به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دکتر علیرضا صداقت امروز در نشست خبری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص پیشگیری از حوادث چهارشنبه آخر سال در سالن کنفرانس بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: مبحث نحوه نگرش ارگانهای درگیر در درمان بیماران سوختگی برای ما دارای اهمیت بالایی است.
وی ادامه داد: یکی از مهجورترین بخشهای درمانی در کشور بخش سوختگی است، به نحوی که جایگاه سوختگی در وزارت خانه بهداشت و درمان نیز آن گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است.
علیرضا صداقت نبود اطلاعات کافی در میان مردم از شرایط بیماران سوختگی را ناشی از بیتوجهی به پیشگیری دانست و متذکر شد: خانوادههای بیماران سوختگی به درمان بیماران خود امید بسیاری دارند در حالی که این نکته دارای اهمیت است که شرایط جسمانی بیمار سوختگی بسیار سخت به حالت اولیه خود باز میگردد.
فوق تخصص مراقبتهای ویژه بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) افزود: بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام رضا(ع) در بخش سوختگی دارای 12 تخت آی سی یو میباشد، که مدیریت خود را در سه استان خراسانهای رضوی، شمالی و جنوبی و هم چنین قسمتهایی از استانهای سیستان و بلوچستان، گلستان و کشور افغانستان گسترده کرده است.
وی به کار تیمی مجموعه بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) در دو سال اخیر اشاره و بیان داشت: در دو سال اخیر که کار خود را به صورت تیمی دنبال میکنیم توانستهایم در مباحث حیاتی بیماران خود به خوبی ورود و تا حد زیادی موفق عمل کنیم.
صداقت بیمه و کمبود داروها را از مشکلات بخش سوختگی دانست و متذکر شد: : متاسفانه شرایط مالی وزارت خانه بهداشت و اجرایی کردن برنامه تحول سلامت موجب شده است که بخش سوختگی از کمبود دارو و مشکلات مربوط به بیمهها بیش از گذشته رنج ببرد.
فوق تخصص مراقبتهای ویژه بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) ادامه داد: طولانی بودن مدت زمان بستری بیماران، ما را به داشتن امکانات بیشتر مجبور میکند و این در حالی است که به دلیل کمبود امکانات، امکان ارائه خدمات مورد نیاز بیماران در برخی قسمتها را نداریم.
وی تاکید کرد: تیم پرستاری و پزشکی بسیار قوی در بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) در مشهد فعال میباشد که موجب ارتقای دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بالا بردن توان کار گروهی در این بخش شده است.
صداقت از کاهش آمار مرگ و میر بیماران بخش سوختگی در این بیمارستان خبر داد و بیان داشت: در دو سال گذشته آمار مرگ و میر ما در بیماران بخش سوختگی بالای 25 درصد بود که امسال این آمار رابه 15 درصد کاهش دادهایم.
فوق تخصص مراقبتهای ویژه بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) یادآور شد: الگوی سوختگی ما با جهان دارای تفاوت است، در کشورهای دیگر جهان متوسط سوختگی در آی سی یو در اغلب موارد 15 تا 20 درصد است؛ اما در کشور ما 54 درصد میباشد.
وی با بیان این نکته که بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) در بحث مراقبتهای ویژه در کشور پیشگام است بیان کرد: ما توانستهایم در بخش مراقبتهای ویژه به صورت 24 ساعته در اختیار بیماران خود باشیم و از این حیث در کشور در جایگاه بالایی قرار داریم.
صداقت با بیان این نکته که در حوزه پیشگیری در سطح کشور و مشهد موفق عمل نکردهایم افزود: مراقبت از کودکان و خود مراقبتی در دچار نشدن به سوختگی عاملی است که جدی گرفته نمیشود و ما بارها به دلیل غفلت والدین شاهد مرگ کودکان به دلیل سوختگی با آب جوش، فسفر سفید، اسید و باز و دیگرموارد بودهایم.
فوق تخصص مراقبتهای ویژه بخش سوختگی بیمارستان امام رضا(ع) در پایان با اشاره به نزدیکی چهارشنبه آخر سال گفت: بارها به دلیل مرگ بیماری به دلیلی سوختگی اشک بر چشمان پرسنل بخش سوختگی ظاهر میشود و این سئوال را در ذهن ما تکرار میکند که مراقبتهای اولیه تا چه اندازه دشوار است که فرد تا هنگام مرگ عزیزانش این نکته را درک نمیکند؟.