قاسم جعفری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، در واکنش به پذیرش فصل هفتم منشور سازمان ملل در توافقنامه هسته ای ایران با کشورهای ۱+۵ گفت: مسئولان کشور به خصوص رئیس جمهور همواره در صحبت های خود به تحریم های ظالمانه غرب علیه ایران اشاره کردند و تحریم های ظالمانه را اینگونه معنا می کنند که غرب نظام جمهوری اسلامی و ملت ایران را بی دلیل تحریم کرده است.
وی در ادامه به قطعنامه فصل هفتم منشور سازمان ملل که ظریف از آن به عنوان تضمین توافق ایران با کشورهای ۱+۵ یاد می کند، اشاره کرد و گفت: در قطعنامه فصل هفتم به بحث بازدارندگی و حتی قدرت نظامی اشاره شده و با توجه به اینکه در ادله اثبات دعوا، اقرار مهم ترین و اصلی ترین ادله محسوب می شود و پذیرش فصل هفتم منشور سازمان ملل بدین معناست که ما کاری را که انجام نداده ایم بپذیریم و اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان باید به این نکته حقوقی توجه ویژه کنند.
وی در ادامه بیان کرد: مگر تاکنون کشورهای ۱+۵ و شورای امنیت براساس فصل هفتم تحریم های ظالمانه را علیه ایران تحمیل کردند که اکنون ما بخواهیم این فصل را به عنوان تضمین توافقنامه بپذیریم.
جعفری به استنباط اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با کشورهای ۱+۵ اشاره و اذعان داشت: استنباط اعضای تیم هسته ای ایران این است که برای یک توافق نامه الزام آور باید کاری که ایران انجام نداده است را پذیرفت و سئوال ما از این افراد این است که آیا می شود برای کار نکرده عذرخواهی کرد اگر این کار شدنی است پس این فصل نیز می تواند به عنوان تضمین در توافق نامه قید شود.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس بیان داشت: برای توافقی که ایران بی دلیل تحریم های ظالمانه را متحمل شده است، پذیرش فصل هفتم منشور سازمان ملل معنای ندارد.
نماینده مردم بجنورد در خانه ملت خطاب به اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای گفت: باید تیم مذاکره کننده هسته ای به گونه ای در مذاکرات برخورد کند که تمامی کشورهای دنیا بدانند که ما برای دفاع از حق خود پای میز مذاکره حاضر شده ایم و اکنون به مرحله توافق رسیده ایم.
وی در ادامه با اشاره به اعتماد مقام معظم رهبری به اعضای تیم هسته ای اظهار داشت: ما از اعضای تیم هسته ای انتظار داریم در مسیر حفظ منافع جمهوری اسلامی در مذاکرات حرکت و توافق کند.
جعفری در ادامه به پرسش افکار عمومی از غرب در جهت تحریم های ظالمانه علیه ایران اشاره کرد و گفت: اگر غرب بخواهد با ایران توافق کند در پرسش های بسیار افکار عمومی کشورهای خود و جهان مواجه خواهد شد و آن هم به این دلیل است که اگر ایران اقدامی خلاف NPT در بحث هسته ای انجام نداده است پس این همه تحریم های ظالمانه علیه ایران چه معنایی دارد لذا برای فرار از این پرسش ها ایران را وادار کرده تا در توافق نامه فصل هفتم منشور سازمان ملل نیز بپذیرد تا در مقابل افکار عمومی جهان و کشورهای خود بیان کند به دلیل تهدیدی که ایران برای جهان داشته است و اکنون این تهدید را پذیرفته ما با ایران توافق کرده ایم.
جعفری در خاتمه تصریح کرد: توافق باید توافق منطقی و حفظ حقوق متقابل صورت گیرد و با توجه به این که نمایندگان هنوز در خصوص پذیرش قطعنامه فصل هفتم منشور سازمان ملل توجیه نیستند لذا اعضای تیم مذاکره کننده باید نمایندگان را در این زمینه توجیه کنند.