کد خبر:۳۹۴۶۱۱
پژوهشگر طب اسلامی:

طلاب باید در حوزه طب اسلامی ورود پیدا کنند

مدرس و پژوهش‌گر طب اسلامی با تاکید بر اینکه طب اسلامی باید با نگاه حوزوی باشد، گفت: طلاب باید در حوزه طب اسلامی ورود پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد،حجت‌الاسلام ناظریان امروز در همایش «سبک زندگی و طب اسلامی» در دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد گفت: مقام معظم رهبری سه سال پیش در بیرجند کلید تغییر در سبک زندگی را زدند؛ اما متاسفانه تا به حالا کسی اقدام جدیدی در این زمینه انجام نداده است.

 

 این مدرس و پژوهشگر طب اسلامی به قانونی که در زمان قاجار وضع شد و باعث جدایی طب از حوزه گشت اشاره کرد و بیان داشت: دشمن می‌خواست که مخاطبین حوزه علمیه را کم کند و با تاسیس دارالفنون و ایجاد قانون که بیشتر به قرار داد می‌ماند به هدف خود رسید.

 

وی در خصوص قانونی که باعث جدایی طب از حوزه علمیه شد توضیح داد و افزود: قانونی وضع کردند که نباید حوزه علمیه در طب دخالت داشته باشد در غیر این صورت اقداماتی علیه حوزه انجام می‌دادند و در همین راستا تعدادی از علما را اعدام کردند و موفق شدند طب را عملا از حوز علمیه جدا کنند.

 

حجت‌الاسلام ناظریان با بیان اینکه این قانون هنوز هم در حال اجرا است، افزود: برای تغییر این قانون باید وحدت شکل بگیرد که متاسفانه تاکنون چنین نشده است.

 

این مدرس و پژوهشگر طب اسلامی با بیان ایمکه کشور که منتظر صاحب الزمان است و باید مقدمات آن ‌را فراهم کنیم، بیان داشت: متاسفانه امروز در کشور شاهد آمار بالای از طلاق،خشنوت، اختلافات خانوادگی، بیماری، ضرب و شتم هستیم.

 

وی با بیان این مطلب که انگلیس از۶۰ سال قبل برای کشور برنامه ریزی کرده است، بیان داشت: فرهنگ غرب درخانواده‌های ما رسوخ کرده است، امروز می‌بینیم که مسولان انگلیسی اعلام می‌کند که ایران تا دو سال آینده باید منتظر سونامی باشد.

 

حجت الاسلام ناظریان با اظهار تاسف از اینکه طب سنتی در جامعه به طور ناقص انجام می‌شود، گفت: فراگیری این طب سال‌های زیادی طول می‌کشد؛ یادگیری آن در مدت زمان سه سال امکان پذیر نیست، کسانی که در مدت زمان کوتاه طب سنتی را فرا می‌گیرند،  به دلیل اینکه چیز زیادی یاد نگرفته‌اند باعث می‌شوند که مردم ازآنان دوری کنند.

 

وی با اضافه کردن این مطلب که برای فراگیری طب اسلامی باید علوم متعدد از جمله فقه یادگرفت و کسی که فقه ندادند نمی‌تواند طبیب باشد، گفت: طبیبان در گذشته فیلسوف و موسیقی‌دان بودند، طب اسلامی ما امروز از ریشه مشکل دارد.

 

این پژوهشگر طب اسلامی به رساله ذهبیه امام رضا(ع) اشاره و خاطر نشان کرد: در این رساله امام رضا(ع) مطلبی را فرموده اند که ریشه در سبک زندگی انسان دارد که اگر آن را درست انجام دهیم، گام اول را در ایجاد مدینه فاضله برداشته‌ایم و تا گام اول برداشته نشود، گام دوم بر داشته نخواهد شد.

 

وی گفت: در رساله امام رضا(ع) آمده است «قوای نفسانی انسان تابع مزاج اوست»، پس هر کس می‌خواهد انسان خوبی باشد باید این موضوع را رعایت کند. این مطلب امام هشتم در هیچ رساله‌ای دیگری عنوان نشده است.

 

این مدرس با تاکید بر اینکه طب اسلامی باید با نگاه حوزوی باشد، گفت: طلاب باید در حوزه طب اسلامی ورود پیدا کنند.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه رفتار ما بر طبق مبانی اسلامی نیست، گفت: حلال وحرام که اهمیت زیادی دارد تنها چند بار در قرآن آمده؛ اما برای غذا 40 بار در قرآن آمده است که این نشان می‌دهد غذا در اسلام اهمیت زیادی دارد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار