مهدی حنطه، عضو هیأت علمی دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به بنمایه اقتصادی اغلب شعارهای مظرح شده توسط مقام معظم رهبری برای نامکذاری سالها گفت: مهمترین مانع در جهت تحقق این شعارها را میتوان در بیتوجهی و یا کمتوجهی مسئولان کلان کشور نسبت به عملیاتی نمودن شعارها دانست.
وی افزود: متاسفانه دیده میشود که بسیاری از مسئولان دولتی ما نیازی یه این شعارها احساس نمیکنند و این در حالی است که شخص مقام معظم رهبری با دوراندیشی و آیندهنگری که دارند، همواره جهتگیریهای کلان را مشخص کردهاند.
حنطه ادامه داد: از آنجایی که کشور ما یک کشور نفتخیز بوده و در یکصد سال گذشته بخش اعظمی از درآمدهای جامعه از محل صادرات نفت و فرآوردههای جانبی آن تامین میشود، بنابراین در طول زمان نوعی فرهنگ در کشور نهادینه شده است که کوتاه مدت بوده و به فرهنگ کار نکردن مبدل شده است.
وی با تاکید بر اینکه با نهادینه شدن فرهنگ کار نکردن در کشور، خروج یکباره از آن امکانپذیر نیست، اظهار داشت: واقعیت این است که این فرهنگ در کشور غالب شده و خروج از آن زمانبر میباشد مگر اینکه تحولاتی همانند کاهش شدید بهای جهانی نفت باعث تکان خوردن مسئولین شده تا احساس کنند در برابر پاسخگویی به افکار عمومی مسئولند.
حنطه تصریح کرد: شخص رهبری در طول سالیان گذشته همواره به صورت جدی مسئولان را مورد خطاب قرار دادهاند و هر از چندگاهی در دیدار با کارگزاران نیز گلایههای فراوانی را در این خصوص مطرح کردهاند.
این تحلیلگر اقتصادی خاطرنشان کرد:جامعه ایران قابلیتهای زیادی از جمله موقعیت ژئواستراتژیک دارد که میتواند پاسخگوی جمعیتی بیش از این نیز باشد، اما به خاطر اینکه همواره درآمدهای نفتی ناشی از کارنکردن بوده است، باعث شده به نوعی شعارها مورد کمتوجهی و بیمهری قرار گیرد و این مطالبهای است که آحاد جامعه ایران باید از مسئولین به ویژه مسئولین دولتی و قوه مقننه داشته باشند که چرا کشور ما مورد بیمهری قرار میگیرد و چرا حقوق قانونی کشور را مورد توجه قرار نمیدهند.