قرایی مقدم در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به اینکه متأسفانه این روزها شاهد هستیم که تمامی اعتراضات مردم ما در قالب تجمعات بروز پیدا می کند و این مسئله در حال تبدیل شدن به یک آسیب است، گفت: به عقیده من زمانی که مسئولان پاسخگویی اعتراضات بیانی و صحبت ها و گفته های مردم نباشند کم کم اینگونه اعتراضات و خواست ها که برخی از آنها منطقی و برخی غیرمنطقی است به صورت جماعت های کوچک شکل می گیرد.
به گفته این جامعه شناس به این عده از افراد که براساس حادثه ای گردهم می آیند جماعت گفته می شود که متفاوت از گروه است چرا که این افراد دارای تعدادی متغیر با زمان محدود و همچنین هدف های غیریکسان هستند که به ایجاد سر و صدا می پردازند و حتی در صورتی که به مطالبات خود دست پیدا نکنند کم کم و به تدریج می توانند یک رهبر انتخاب کنند که در جماعت تحرک ایجاد کنند و این موضوع خطرناک است.
وی افزود: اصولاً جماعت جمعی نامتجانس هستند که کارهای افراد در آن خود به خودی و به دور از عقل و منطق است و در واقع از روی احساسات عمل می شود و این خطرناک است.
قرایی مقدم در ادامه بیان داشت: مسئولان ما باید خواسته های منطقی این افراد را پاسخ دهند و حتی در برخورد با خواسته های غیرمنطقی آنها را توضیح دهند تا از ادامه این تجمعات و خطرات گسترش آن جلوگیری کنند.
این جامعه شناس در ادامه با اشاره به اینکه در این تجمعات اغلب خواسته اصلی گم می شود، گفت: یکی از ویژگی های جماعات این است که در آن اغلب خواسته اصلی گم شده و برخی افراد در آن به دلیل اینکه در این جماعات ترس از شناخته شدن وجود ندارد جسارتی بیشتر پیدا می کنند و دست به اقداماتی دیگر و حتی خشونت می زنند.
قرایی مقدم خاطرنشان کرد: متأسفانه از این جماعات گاهاً سوء استفاده های دیگری نیز انجام می شود و همیشه در این میان افرادی هستند که از آب گل آلود می خواهند ماهی بگیرند و مردم ما باید آگاه باشند چرا که ممکن است در برخی از این جماعات دامی برای آنها گسترده شده باشد و از وجود آنها قصد سوء استفاده داشته باشند که باید با عقل و منطق از انجام دخالت های بیجا خودداری کنند.