به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، کوروش شجاعی عصر امروز در مناظره «نقد و بررسی عملکرد دولتها در برخورد با منتقدین» که توسط انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سجاد مشهد برگزار شد بیان کرد: بحثی که بر پایه واقعیتهای تاریخی نباشد نه اثر بخشی دارد و نه به نتیجه میرسد.
وی یکی از واقعیتهای تاریخی کشور را سابقه طولانی استبداد زدگی این کشور دانست و گفت: در این مسئله شکی نیست که به دلیل نوع نظام شاهنشاهی سابقه استبداد و دیکتاتوری بر ما حکم فرما بود. در ۲۰۰سال قبل انقلاب به دلیل دوران طولانی استبداد در کشور هم مجموعه حاکمان و هم کسانی که مسئولیت به عهده داشتند دچار دیکتاتوری ذاتی شدند.
مدیر مسئول سابق روزنامه خراسان افزود: هر چه از انقلاب دورتر میشویم نقد پذیری مسئولان کمتر میشود در دوران سازندگی به بهانه سازندگی و پس از آن نیز به بهانههای دیگر نقد ممنوع شد.
برخی افراد تقلید کورکورانه دارند
در ادامه جوادی حصار گفت: من در خط مقدم جبهه بودم و همانند شما جنگ را تجربه کردم، هم اکنون نیز در همه جا خط مقدمی برخورد میکنم و چشم در چشم رغیب مینشینم.
وی ضمن بیان اینکه برخی افراد، تقلید محض کورکورانه دارند و توجهی به قبل نمیکنند، بیان داشت: متاسفانه این مسئله و گناه از صدر انقلاب تاکنون وجود داشته است.
چنانچه مرتضوی شایسته مسند قضا بود قصه کهریزک رخ نمیداد
در ادامه این مناظره شجاعی یادآور شد: ما دوران طولانی از حاکمیت استبداد را تجربه کردیم و بسیاری از مسئولان نیز بعد از انقلاب در ظاهر و برخی در پنهان دچار استبداد شدهاند.
مدیر مسئول سابق روزنامه خراسان ادامه داد: ما نمیتوانیم انکار کنیم که برخی مسئولان شایستگی منصب ریاست را ندارند و ممکن است نور چشمی باشند به طوری که میتوان گفت چنانچه آقای مرتضوی شایسته مسند قضا بودند قصه تلخ کهریزک پیش نمیآمد .
عدهای تلاش میکنند جمهوری را به فرد نسبت دهند
جوادی حصار با بیان اینکه ما از نظر تاریخی کشوری هستیم که فردیت برای ما از خرد جمعی اهمیت بیشتری داشته به طوری که توانایی کار جمعی در ایرانیها بسیار ضعیف بوده است تصریح کرد: در 200 سال گذشته سه حرکت مهم به سمت خرد جمعی به وجود آمد. یک حرکت انقلاب مشروطه بود که برای مبارزه با تمامیت خواهی فردی رخ داد. دومین حرکت در دوران پایان قاچار بود که زمزمه تولید جمهوری توسط رضا شاه مطرح شد؛ اما باز هم عدهای از رضا شاه جمهوری خواه رضا خان میر پنج درست کردند.
وی ضمن اشاره به اینکه عدهای هنوز هم تلاش میکنند جمهوری را به فرد نسبت دهند تاکید کرد: متاسفانه ابزار نقد سالم در جامعه ترویج نمیشود. زمینههای اصلی نقد، آزادی گفتار و آزادی بعد از گفتار است که در این بین آزادی بعد از گفتار اهمیت بسیاری دارد.
برخورد هیچکدام از دولتها در برخورد با منتقدین را نمیپسندم
شجاعی ضمن بیان این مطلب که شرط اصلی انتقاد، آزادی بیان است، خاطرنشان کرد: من رفتار هیچکدام از دولتها از هاشمی و خاتمی گرفته تا احمدینژاد و روحانی را در برخورد با منتقدین نمیپسندم.
مدیر مسئول سابق روزنامه خراسان تاکید کرد: بیشترین خفقان رسانهای در زمان هاشمی و به بهانه سازندگی بود. هاشمی دو سال پیش از خفقان سخن گفت در صورتی که خودش از کسانی بود که خفقان ایجاد کرد.
