به گزارش خبرنگار پارلمانی «خبرگزاری دانشجو»، بهروز نعمتی در حاشیه جلسه علنی مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع خبرنگاران با تاکید بر این مطلب که با برگزاری جلسه غیرعلنی با حضور ظریف و صالحی و ارائه توضیحاتی در خصوص بیانیه لوزان، نگرانی های نمایندگان رفع شد.
وی افزود: با توجه به اینکه بحث های که در مجموعه مجلس در طول یک هفته اخیر انجام شد طبعاً دغدغه های وجود داشت و با توجه به اینکه نظام ما، یک نظام پارلمانی و مردم سالاری است و ممکن است چند صدایی نیز در آن وجود داشته باشد که این چند صدایی را نیز ما شاهد هستیم اما در مجموع نمایندگان از این موضوع و گزارشی که ارائه شد رضایت داشتند.
وی افزود: خواست نظام این است که ما انرژی هسته ای، تولید آب سنگین و تحقیق و توسعه را در تأسیسات هسته ای خود داشته باشیم که به حمد خدا هم در بیانیه این موضوعات آورده شده و هم در متن توافقنامه نهایی خواهد آمد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس به دغدغه های نمایندگان اشاره کرد و گفت: دغدغه های که نمایندگان داشتند بیشتر از این جنس بوده و با توجه به لفاظی های که بعضاً صورت می گیرد در نوع نگارش قطعنامه باید به گونه ای رفتار کنیم و از کلمات و اصطلاحاتی استفاده شود که دغدغه ها و نگرانی های که نمایندگان و ملت دارند، رفع شود و مورد لفاظی غربی ها قرار نگیرد.
نعمتی در ادامه به تضمین های مناسب برای برداشتن تحریم های یک جا اشاره کرد و گفت: باید این تضامین از طرف غربی ها به ایران داده شود و با توجه به شرایطی که وجود دارد در بحث راکتور آب سنگین اراک باید این موضوع نیز جزء موضوعات مهم و برجسته قرار گیرد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس گفت: در خصوص تصویب پروتکل الحاقی در مجلس نیز در جلسه غیرعلنی بحث های صورت گرفت و این موضوع از سوی دولت است و اگر نیاز باشد که در مجلس مورد تأیید نمایندگان قرار گیرد پروتکل الحاقی در مجلس مطرح و به تصویب نمایندگان خواهد رسید.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا دولت اختیار این را دارد که داوطلبانه پروتکل الحاقی را امضاء کند، گفت: با توجه به تفاسیری که وجود دارد دولت اختیار اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را دارد.
نعمتی در خصوص فضای جلسه غیرعلنی گفت: فضای خوبی در جلسه غیرعلنی حاکم بود بعضاً تک صداهایی نیز به گوش می رسید ولی در مجموع جلسه خوبی بود و تنشی در این جلسه ایجاد نشد.
وی افزود:ظریف در بحث پروتکل گفت: اگر ما رأی مجلس و نظر مجلس را لازم بدانیم این موضوع را در مجلس مطرح خواهیم کرد ولی ظاهراً نیاز به این کار نیست.
نعمتی در خصوص بازدیدهای سازمان انرژی اتمی از تأسیسات هسته ای نیز گفت: بازدیدها در قالب پروتکل خواهد بود و فراتر از آن صورت نخواهد گرفت.