به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار اسماعیل احمدیمقدم در همایش «ملی پیشگیری انتظامی از جرم» که صبح امروز در پردیس غدیر دانشکده انتظامی امین برگزار شد، اظهار داشت: ما نباید در دانش واردکننده باشیم.
وی افزود: در حوزه پلیسی، انتظامی و دفاعی از ابتدای انقلاب به استقلال رسیدیم، قبلاً مستشاران خارجی منتقلکننده علوم و فنون تجهیزات بودند اما بعد از پیروزی انقلاب با تکیه بر شعار استقلال تلاشمان این بود که پایه استقلال دانش باشد.
فرمانده نیروی انتظامی با تأکید بر اینکه دانش عنصر اساسی همه قدرتها و تواناییهاست گفت: استقلال واقعی جز با تولید دانش محقق نمیشود البته برخی پلیسهای دنیا هستند که ظاهری پیشرفته دارند اما درونزا نیست و اگر رابطهشان را با بیرون قطع کنند خاموش میشوند.
سردار احمدیمقدم پیشگیری را امر بسیار مهمی عنوان کرد و افزود: این ادبیات در کشور ما توسط رهبر انقلاب مطرح شد آن هم زمانی که فرمودند پیشگیری مقدم بر درمان است.
وی ادامه داد: در ناجا و دستگاه قضایی هم امروز این شعار یک شعار محوری است که پیشگیری مقدم بر برخورد و مقابله است ضمن اینکه از حدود 15 سال قبل در نیروی انتظامی این ادبیات مورد بحث و کنکاش قرار گرفت و تلاش شد تا فرآیند عملیات انتظامی در برقراری نظم اجتماعی، پیشبینی و کنترل، پیشگیری، پیگیری و کشف و مقابله به درستی طی شود.
وی با اشاره به تشکیل پلیس پیشگیری گفت: ما همچنین در حوزه پیگیری و کشف امروز پلیس فتا و پلیس مبارزه با مواد مخدر را داریم ضمن اینکه به زودی پلیس مبارزه با جرایم اقتصادی نیز تشکیل خواهد شد.
فرمانده انتظامی ناجا با اشاره به بحث برخورد تصریح کرد: بخش مهمی از کشفها را کلانتریها انجام میدهند و بخش مهمی از اطلاعات نیروی انتظامی از طریق کلانتریها تأمین میشود به طوری که میتوان گفت 50 درصد از کل کشفها در نیروی انتظامی از سوی کلانتریها صورت گرفته است.
سردار احمدیمقدم خاطرنشان کرد: قانون نیروی انتظامی در سال 69 پیشگیری از وقوع جرم را یکی از وظایف نیروی انتظامی عنوان کرده و در قانون اساسی هم پیشگیری از جرم بر عهده قوه قضاییه است اما چون نیروی انتظامی دستگاهی میانبخشی به شمار میرود منافاتی ندارد.
وی در ادامه هدف پیشگیری را ارتقای امنیت شهروندان عنوان کرد و گفت: ما باید فضایی را درست کنیم که جرمی اتفاق نیفتد.
وی افزود: در گذشته پیشگیری مبتنی بر افزایش گشتها، دوربینها و مجموعه اقدامات انتظامی بود اما امروز بخش عمدهای از پیشگیری، پیشگیری انتظامی است ضمن اینکه سطح آگاهیهای مردم نیز افزایش پیدا کرده اما اساساً خانوادهها باید با آموزش از فرزندان خود مراقبت کنند.
سردار احمدیمقدم با تأکید بر اینکه تقدم پیشگیری انتظامی و اجتماعی یکی از محورهای اساسی است که نیروی انتظامی بر آن تأکید دارد گفت: اولویت ما رویکرد جامعهمحوری است اما این بدان معنا نیست که اگر اتفاقی افتاد برخوردی نداشته باشیم، ما اطلاعمحوری را به مفهوم اینکه امنیت بر رضایت مردم اولویت دارد قبول نداریم اما اینکه اشراف اطلاعاتی ما به حدی باشد که تهدید را از جامعه دور کنیم قبول داریم.
فرمانده نیروی انتظامی پیشگیری را امری فراقوهای عنوان کرد و گفت: در بحث پیشگیری نیاز به عزم عمومی و همکاری بین گروههای میانبخشی داریم موضوع پیشگیری نه تنها امری فراقوهای و فراانتظامی بلکه فراحاکمیتی است.
سردار اسماعیل احمدیمقدم در ادامه سخنان خود در همایش ملی پیشگیری انتظامی از جرم با بیان اینکه مسئله دوم در پیشگیری از وقوع جرم مشارکتپذیری است، گفت: باید مردم را در فرآیند پیشگیری مداخله بدهیم اساساً بدون حضور مردم پیشگیری از وقوع جرم غیر ممکن است.
وی با اشاره به ارتقای توان میانجیگری نیروی انتظامی گفت: یک سوم پروندههایی که به کلانتریها میآیند به صلح و سازش منتهی میشوند و همین امر باعث میشود یک سوم پروندههای ورودی به مراجع قضایی کاهش یابد.
فرمانده ناجا اظهار داشت: شهروندمحوری و خدمترسانی یکی دیگر از ابعاد پیشگیری از وقوع جرم است و باید توجه کنیم که مخاطبان ما در عرصه پیشگیری مردم هستند و باید فعالیتهای ما نسبت به مخاطبان و نیازهای آنها تخصصی و حرفهای شود.
احمدی مقدم با اشاره به هوشمندی و دانش و فناوریمحوری ناجا در زمینه پیشگیری از وقوع جرم گفت: امکان ندارد امروزه پلیس بدون اتکا به دانش و فناوری روز بتواند امنیت اجتماعی را ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: سیاست اصلی نیروی انتظامی در حوزه پیشگیری رحمت برای مردم و اقتدار در برابر متجاوزان است.
مطلب شما در پایگاه اینترنتی و بسته فرهنگی عمارنامه منتشرگردید.