کد خبر:۳۹۵۳۱۷
در نشست خبری «آفتابگردان‌ها» مطرح شد

مودب: شعر زنان می‌تواند به تسهیل جریان زندگی درکشورکمک کند/ عرفانپور: ۲۲ اسفند؛ اختتامیه دومین اردوی شعر بانوان

علی‌محمد مودب در نشست خبری «آفتابگردان‌ها» گفت: قدرت گرفتن جریان شعر زنان می‌تواند بر تسهیل جریان زندگی کمک کند و روند شعر مردان را تسهیل کند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی محمد مودب در نشست خبری دومین اردوی شعر بانوان انقلاب اسلامی موسوم به «آفتابگردان‌ها» که عصر امروز در موسسه شهرستان ادب برگزار شد با بیان اینکه ادبیات ایران امروزه روزهای خوبی را می‌گذراند و جشنواره شعر فجر با پختگی خوبی برگزار شد، گفت: امیدواریم روش پایه ای که از سوی هیات علمی و اجرایی این جشنواره نهاده شد در سال های آتی نیز وجود داشته باشد.

 

مودب: جریان شعر زنان می‌تواند بر تسهیل جریان زندگی در کشور کمک کند

 

مدیر عامل موسسه شهرستان ادب با بیان اینکه شعر معاصر ایران دارای چهر‌ه‌های برجسته‌ای است که در تاریخ شعر فارسی ستاره‌های کم نظیری به شمار می روند، ادامه داد: پروین اعتصامی و فروغ فرخزاد از جمله ستاره‌های کم نظیر شعر فارسی هستند که حضورشان در شعر فارسی سبب شده که دختران ما از اعتماد به نفس بیشتری در شعر برخوردار باشند.

 

وی اظهار داشت: بارها از شعری که مبتنی بر زندگی نیست و زایده متن است گلایه کرده‌ام؛ در حقیقت شعر زنان شعر زندگی است؛ چرا که این شاعران طبق تجربه خود شعر می‌گویند؛ از این رو قدرت گرفتن جریان شعر زنان می‌تواند بر تسهیل جریان زندگی کمک کند و روند شعر مردان را تسهیل کند.

 

مودب خاطر نشان کرد: قطعا شعری که روایتی صادقانه و مجاهدانه از زندگی امروز را دارد به مجموعه تمدنی ما کمک می کند.

 

عرفانپور: 22 اسفند اختتامیه دومین اردوی شعر بانوان برگزار می‌شود

 

در ادامه مراسم میلاد عرفان‌پور با بیان اینکه امیدواریم سال چهارم اردوهای شعر «آفتابگردان‌ها»‌در حالی آغاز شود که شاهد بروز استعدادهای شعری در کشور باشیم، گفت: دومین اردوی شعر بانوان انقلاب اسلامی را در قالب سومین اختتامیه و چهارمین افتتاحیه دوره آموزشی از 19 تا 22 اسفند برگزار خواهیم کرد.

 

مدیر دفتر شعر موسسه شهرستان ادب با بیان اینکه 75 نفر از شاعران بانو در این دوره شرکت خواهند کرد، افزود: بیش از 10 نفر از شاعران پیشکسوت نیز در کارگاه‌های این دوره برای اعضای شرکت کننده به طرح مباحث آموزشی پیرامون شعر فارسی می‌پردازند، همچنین از حضور شاعران جوان مطرح در این دوره سود خواهیم برد.

 

وی با اشاره به زمان اختتامیه این اردو ادامه داد:  روز جمعه 22 اسفند در سینما اختتامیه این دوره از اردوها برگزار خواهد شد و در این مراسم از عوامل فیلم سینمایی شیار 143 چون مریلا زارعی و نرگس آبیار تقدیر به عمل  می آید.

 

عرفانپور تصریح کرد: مباحث تئوری شعر، فنون شعر و مواردی از این دست در کارگاه‌ها به شرکت‌کنندگان ارائه خواهد شد  و آیت‌الله جاودان با سخنرانی پیرامون موضوع اخلاق و هنر در این اردو شرکت خواهند کرد. همچنین در بخش دیگری از این اردو اعضای شرکت‌کننده بازدیدی از جماران و بیت امام خمینی خواهند داشت.

