بهروز نعمتی، عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در رابطه با جمع بندی مذاکرات میان ایران و کشورهای 1+5 گفت: در وهله اول از همه اعضای تیم هسته ای در جهت ایستادگی و مقاومت در خصوص خطوط قرمز و منافع ملی نظام تشکر قدردانی می کنم و امیدوارم در مراحل بعدی را به همین اندازه قوت و محکمی بردارد.
وی در ادامه بیان کرد: یکی از دستاوردهای این جمع بندی این بود که دنیا پذیرفت که ایران باید به انرژی هسته ای دسترسی داشته باشد و این در صورتی محقق شد که در طول 12 سال گذشته دنیا قبول نمی کردند که ما صاحب انرژی هسته ای باشیم و این جمع بندی یکی از بزرگترین دستاوردهای مذاکرات بود.
عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت تصریح کرد: تولید آب سنگین یک دیگر از دستاوردهای این جمع بندی است و در دنیا کشورهایی هستند به انرژی هسته ای دسترسی دارند اما نمی توانند آب سنگین مورد نیاز خود را تولید کنند و این موضوع نیز امتیاز بسیار بزرگی برای ما محسوب می شود.
نعمتی در ادامه اظهار داشت: با توجه به همه مسائلی که در حواشی مذاکرات وجود داشت یک خرد جمعی پشت این مذاکرات قرار گرفته است، درست است که هنوزم حرفها و نقدهایی شنیده می شود.
نماینده مردم همدان در خانه ملت با تأکید بر این مطلب که بیانات و منویات مقام معظم رهبری فصل الخطاب همه موضوعات و محتوی مذاکرات است، گفت: امروز دوستانی در جای جای این کشور هستند که با کنایه در این خصوص صحبت می کنند و اگر نقدهایی مطرح است باید نقدها سازنده باشد و منتقدین نیز برای حل و برطرف شدن مشکل راهاکار و پیشنهاداتی نیز ارائه دهند اما هنوز از سوی منتقدین پیشنهادی مطرح نشده است.
عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان ولایت با تأکید براین مطلب که وظیفه دولت بعد از جمع بندی سنگین تر خواهد شد، گفت: دوستان دولت بسیاری از حل مسائل و مشکلات موجود کشور را احاله کرده بودند به رسیدن نتیجه و جمع بندی در مذاکرات و پسا تحریم، اما از امروز توقعات ما نمایندگان و ملت بیشتر از گذشته خواهد شد و امیدواریم دولت با یک برنامه منسجم و خوب داشته باشند تا بتوانند کشور را از این شرایط رکود خارج کنند و امروز مسأله رکود و بحث های اشتغال از جمله بحث های سنگینی است.
به گفته نعمتی اقتصاد آرمانی با حل مشکلات انرژی هسته ای برای ایران ایجاد نخواهد شد و نباید اقتصاد آرمانی را در مسائل هسته ای جستجو کرد اما بحثی که مطرح است این است که گشایش ال سی ها بین بانک های ایران و دیگر بانک های جهان می تواند بخشی از مسائل و مشکلات اقتصادی ما را ساپورت کند.
وی در ادامه افزود: صنایع خودرو سازی و پتروشیمی از جمله صنایعی هستند که از اهمیت بالایی برخودار هستند و معتقدم صنعت نفت و گاز و مجموعه های مختلفی که در پارس جنوبی امروز در اختیار داریم گرفتار بسیاری از مسائل مالی پولی و قطعه ای هستند و فکر می کنم که در شرایط پیش آمده این چرخ نیز به گردش در خواهد آمد و دولتمردان ما نباید از حول حلیم در دیگ بیفتند یعنی این که باید نیازمندی های واقعی کشور استصال شود و بر آن مبنا برنامه ریزی کنیم و در کنار مبناها تولید خود را رونق دهیم.
نعمتی در ادامه در خصوص دبه کردن غربی ها در رسیدن به توافق نهایی نیز بیان داشت: از آنجایی که امریکایی ها هیچ گاه قابل اعتماد نبوده اند اما یک توافقی انجام شده و این توافق در افکار و اذهان عمومی دنیا نقش بسته است اما بعید است در چنین شرایطی که افکار عمومی جهان به این موضوع واقف شده است بعید است زیر همه چی بزنند.
عضو شواری مرکزی فراکسیون رهروان ولایت با اشاره به حضور طولانی کری در مذاکرات و عدم ترک وین گفت: این عدم خروج جان کری از مذاکرات نشان از این دارد که آمریکایی ها به دنبال این بودند تا با قوت بیشتری در مذاکرات حضور داشته باشند و فکر می کنم در این دوره امیدواریم آمریکایی ها زیر کاسه جمع بندی نزنند.
به گفته نماینده همدان اجرای پروتکل ها صفر تا صدی هستند و نمی تواند بگویند که بخشی از پروتکل اجزا نمی شود بخش دیگر اجرا خواهد شد اگر بخواهند این چنین پروتکل را بپذیرند ما نیز طبق آنها رفتار خواهیم کرد.