به گزارش گروه بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ باراک اوباما با برگزاری کنفرانس خبری مواضع خود را درباره مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ مطرح کرد.
رئیسجمهور آمریکا با برگزاری کنفرانس خبری در واشنگتن درباره توافق هستهای ایران و گروه ۱+۵ اظهار نظر کرد. اوباما گفت که توافقی که صورت گرفته همه مسیرهای احتمالی برای اینکه ایران به سمت بمب اتمی حرکت کند، مسدود میشود.
وی در ابتدای کنفراسن خبری خود گفت که من از ابتدا مسیر دیپلماتیک را بهترین راه برای حل موضوع برنامه هستهای ایران میدانستم. وی گفت که واقعیت این است که ما سه مورد داریم که اول آن است که توافقی خوبی مثل توافق کنونی برسیم.
مورد دوم این است که تاسیسات ایران را بمباران کنیم که این کار تنها برنامه هستهای آن را به تاخیر میاندازد.
مورد سوم آن است که تحریمها را تشدید کنیم که این گزینه احتمالا در نهایت ما را به گزینه دوم سوق میدهد.
وی درباره فتوای رهبر معظم انقلاب هم صحبت کرد و گفت که رهبر عالی ایران فتوایی درباره ممنوعیت استفاده از سلاحهای اتمی دارد.
این توافقی(توافق حاصل شده در لوزان) میتواند این امکان را به ایران بدهد که به جامعه جهانی نشان دهد که برنامه هستهای این کشور تنها برای مصارف صلحآمیز است.
باراک اوباما در بخش دیگری از این سخنرانی توافق کنونی را «توافقی خوب برای آمریکا،مردم آن و متحدان ایلات متحده از قبیل اسرائیل،عربستان سعودی و دیگر کشورهای منطقه دانست.
وی همچنین به نتانیاهو هم اشاره کرد و گفت که با نخستوزیر رژیم صهیونیستی درباره مذاکرات هستهای ایران صحبت میکند. وی همچنین گفت که امروز با پادشاه عربستان سعودی هم در همین باره صحبت کرده تا بر حمایت از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس تاکید کند.
وی همچنین گفت که رهبران کشورهای عربی و عضو شورای همکاری خلیج فارس را به کمپ دیوید دعوت کرده تا درباره امنیت خلیج فارس با آنها صحبت کند.
اوباما همچنین با بیان اینکه آمریکا و ایران تاریخ دشواری داشتهاند گفت: «نگرانیهای ما در منطقه به خاطر اقدامات ایران،حمایت آن از گروههای تروریستی و تهدید علیه اسرائیل باعث میشود اختلافات ادامه یابد».
او در ادامه هم گفت که «واضح است که من و بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل درباره مسیر مورد نظر برای برنامه هستهای ایران اختلاف داریم. من معتقدم مسیر کنونی بهترین مسیر است».
رئیس دولت آمریکا همچنین در بخش دیگری از اظهاراتش ادعا کرد که «ایران همواره این امکان را دارد که تقلب کند».
وی افزود: «ایران بیش از هر کشور دیگری شاهد بازرسیها خواهد بود و به عنوان عضو انپیتی تعهداتی دارد .
جامعه بینالمللی پذیرفته مرحله به مرحله بخشهایی از تحریمها علیه ایران را لغو کند اما در همان حال تحریمهای دیگر درباره موشکهای بالستیک و حقوق بشر ادامه خواهد یافت».
رئیس کاخ سفید در توضیح خوبیهای توافق صورت گرفته در لوزان هم گفت: «این توافق بهترین گام برای ممانعت از گامهای مخفیانه(ایران) بوده و ما علاوه بر دسترسی به تاسیسات به ماشینها هم دسترسی برای بازرسی داریم و به هر چیز دیگر که مشکوک شویم بازرسی میکنیم».
اوباما با بیان اینکه جزئیات مهمی در زمینههای مختلف مانده اگر ایران راستی آزمایی را انجام ندهد توافقی(توافق نهایی) نخواهد بود».