 

مدیر دفتر شعر موسسه شهرستان ادب خاطر نشان کرد: مرتضی امیری اسفندقه، مصطفی محدثی خراسانی، ناصر فیض، سعید بیابانکی، محمدحسین جعفریان، سعید حدادیان، کبری موسوی، فریبا یوسفی و پروانه نجاتی از جمله اساتیدی هستند که در این دوره شرکت خواهند کرد. این دوره آموزشی در غرب تهران و مجتمع آموزشی آدینه برگزار خواهد شد.

 

امینی: شعر و شاعری وابسته به تعلیم نیست

 

اسماعیل امینی به عنوان سخنران بعدی مراسم با بیان اینکه شعر و شاعری وابسته به تعلیم نیست، گفت: روزگاری مشاعره اتفاقی بسیار رایج بود تا حدی که با شعر بازی می‌شد و برخی افرادی که در این بازی‌ها چیره بودند می‌گفتند در طول چند ماه می‌توانند افراد را شاعر کنند در صورتی که این ادعا، ادعایی غلط است و شاعر باید دارای استعداد باشد.

 

دبیر علمی نهمین دوره جشنواره شعر فجر با بیان اینکه ممکن بود بسیاری از شاعران به خاطر اینکه سیر مطالعاتی و امکان تبادل اطلاعات برایشان فراهم نبود، استعداد آنها از بین برود، خاطر نشان کرد: البته دوره آموزشی آفتابگردان‌ها بر محور آموزش نیست بلکه بر تربیت تاکید می‌کند. اساسا شعر از محتوا شروع می‌شود و به صورت می‌رسد و این تصور که شعر امر تکنیکی است تصور اشتباهی است.

 

محدثی‌خراسانی:حاصل میراث فرهنگی ما در شعر امروز در قالب این اردوها تجمیع شده است

 

در ادامه مصطفی محدثی‌خراسانی گفت:  امروز بعد از دو دهه آسمان ادبیات صاف شده و غبار آلود نیست و می‌شود ستاره‌های درخشان این آسمان را رصد کرد و شاهدیم که آنچه که از میان جنجال‌ها باقی مانده جریان شکوهمند و اصیل شعر فارسی است و حتی نسل جوان نیز علاقه خود را به آن نشان می‌دهد؛ در حقیقت کاری که شعر آفتابگردان‌ها در فضای ادبیات می‌کند حلقه مفقوده شعر بوده که نیاز شعر فارسی محسوب می شود.

 

وی خاطر نشان کرد: حاصل میراث فرهنگی ما در شعر از دیرباز در حوزه‌های مختلف چون انجمن‌های شعری، سیر و سلوک بزرگان ادبیات و اردوهای آموزشی که سالیان پیش آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان برگزار می‌کرد امروز در قالب این اردوها تجمیع شده و در کارگاه‌های آن اجرا می‌شود.

 

یوسفی: تعبیر شعر برای زنان، زندگی است، تعبیر درستی به شمار می‌رود

 

در بخش پایانی مراسم نیز فریبا یوسفی با بیان این مطلب که شعر برای زنان زندگی است، تعبیر صحیحی برای این حوزه است، گفت: با این حال کمتر نمونه‌های بارزی را در تاریخ ادبیات از شعرای زن می‌بینیم شاید اکنون اولین مرتبه است که در سابقه تاریخی آموزش شعر فارسی دوره‌هایی برای بانوان برگزار می‌شود.

 

وی با بیان اینکه آموزش بانوان در شعر مسئله مهمی است اما مشکلی که بانوان با آن روبرو هستند این است که فرصت بروز آموخته‌های خود را کمتر پیدا می‌کنند، اظهرا داشت: مطلب اصلی در مورد آفتابگردان‌ها و نقطه قوت آن رو در رو صحبت کردن با اساتید شعر فارسی است که این تجربه خوبی برای شعرای جوان به حساب می‌آید که می‌توانند با این جلسات برای پیشرفت خود نقاط روشنی را ترسیم و به سوی آن پیش روند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار