کد خبر:۴۰۱۴۱۰
هاشم آبادی در یزد؛ 

دانشگاه علوم اسلامی رضوی تنها دانشگاه فراگیری دروس حوزوی در کنار علوم کلاسیک دانشگاهی است / آستان قدس سالانه بیش از ۳۰۰ میلیون نفر را خدمات‌رسانی می‌کند

سرپرست اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی گفت: دانشگاه علوم اسلامی رضوی تنها دانشگاه فراگیری دروس حوزوی در کنار علوم کلاسیک دانشگاهی است؛ اما برنامه‌ای برای گسترش کشوری آن نداریم. 

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، سید احمد هاشم آبادی روز گذشته در حاشیه گشایش نمایشگاه «در پرتو خورشید» در یزد با اشاره به موقوفات آستان قدس رضوی گفت: یکی از این موقوفات در آستان قدس دانشگاه علوم رضوی است که این دانشگاه در گذشته دو مدرسه علمیه بوده که این مدارس بعد از توسعه حرم مطهر به دلیل حفظ جنبه اموزشی این موقوفه به دانشگاه علوم رضوی تبدیل شده است و تنها دانشگاهی است که علاوه بر دروس کلاسیک دانشگاهی، دروس حوزوی را نیز می‌گذراند. 

 

وی افزود: ما در این دانشگاه ملیت‌های دیگری نیز  پذیرش داریم و نگاه ما این است که این فارغ التحصیلان در کشور خودشان مروج فرهنگ دینی باشند که در این راستا نیز ما همکاری خوبی با جامعه المصطفی نیز داریم تا به صورت مشترک از این دانشگاه‌ها بهره ببریم. 

 

سرپرست اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی با اشاره به عدم توسعه آن در کشور گفت: ما بنایی برای توسعه این دانشگاه در کل کشور نداریم؛ زیرا با توجه به موقوفی بودن این دانشگاه، ما همچنان در کنار بارگاه رضوی به پرورش دانشجو و متخصص دینی مشغول خواهیم بود و سعی بر انجام نیت وقف این مرکز داریم. 

 

هاشم‌آبادی با بیان اینکه ایران اسلامی با حضور امام رضا (ع) به کانون تجلی معارف عصمت و طهارت تبدیل شده، تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با رهنمودهای مقام معظم رهبری، موقوفات آستان قدس رضوی به شکوفایی بسیار خوبی رسیده است. 

 

وی تصریح کرد: آستان قدس رضوی سعی دارد با ایجاد نمایشگاه‌هایی مانند نمایشگاه «در پرتو خورشید» در سراسر کشور، مردم استان‌ها و شهرستان‌های مختلف کشور را با فعالیت‌های آستان قدس رضوی بیش از پیش آشنا کند. 


سرپرست اداره کل روابط عمومی آستان قدس رضوی با بیان اینکه بیش از ۳۵ عدد از تصاویر مراحل تعویض ضریح پنجم و ضریح‌های قبلی حرم امام رضا (ع) در این نمایشگاه قرار دارد، افزود: حضور نمایندگان هفت موسسه از موسسات آستان قدس رضوی برای ارائه محصولات فرهنگی و اطلاع‌رسانی از دیگر اقدامات انجام شده در این نمایشگاه است. 

 

هاشم‌آبادی با اشاره به اینکه آیت‌الله واعظ‌ طبسی از ابتدای تصدی مسئولیت خود در اوایل انقلاب طرح تعویض ضریح حرم مطهر را مد نظر داشت، تصریح کرد: پس از بررسی طرح‌های هنرمندان مختلف کشور، طرح استاد محمود فرشچیان انتخاب و توسط استاد خداداد‌زاده کار قلم‌زنی ضریح جدید در سال ۱۳۷۵ آغاز شد. 

 

وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۰۰۰ نفر در روزهای عادی و بیش از ۱۲ هزار نفر در ماه رمضان توسط آشپزخانه حرم مطهر پذیرایی می‌شوند، گفت: آستان قدس رضوی در سال به بیش از ۳۰۰ میلیون تشرف زائران خدمت‌رسانی می‌کند. 

 

جواد محسنی، معاون حقوقی موقوفات و اراضی آستان قدس رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه ۲۰ اداره املاک در ارتباط با ساماندهی و رسیدگی به موقوفات امام رضا (ع) در کشور در حال فعالیت هستند، گفت: بیش از ۳۰۰ هزار نفر مستأجر در شهر مشهد از موقوفات امام رضا (ع) استفاده می‌کنند. 

 

وی با اشاره به وجود موقوفات آستان قدس رضوی در کشور سوریه، افغانستان و هند افزود: در استان یزد بیش از ۶۲ رقبه موقوفه آستان قدس وجود دارد.

 

معاون حقوقی موقوفات و اراضی آستان قدس رضوی در ارتباط با نحوه دریافت اجاره موقوفات کشاورزی گفت: دریافت اجاره در این موارد به صورت جنسی انجام می‌شود که اغلب از نوع غلات سه‌گانه گندم، جو و ذرت است. 

 

محسنی در مورد نحوه بهره‌برداری از موقوفات خارج از کشور گفت: مقرر شده است تا با انعقاد تفاهم نامه مشترک در این مورد، درآمدهای حاصل از این موقوفات تبادل شود. 

 

لازم به ذکر است، نمایشگاه «در پرتو خورشید» تا ۲۷ فروردین همه روزه صبح و عصر در محل کتابخانه وزیری یزد پذیرای علاقه‌مندان و بازدید کنندگان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار