به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حسین توکلی دیروز در جمع دانشجویان ورودی جدید دانشگاه علمی- کاربردی مشهد در همایش و جشن ورودیهای جدید این مرکز علمی کاربردی در نمازخانه این دانشگاه گفت: این دانشگاه تنها مرکز علمی و کاربردی جهاد کشاورزی در مشهد است.
وی ادامه داد: یکی از وظایف این مرکز گرفتن دانشجو در زمینههای مختلف کشاورزی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد است.
انتخاب دانشجویان بر اساس نیاز وزارت جهاد کشاورزی است
رئیس مرکز علمی- کاربردی جهاد کشاورزی مشهد انتخاب دانشجویان در این مرکز را بر اساس نیاز وزارت جهاد کشاورزی دانست و گفت: نگاه ما جهت جذب دانشجویانمان از طرفی بر اساس نیاز وزارت کشاورزی و از سوی دیگر بر اساس بازار کار موجود در رشته ارائه شده است.
توکلی از وجود 1300 دانشجو در این مرکز خبر داد و افزود: 1300 دانشجو در این مرکز در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند و در کنار دانشجویان کارشناسی خود دو رشته کارشناسی ارشد دامپروری ارگانیک و شیر را نیز دارا میباشیم.
وی به برنامه ریزی این مرکز جهت انتقال مهارت به دانشجویان اشاره و بیان داشت: در این دانشگاه از 100 درصد برنامههای آموزشی 60 درصد آموزشها اختصاص به کلاسهای عملی و تنها 40 درصد مختص کلاسهای تئوری ما است.
رئیس مرکز علمی- کاربردی جهاد کشاورزی مشهد از ارتباط این مجموعه با سازمان جهاد کشاورزی خبر داد و افزود: ارتباط با این سازمان و مجموعه بخش کشاورزی این امکان را برای ما فراهم میسازد که بتوانیم با امکانات مناسبی دانشجویان خود را در مهارت افزایی یاری کنیم.
دانشجویان این مرکز به سرعت جذب بازار کار میشوند
توکلی اثر بخشی در این مرکز را در شرایط مناسبی دانست و افزود: خوشبختانه جهت مشخص کردن اثر بخشی این دانشگاه همین نکته کافی است که دانشجویان ما پس از فارغ التحصلی به سرعت جذب بازار کار شده و در صورت اختیار داشتن سرمایه میتوانند خود کار را به دست بگیرند.
وی ادامه داد: اهدافی که این مرکز دنبال میکند تربیت نیروی فعال و مفید برای بخش تولید کشور و نگاه اجتماعی جامعه است و در این راستا نهایت تلاش خود را در برنامههای آموزشی و فرهنگی انجام میدهیم.
رئیس مرکز علمی کاربردی جهاد کشاورزی مشهد به جشنوارههای برگزار شده در این دانشگاه اشاره داشت و تصریح کرد: تلاش داریم با فراهم سازی جشنوارههایی با موضوعات مختلف در کنار کلاسهای فرهنگی و تربیتی مشکلاتی را که بر سر راه دانشجویان ما قرار دارد برطرف کنیم.
توکلی ۴۰ درصد دانشجویان این دانشگاه را خانم دانست و تصریح کرد: در ترم جدید تحصیلی 240 دانشجوی کاردانی جذب این مرکز شدند و این در حالی است که تنها در مهرماه سال جاری ۵۰۰ دانشجو وارد این دانشگاه شدند.
هزینه متوسط برای هر دانشجو ۴۰۰ هزار تومان است
وی ادامه داد: از این تعداد دانشجو ۴۰ درصد خانم و ۶۰ درصد آقایان هستند که همه این دانشجویان میتوانند امید داشته باشند که پس از فارغ التحصیلی جذب بازار کار شوند.
توکلی هزینه متوسط هر ترم تحصیلی برای دانشجویان را ۴۰۰ هزار تومان دانست و گفت: هزینه متوسط در هر ترم تحصیلی برای دانشجویان این مرکز از ۳۷۰ هزار تومان تا ۴۲۰ هزار تومان متغیر است که در مقایسه با پیام نور دانشجویان ما دارای شرایط بهتری هستند.
رئیس مرکز علمی- کاربردی جهاد کشاورزی مشهد با انتقاد از دریافت هزینه از دانشجویان تصریح کرد: در حقیقت در این گونه مراکز باید فرزندان کشاورزان ما حضور داشته باشند که کار بر روی مزرعه و زمین را از کودکی تجربه کردند و به صورت تجربی و عملی، علم زمین و کشاورزی را آموختند.
وی ادامه داد: ما نمیگوییم دیگر افراد علاقمند نباید به این گونه دانشگاهها بیایند؛ اما دولت باید این مراکز را به صورت رایگان در اختیار فرزندان کشاورزان قرار دهد تا پس از دریافت علم و تکنولوژی کشاورزی بر روی زمین پدران خود کار کنند و پس از بازگشت از دانشگاه در تولید و اقتصاد کشور تاثیرگذار باشند.
۳۰۰ شغل در بخش کشاورزی در کشور وجود دارد
توکلی به وظیفهمندی کارکنان این مرکز اشاره داشت و بیان کرد: در این مرکز برای هر کارمند سازمان جهاد کشاورزی جهت افزایش اطلاعات آنها و به روز شدنشان ۴۰ تا ۶۰ ساعت آموزش ضمن خدمت ارائه میشود که این به کارمندان این مرکز جهت درک شرایط دانشجویان کمک شایانی میکند.
رئیس مرکز علمی- کاربردی جهاد کشاورزی مشهد از وجود ۳۰۰ شغل در بخش کشاورزی خبر داد و افزود: در صورت ارائه مهارتهای لازم به دانشجویان و مدیریت صحیح بخش کشاورزی حدود ۳۰۰ شغل در این حرفه وجود دارد که میتوان با کمک گرفتن از بخش خصوصی در جهت خودکفایی کشور از این مشاغل کمک گرفت.
وی از همکاریهای موجود میان این مرکز با آموزش و پرورش استان خراسان رضوی خبر داد و گفت: در قرارداد انعقاد شده میان این مرکز با سازمان آموزش و پرورش استان ۴۰۰ دانش آموزان کارودانش در سطح استان را با آموزشهای خود آشنا و بر روند این آموزشها برای این تعداد دانشآموز نظارت داریم.
توکلی از ایجاد دبیرستان کشاورزی در مشهد به همت این مرکز خبر داد و افزود: در این دبیرستان در حال حاضر ۱۵۰ دانش آموز از رشتههای کارودانش و فنی وحرفهای استان که علاقمند به بخش کشاورزی هستند تحصیل کرده و به مهارت آموزی میپردازند.
عبور از تنگناهای مالی، کشور را در اوج قرار خواهد داد
رئیس مرکز علمی کاربردی جهاد کشاورزی مشهد در پایان تنها مشکل پیش روی این مرکز را مشکلات مالی موجود در کشور دانست و متذکر شد: در شرایط فعلی، کشور با تنگناهای مالی ربه رو شده است که بخشهای دانشگاهی را نیز مانند دیگر بخشهای کشور درگیر کرده است. در صورت برون رفت از این تنگناها مطمئن باشید ایران اسلامی در اوج شکوفاییهای خود قرار خواهد گرفت.