به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه با اشاره به ضرورت حفظ محیط زیست و تاکید آن در قانون اساسی گفت: ماده پنجم قانون اساسی حفاظت از محیط زیست بر فرد و آحاد جامعه را موظف به محافظت از محیط زیست می کند و ما در این زمینه اگر اصل را بر قانون مداری بگذاریم می توانیم بسیاری از مسائل را که سد راه تخریب محیط زیست است از بین ببریم.
وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه اظهار داشت: مقام معظم رهبری در نامه ای که به برخی مسئولان از جمله سازمان راه و شهرسازی استانداری شهرداری و سازمان محیط زیست داشتند تاکیدشان بر حفظ باغات و محیط زیست بود که برای آن از هر کاری که می توانند انجام دهند نباید کوتاهی کنند حتی اگر تغییر قوانین، ضوابط و مقررات لازم است نیز باید انجام شود.
وی افزود: من تصور می کنم مدیریت شهری به عنوان یک نهاد عمومی یک وظیفه دو گانه را برعهده دارد که باید هم درآمد تولید کنند و هم هزینه شهرسازی ها و مدیریت شهری به ترتیبی است که در جیب مردم است و باید از خودشان برای خودشان هزینه کنند پس زمانی که ما برنامه ای تهیه می کنیم باید برای هزینه های اداره شهر به دنبال یک مدل و یک راه اختصاصی باشیم.
حقانی گفت: ما دو نوع اقتصاد در این زمینه داریم ابتدا اقتصادی که دولتی است و دیگری اقتصاد خصوصی که به دنبال سود است اما اقتصاد دیگری که باید مدنظر قرار داده شود انضباط اقتصادی در بخش عمومی است که اگرچه سودآوری آن ملموس نیست اما بازگشت آن به جیب مردم است.
وی ادامه داد: مدل های اقتصاد شهری در دنیا متفاوت است و ما باید به دنبال اضافه کردن عرصه های شهری باشیم و امروز حتی معماران و شهرسازان دنیا بیشتر به دنبال اضافه کردن عرصه های عمومی هستند و بنابراین این عرصه ها هستند که می توانند یک مدیریت موفق را به دنبال داشته باشند و توسعه زمانی پایدار خواهد بود که حفظ محیط زیست را در بر داشته باشد که متاسفانه در حال حاضر تخریب محیط زیست به موازات توسعه در حال انجام است که این یک فاجعه است.
رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: همان گونه که مقام معظم رهبری تاکید کردند شهر باید روح نواز باشد و مردم باید احساس کنند که زندگی می کنند.
وی افزود: مدیریت شهری علاوه بر اینکه حال را مدنظر قرار دارد باید به فکر آینده شهر نیز باشد و یکی از معضلات امروز ما مدرسه است که اگرچه یک کالبد است اما مدرسه امروز جایی است که دغدغه اکثر پدر و مادرهاست و ما باید براساس فرهنگ گذشته خودمان عمل کنیم.
حقانی تاکید کرد: قانون باید نظامات اقتصادی را تعریف کند نه اینکه نظامات اقتصادی قانون را تعیین کنند و این اصل باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیته محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در ادامه با اشاره به برخی از اقدامات کمیته محیط زیست در سال جاری گفت: یکی از اقدامات خوب کمیسیون سلامت و کمیته محیط زیست بازنگری اساسی در قوانین باغات بود و همچنین از دیگر اقدامات خوبی که انجام شد می توان به پیشنهاد پهنه جی برای باغات جنوبی بزرگراه همت و ورود جدی محیط زیست به پسماند اشاره کرد.
حقانی در ادامه بیان داشت: حفظ محیط زیست و باغات یک عزم مدیریتی راسخ را لازم دارد و من معتقدم اجرای قانون از قانون بالاتر است.
حقانی اظهار داشت: زباله های شهر تهران میزان 6500 تن است که 70 درصد آن مواد عالی است که قابل تبدیل به کود کمپوست خواهد بود و 30 درصد مابقی خشک است که ما به دنبال تفکیک آن 30 درصد هستیم.
حقانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر جدی شدن بحران آب و برنامه جیره بندی آب در تهران گفت: عدم برنامه ریزی لازم باعث می شود که ما در شرایط اضطرار قرار گیریم و ما زمانی که ساختمان سازی می کنیم باید همه مسائل خدماتی آن را نیز در نظر بگیریم همچون آب بیمارستان مدرسه و ... که همه باید سنجیده شوند.
وی تاکید کرد: ما متاسفانه رویکرد مصرف گرا داریم و در تهران سه برابر شهرهای آسیایی و اروپایی پر آب آب مصرف می شود و در واقع ما الگوی مصرف را رعایت نمی کنیم و قطعا زمانی که بحران آب جدی شود دولت چاره ای جز جیره بندی آب ندارد.