برای برپایی نظام اسلامی حاضرم 10 بار دیگر بجنگم
جوادی حصار در ادامه یادآور شد: من به حکومت جمهوری اسلامی 30 درصد و به دولت احمدینژاد 80 درصد انتقاد دارم. من به نظام انتقاد دارم و به دولتها انتقاد بیشتر؛ اما برای برپایی نظام اسلامی حاضرم 10 بار دیگر بجنگم.
سخنگوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خراسان ادامه داد: من نیامدم فرش زیر پای جمهوری اسلامی را بکشم بلکه میخواهم جمهوری اسلامی که یکی از بینظیر ترین قانونهای اساسی را دارد بیعیب و نقص باشد.
سخنگوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خراسان ضمن بیان این موضوع که عدهای سر شاخه نشستند و بن شاخه را میبُرند، تصریح کرد: امام راحل رهبر ما بودند؛ اما تئوریسین انقلاب، مطهری بود. مطهری همیشه میگفت همه مخالفان میتوانند داد و فریاد بزنند و مخالفت خود را اعلام کنند؛ اما عدهای در این دولتها تنها از روی احساس سخن میگویند.
همصدایی منتقدین امور خارجه با نتانیاهو در شان جناب هاشمی نبود
در ادامه مناظره شجاعی خاطرنشان کرد: آیا ما شخصیتی مثل هاشمی رفسنجانی که از وی به عنوان استوانه های انقلاب یاد می شود، را نمی توانیم نقد کنیم؟ آیا صحبت دو رور پیش وی راجع به همصدایی منتقدین امور خارجه با نتانیاهو در شان هاشمی است؟
وی عملکرد روحانی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: آرامش و ثبات اقتصادی هدیه دولت تدبیر و امید است؛ اما چهار تا آدم بله قربان گو روحانی را به ورطهای انداختند که به منتقدان بگوید بروید به جهنم.
مدیر مسئول روزنامه خراسان تاکید کرد: اصل نظام هم قابل نقد است زیرا از پیش خدا نیامده؛ اما کدام نقد؟ نقدی که تیتر یک بی بی سی و سی ان ان و فاکس نیوز شود و توی سر مملکت بزنند؟
وی با اشاره به اینکه احمدینژاد هم خدمت و هم خراب کرد، یادآور شد: احمدینژاد با سخنانش تراز ریاست جمهوری را در کشور پایین آورد. با گفتن خس و خاشاک آتش فتنه را زیاد کرد؛ اما روحانی با عنوان یک حقوقدان نباید به ادبیات احمدینژاد تاسی بجوید و به منتقدین توهین کند.
مدیر مسئول سابق روزنامه خراسان بیان کرد: من با همه انتقادهایی که به شخص هاشمی و خاتمی دارم؛ اما معتقدم تراز هاشمی، ادبیات جمهوری اسلامی را حفظ کرد.
نقد شما در رابطه با هاشمی را میپذیرم
در ادامه این مراسم جوادی حصار تصریح کرد: در دولت احمدینژاد گفتمان اصلاحی به گفتمان تخریبی تبدیل شد و احمدینژاد گفت من پاکترین و سالمترین فرد هستم.
وی افزود: امروز هم گفتمان مدارا مطرح شده که هنوز نمیدانم چه میزان ثمر دهد؟
سخنگوی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خراسان خطاب به شجاعی ادامه داد: من از نقدتان در مورد هم صدایی هاشمی با نتانیاهو را میپذیرم؛ اما این که از تریبون نماز جمعه و صدا و سیما داد بزنند این افراد هم سو با آمریکا هستند غلط است.
مدیر مسئول روزنامه خراسان تصریح کرد: چه کسی میخواهد دانشجو سیاسی نباشد در حالی که رهبر معظم انقلاب گفته است خدا لعنت کند کسی را نمیگذارد دانشجو سیاسی باشد . دانشجو باید سیاسی باشد؛ اما نباید نردبان افراد سیاسی شود.
جوادی حصار نیز در پایان بیان کرد: این تهمت است که میگویید برای کوچک کردن رهبری امام را بزرگ میکنیم.