی برای سال ۹۴، مشکل خواهد بود؛ با این حال رمان نویسی یک روند آرام است و شاید یک دهه بگذرد و بعد متوجه شویم که ادبیات شرایط بهتر و یا بدتری پیدا کرده است.

 

این نویسنده کشورمان با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از آثار ادبی ما سوژه تکراری دارند، اظهار داشت: این آفتی است که امروزه گریبان گیر ادبیات کشورمان شده، هم به نویسنده و هم ناشر و جامعه بر می‌گردد؛ چرا که جامعه ما از نویسندگان و ناشران، آثاری در سطح بالاتر  مطالبه نمی‌کند؛ در حقیقت جامعه و رسانه‌ها باید ادبیات‌مان را نقد کنند که متاسفانه این مهم چندان اتفاق نمی‌افتد.

 

زاهدی مطلق با بیان اینکه عمدتا باندبازی ها تعیین می کنند که کدام کتاب جزو آثار برتر است، تصریح کرد: برندگان جایزه شهید غنی‌پور می‌توانند با خیال راحت این اطمینان را داشته باشند که رفاقت هیچ کسی در برنده شدن آثار دخیل نبوده است؛ به عبارت دیگر داوری آثار بدون هیچ گونه ملاحظه و  باندسازی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد؛ به گونه‌ای که حتی علی رغم اینکه آرزوی مرحوم امیرحسین فردی که خود موسس این جایزه بود، برگزیده شدن در جایزه شهید غنی پور بود، ولی هیچگاه این اتفاق نیفتاد؛ علاوه بر آن کتاب محمد ناصری که برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی نیز شده بود، در این جایزه برگزیده نشد.

 

وی افزود: بارها دیده‌ایم که کتاب‌های دوستان خودمان در جایزه شهید غنی پور از آثاری که در حال بررسی آنها بوده‌ایم، بهتر بوده؛ ولی چون نظر هیئت داوری اینگونه نبود و این آثار برگزیده نشده‌اند، متاسفانه این نوع داوری‌ها در جامعه ما کم است.

 

سرداور بخش رمان آزاد جایزه شهید غنی‌پور با اشاره به آفت جوایز ادبی کشور افزود: رفیق بازی مهمترین آفت جوایز ادبی کشور ما به شمار می‌رود و معتقدم همه جوایز ادبی درگیر رفیق بازی می‌شوند.

 

زاهدی مطلق با اشاره به جمله کیارستمی درباره داوری آثار خاطر نشان کرد: وی سال ها پیش عنوان کرده بود که اگر یک نفر در ایران یک بار داور شده باشد، متوجه خواهد شد که جوایز ما هیچ ارزشی ندارند؛ چرا که در جوایز همیشه رفیق بازی وجود دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار