به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، به بهانه اولین سالروز درگذشت ابراهیم باستانی پاریزی آیین بزرگداشتی با حضور اساتید و دانشجویان دانشگاههای سراسرکشور جمعه 21 فروردین ساعت 17 در فرهنگسرای ارسباران برگزار میشود.
در این برنامه اساتیدی چون: منصوره اتحادیه (استاد ادبیات دانشگاه تهران)، باستانیراد، (استاد تاریخ دانشگاه شهید بهشتی)، صفتگل (مدیرگروه تاریخ دانشگاه تهران)، معتمدی (استادفیزیک)، گلابزاده (مرکز کرمان شناسی)، کریم فیضی(نویسنده)، کشتکاران (ادیب) و حجتالاسلام برکت (ادیب و مورخ) به سخنرانی میپردازند.
اجرای موسیقی زنده با حضور مجیددرخشانی و مجیدناظم پور و پخش فیلم از استاد باستانی بخشهای دیگر این برنامه است.
همچنین پیش از این «نای هفت بند» ویژه برنامه بزرگداشت استاد ابراهیم باستانی پاریزی با حضور محمد موسوی، شهرام ناظری، مهدی ستایشگر، نادر گلچین، حسن ناهید، دکتر سرور مولایی، جواد بطحایی ،درشن آنند، مهندس حمید باستانی پاریزی و علیرضا پورامید خرداد سال 93 در فرهنگسرای ارسباران برگزار شد.
استاد باستانی پاریزی دی ماه 1304 در پاریز، از توابع شهرستان سیرجان در استان کرمان متولد شد. وی تا پایان تحصیلات ششم ابتدایی در پاریز تحصیل کرد و در عین حال از محضر پدر خود مرحوم حاج آخوند پاریزی هم بهره میبرد.
پس از پایان تحصیلات ابتدایی و دو سال ترک تحصیل اجباری، درسال 1320 تحصیلات خود را در دانشسرای مقدماتی کرمان ادامه داد و پس از اخذ دیپلم درسال 1325 برای ادامه تحصیل به تهران آمد و درسال 1326 دردانشگاه تهران در رشته تاریخ تحصیلات خود را پی گرفت.
باستانی درسال 1330 از دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و برای انجام تعهد دبیری به کرمان بازگشت. درهمین ایام با همسرش، حبیبه حایری ازدواج کرد و سال 1337 درآزمون دکتری تاریخ پذیرفته شد و در کرمان ماند.
پاریزی کارخودرا در دانشگاه تهران از سال 1338 با مدیریت مجله داخلی دانشکده ادبیات شروع کرد و تا سال 1387 استاد تمام وقت آن دانشگاه بود. این استاد صبح روز سه شنبه 5 فروردین 93 پس از یک ماه تحمل رنج بیماری کبد دربیمارستان مهر تهران درگذشت.
این ادیب، موسیقی شناس و استاد دانشکده ادبیات دانشگاه تهران صاحب تالیفاتی بیش از 80 عنوان در حوزه تاریخ و ادبیات وموسیقی است که خاتون هفت قلعه، آسیای هفت سنگ، نای هفت بند، سیاست و اقتصاد عصر صفوی، از پاریز تا پاریس، حماسه کویر، یعقوب لیث، تاریخ کرمان، تلاش آزادی، جامع المقدمات، پیغمبر دزدان و..... برخی از آن تالیفات به شمار میرود.
علاقهمندان برای حضور دراین برنامه میتوانند به فرهنگسرای ارسباران واقع در خیابان شریعتی، بالاتر از پل سید خندان ، خیابان جلفا مراجعه کنند.